Dagboek

Dagboek

Kerstfeestje

15/12/2019

Op zondag 15 december kon je ons niet vinden aan de Chirolokalen. Dit kwam natuurlijk omdat het tijd was voor ons jaarlijks kerstfeestje, dat ook dit jaar doorging in de sporthal. Eenmaal dat iedereen was aangekomen, hoorden ze wat er allemaal gaande was dit jaar. De Kerstman en zijn elfjes waren in slaap gevallen op de boot van Sinterklaas die onderweg was naar Spanje. De Kerstman moest dus een oplossing zoeken om terug naar België te komen, want hij moest op tijd terug zijn voor Kerst. De leden speelden spelletjes om stukjes van een boot te winnen om zo een vervoer voor de Kerstman en zijn elfjes terug te regelen. Om 16u was het tijd voor een welverdiende pauze. Ze hadden al een aantal stukken verzameld, maar het was nog niet genoeg om de Kerstman en zijn elfjes terug te krijgen. Met een drankje en een hoop zelfgemaakte koekjes die de leiding had gemaakt, werden de batterijen weer snel opgeladen om verder stukken te verzamelen. Wat een harde werkers hebben wij, want door onze leden zijn de Kerstman en zijn elfjes op tijd terug geraakt.

Na een hele fijne middag kerstfeesten was het stilaan tijd om huiswaarts te keren. Daarvoor kreeg iedereen wel eerst nog een superdeluxe Chiro Waarschoot kerstbal en ons befaamde kerstkaartje. Bij kerst horen cadeautjes. Bedankt voor het mooie feest en tot volgend jaar!

 

Nieuwjaarsreceptie

31/01/2020

Rond 19 uur kwamen we toe op de chiro. Daar werden we verwelkomt door onze VB PT. Hij is ook degene die deze avond in elkaar gestoken heeft voor ons. Toen we binnen kwamen zagen we meteen een sneeuwachtergrond waardoor de ruimte heel gezellig en cosy aanvoelde. Naast de sneeuwachtergrond was het ook nog mooi ingekleed met een lichtjes en een kerstboompje. We begonnen de gezellige avond met een glaasje bubbels. PT liet ons zeker geen hongerlijden. Er waren hapjes in overvloed en er was ook zeker en vast voldoende drank. De eerste jaar leiding mochten hun nieuwjaarsbrief voorlezen aan hun meetje en peetje van de Chiro. Er werden mooie en oprechte woorden gesproken, kleine traantjes weggepinkt, cadeautjes uitgedeeld... Deze nieuwjaarsreceptie was het gelegen moment om met de leidingsploeg een beetje bij te praten nadat we elkaar een lange tijd niet meer gezien hebben door de blok. Op het einde van een gezellige avond kregen we van onze VB superleuke en grote drinkflessen in het blauw, gepersonaliseerd met PT erop. Iedereen was heel blij met drinkflessen, genoeg drinken hé. Als leidingsploeg weten dat we een super VB hebben. We love you PT! Als allerlaatste bedankten we PT voor de gezellige avond, de hapjes, drankjes en natuurlijk ook het cadeautje. Daarna ging iedereen nog een stapje gaan zetten in de wereld en begon er weer een top jaar.

 

 

Tito weekend

7/02/2020

Met de Tito’s zijn we dit jaar naar Ertvelde geweest op legerweekend, ze werden opgeleid tot Special Forces.

 

Vrijdagavond hielden we een officiële toelatingsproef, een dropping waarbij ze met hun generalen aan de hand van allerlei opdrachten de eindbestemming moesten bereiken. Tactisch inzicht en grote spierkracht was hiervoor nodig. Ze hebben hun opleiding perfect doorstaan en werden toegelaten op het trainingskamp in Ertvelde. Onze koks hadden daar lekkere lekkere verrassing klaargezet, want er was een jarige onder ons. Nadat ze zich geïnstalleerd hadden mocht Gerben 13 kaarsjes uitblazen. Erna konden ze volop genieten van frituursnacks en Kidibul. Voor het slapengaan hebben we nog wat slaapzakspelletjes gespeeld op z’n legers. Dit ging wel minder goed dan verwacht, aangezien de Tito’s van Chiro Ertvelde er ook bleven overnachten en onze Tito’s nog nooit zo mooie jongens gezien hadden...

Oudjaar

31/12/2019

Oudjaar viel net zoals andere jaren in december. En dit moest uiteraard gevierd worden door iedereen. Er werd zoals alle andere jaren ook een leuk feestje op de Chiro georganiseerd. Het feestje werd georganiseerd door Jochen, Robbe, Jonathan en Bryan (Arne). Ze hebben er lang aan gewerkt dus het beloofde een groot feestje te worden. De gasten werden om 19u op de Chiro verwacht. Toen ze aankwamen kregen ze direct een drankje en moesten ze een spelletje spelen om te bepalen aan wie ze hun cadeau moesten geven. Nadat iedereen was toegekomen en het spelletje had gespeeld was er even tijd om nog even op het gemak te zitten en te praten met iedereen. Ondertussen was team oudjaar bezig met de voorbereiding van het eten. Dit jaar hadden ze pasta voorzien met drie heerlijke sauzen. Het heeft iedereen gesmaakt die erbij was. Na het eten was het dan tijd voor de Secret Santa. Iedereen had op voorhand een cadeautje gekocht die ze dan aan iemand onbekend moesten geven. Er werd veel gelachen tijdens het uitpakken en iedereen was blij met het cadeautje. Niet zo lang na het uitpakken was het tijd voor de vuurwerkshow want het was al bijna 12 uur geworden. Iedereen trok een jas aan en ging buiten staan om de show beter te zien. Dan was het eindelijk zover 2020 was aangebroken. Er knalde enorm veel vuurwerkpijlen in de lucht en iedereen deed naar jaarlijkse gewoonte de kusjesronde, en de beste wensen. Na de vuurwerkshow trok iedereen zijn dansbenen aan en trok richting het speelclublokaal die was omgevormd tot fuifzaal. Met dj Bryan achter de draaitafel was het gegarandeerd een feestje dat tot de vroege uurtjes doorging. Er werd nog veel gedronken, gedanst en gelachen, maar aan alle mooie feestjes komt een eind. Dit jaar was zeker geslaagd en volgend jaar gaan we het proberen overtreffen.

 

Truffelverkoop

11/10/2019

Het weekend van 11-13 oktober was het weer zo ver. Het weekend waar vele mensen naar uitkeken. Namelijk ons gekend, TRUFFELWEEKEND. 

Zo werden de kleine doosjes nog gemaakt en werden de stickers nog op de dozen gekleefd op vrijdagavond door de vereniging Neos. Ook werden er maar liefst VIJF GOLDEN TICKETS  in de kleine doosjes gestoken. Vind je dit ticket in jouw doosje? Dan mag je gratis naar ons Smulfestijn!!!!