Tito weekend

Tito weekend

7/02/2020

Met de Tito’s zijn we dit jaar naar Ertvelde geweest op legerweekend, ze werden opgeleid tot Special Forces.

 

Vrijdagavond hielden we een officiële toelatingsproef, een dropping waarbij ze met hun generalen aan de hand van allerlei opdrachten de eindbestemming moesten bereiken. Tactisch inzicht en grote spierkracht was hiervoor nodig. Ze hebben hun opleiding perfect doorstaan en werden toegelaten op het trainingskamp in Ertvelde. Onze koks hadden daar lekkere lekkere verrassing klaargezet, want er was een jarige onder ons. Nadat ze zich geïnstalleerd hadden mocht Gerben 13 kaarsjes uitblazen. Erna konden ze volop genieten van frituursnacks en Kidibul. Voor het slapengaan hebben we nog wat slaapzakspelletjes gespeeld op z’n legers. Dit ging wel minder goed dan verwacht, aangezien de Tito’s van Chiro Ertvelde er ook bleven overnachten en onze Tito’s nog nooit zo mooie jongens gezien hadden...

 

De volgende dag werden ze gewekt met een escape room. Ze werden in een kamer gestoken en moesten 5 raadsels kraken om hieruit te geraken. Na een halfuurtje samenwerken, werden de hongerige magen beloond met een heerlijk ontbijt, maar voor sommigen was de WC het belangrijkste. Na het ontbijt werden ze buiten in legerkledij verwacht voor hun zware opleiding. Ze werden op fysiek en mentaal vlak getraind en hebben zeer goed meegedaan. Ze behoorden officieel tot de Special Forces.

De warme soep van de koks heeft ons weer goed opgewarmd.

In de namiddag hebben we stratego gespeeld. Ze werden in 2 teams verdeeld en mochten elk een kamp bouwen. In dat kamp werd een code van het andere team verstopt en die moesten ze kraken om ‘s avonds een voordeel te krijgen bij het avondspel. In de avond hebben we namelijk risk gespeeld. De beide teams moesten zoveel mogelijk manschappen verdienen om de wereld te veroveren.

Na al dat denkwerk hebben we de Tito’s beloond met een klein fuifje. We hebben veel gedanst en gelachen! Erna was het tijd om weer te gaan slapen.

 

Zondagochtend hebben we de lokalen wat opgekuist en de Tito’s uitgedaagd om een bom te ontmantelen. Ze moesten de juiste kleurencombinatie zoeken om de code te kraken en de bom de ontmantelen. Dit is succesvol gelukt!!

Rond half 12 zijn we terug naar Waarschoot vertrokken en hebben we nog lekkere hamburgers gegeten!

 

Dankjewel aan alle Tito’s die meekonden!

We hebben ons super geamuseerd!

Liefs,

De Titoleiding