Dagboek

Dagboek

Tito weekend

7/02/2020

Met de Tito’s zijn we dit jaar naar Ertvelde geweest op legerweekend, ze werden opgeleid tot Special Forces.

 

Vrijdagavond hielden we een officiële toelatingsproef, een dropping waarbij ze met hun generalen aan de hand van allerlei opdrachten de eindbestemming moesten bereiken. Tactisch inzicht en grote spierkracht was hiervoor nodig. Ze hebben hun opleiding perfect doorstaan en werden toegelaten op het trainingskamp in Ertvelde. Onze koks hadden daar lekkere lekkere verrassing klaargezet, want er was een jarige onder ons. Nadat ze zich geïnstalleerd hadden mocht Gerben 13 kaarsjes uitblazen. Erna konden ze volop genieten van frituursnacks en Kidibul. Voor het slapengaan hebben we nog wat slaapzakspelletjes gespeeld op z’n legers. Dit ging wel minder goed dan verwacht, aangezien de Tito’s van Chiro Ertvelde er ook bleven overnachten en onze Tito’s nog nooit zo mooie jongens gezien hadden...

Oudjaar

31/12/2019

Oudjaar viel net zoals andere jaren in december. En dit moest uiteraard gevierd worden door iedereen. Er werd zoals alle andere jaren ook een leuk feestje op de Chiro georganiseerd. Het feestje werd georganiseerd door Jochen, Robbe, Jonathan en Bryan (Arne). Ze hebben er lang aan gewerkt dus het beloofde een groot feestje te worden. De gasten werden om 19u op de Chiro verwacht. Toen ze aankwamen kregen ze direct een drankje en moesten ze een spelletje spelen om te bepalen aan wie ze hun cadeau moesten geven. Nadat iedereen was toegekomen en het spelletje had gespeeld was er even tijd om nog even op het gemak te zitten en te praten met iedereen. Ondertussen was team oudjaar bezig met de voorbereiding van het eten. Dit jaar hadden ze pasta voorzien met drie heerlijke sauzen. Het heeft iedereen gesmaakt die erbij was. Na het eten was het dan tijd voor de Secret Santa. Iedereen had op voorhand een cadeautje gekocht die ze dan aan iemand onbekend moesten geven. Er werd veel gelachen tijdens het uitpakken en iedereen was blij met het cadeautje. Niet zo lang na het uitpakken was het tijd voor de vuurwerkshow want het was al bijna 12 uur geworden. Iedereen trok een jas aan en ging buiten staan om de show beter te zien. Dan was het eindelijk zover 2020 was aangebroken. Er knalde enorm veel vuurwerkpijlen in de lucht en iedereen deed naar jaarlijkse gewoonte de kusjesronde, en de beste wensen. Na de vuurwerkshow trok iedereen zijn dansbenen aan en trok richting het speelclublokaal die was omgevormd tot fuifzaal. Met dj Bryan achter de draaitafel was het gegarandeerd een feestje dat tot de vroege uurtjes doorging. Er werd nog veel gedronken, gedanst en gelachen, maar aan alle mooie feestjes komt een eind. Dit jaar was zeker geslaagd en volgend jaar gaan we het proberen overtreffen.

 

Truffelverkoop

11/10/2019

Het weekend van 11-13 oktober was het weer zo ver. Het weekend waar vele mensen naar uitkeken. Namelijk ons gekend, TRUFFELWEEKEND. 

Zo werden de kleine doosjes nog gemaakt en werden de stickers nog op de dozen gekleefd op vrijdagavond door de vereniging Neos. Ook werden er maar liefst VIJF GOLDEN TICKETS  in de kleine doosjes gestoken. Vind je dit ticket in jouw doosje? Dan mag je gratis naar ons Smulfestijn!!!! 

Speelclubweekend

22/11/2019

Dit jaar gingen we op een halloweenweekend met onze Speelclub. We spraken vrijdagavond af op de chiro om te vertrekken naar Wachtebeke (of was het nu Merelbeke?).

Eens aangekomen in Wachtebeke namen we afscheid van de mama’s en papa’s en was het tijd om alle bedjes te installeren. Nadat we allemaal een plaatsje gevonden hadden begonnen we aan onze avondactiviteit. Dit was een griezelspel met (niet zo) enge opdrachtjes en griezelverhalen voor ettertjes. De kindjes hebben de opdrachtjes vol goede moed volbracht al dan niet met een traantje, wat hebben wij toch dappere speelclubjes. Toen was het tijd om te gaan slapen ook al hadden er sommigen nog net iets te veel energie. Na veel geroezemoes werd het uiteindelijk stil en konden ze dromen over het weekend dat hun nog te wachten stond.

Zaterdagochtend waren ze alweer vroeg uit de veren en klaar om aan de dag te beginnen. Om krachten op te doen begonnen we natuurlijk met een lekker ontbijtje. Bij Halloween horen er uiteraard snoepjes. Daarom vulden we onze voormiddag met een Trick-or-Treatganzenbord. De Speelclub moest zo veel mogelijk snoepjes verdienen door te winnen in de spelletjes. Hoe beter ze in de voormiddag speelden hoe meer snoepjes ze ’s avonds konden eten. Toen was het tijd voor het middageten. Op het menu stond overheerlijke pompoensoep met spinnengehaktballetjes. Gelukkig waren het geen echte spinnen en at iedereen zijn buikje rond. Na de platte rust en vrij spel op de speeltuin vlogen we er weer in met ons namiddagprogramma. We speelden het gezelschapsspel Doolhof maar met een twist. Ze moesten namelijk het spel winnen met hun team om zetten te mogen doen in het doolhof. Welk team er gewonnen heeft laten we in het midden maar we kunnen wel zeker zeggen dat het leuke sportieve, competitieve namiddag was.

Door al dat spelen hadden we natuurlijk weer honger. Gelukkig hadden onze koks lekker gekookt voor ons. Op het menu: balletjes in tomatensaus met pureespookjes. Nadat we onze bordjes afgelikt hadden werd alles klaargemaakt voor een rustige avond. Iedereen zocht een knus plekje uit en genoot met een zakje welverdiende snoepjes van de film COCO. Iedereen was moe na een dag vol spel en plezier dus die avond werd het een klein beetje vroeger stil. De laatste dag van ons supertoffe Halloweenweekend was aangebroken. Door de uurwisseling dacht de leiding dat ze een uurtje langer gingen kunnen slapen maar de Speelclub besliste daar anders over.

Uiteindelijk, nadat we alles opgeruimd hadden en nog enkele spelletjes speelden, was het tijd om terug naar het mooie Waarschoot (Lievegem) te vertrekken. Wij met de leiding vonden het een fantastisch (maar ook een beetje vermoeiend) weekend en we hopen dat onze Speelclubjes er evenveel van genoten hebben als wij.

Kerstfeestje

15/12/2019

Op zondag 15 december kon je ons niet vinden aan de Chirolokalen. Dit kwam natuurlijk omdat het tijd was voor ons jaarlijks kerstfeestje, dat ook dit jaar doorging in de sporthal. Eenmaal dat iedereen was aangekomen, hoorden ze wat er allemaal gaande was dit jaar. De Kerstman en zijn elfjes waren in slaap gevallen op de boot van Sinterklaas die onderweg was naar Spanje. De Kerstman moest dus een oplossing zoeken om terug naar België te komen, want hij moest op tijd terug zijn voor Kerst. De leden speelden spelletjes om stukjes van een boot te winnen om zo een vervoer voor de Kerstman en zijn elfjes terug te regelen. Om 16u was het tijd voor een welverdiende pauze. Ze hadden al een aantal stukken verzameld, maar het was nog niet genoeg om de Kerstman en zijn elfjes terug te krijgen. Met een drankje en een hoop zelfgemaakte koekjes die de leiding had gemaakt, werden de batterijen weer snel opgeladen om verder stukken te verzamelen. Wat een harde werkers hebben wij, want door onze leden zijn de Kerstman en zijn elfjes op tijd terug geraakt.

Na een hele fijne middag kerstfeesten was het stilaan tijd om huiswaarts te keren. Daarvoor kreeg iedereen wel eerst nog een superdeluxe Chiro Waarschoot kerstbal en ons befaamde kerstkaartje. Bij kerst horen cadeautjes. Bedankt voor het mooie feest en tot volgend jaar!