Speelclubweekend

Speelclubweekend

22/11/2019

Dit jaar gingen we op een halloweenweekend met onze Speelclub. We spraken vrijdagavond af op de chiro om te vertrekken naar Wachtebeke (of was het nu Merelbeke?).

Eens aangekomen in Wachtebeke namen we afscheid van de mama’s en papa’s en was het tijd om alle bedjes te installeren. Nadat we allemaal een plaatsje gevonden hadden begonnen we aan onze avondactiviteit. Dit was een griezelspel met (niet zo) enge opdrachtjes en griezelverhalen voor ettertjes. De kindjes hebben de opdrachtjes vol goede moed volbracht al dan niet met een traantje, wat hebben wij toch dappere speelclubjes. Toen was het tijd om te gaan slapen ook al hadden er sommigen nog net iets te veel energie. Na veel geroezemoes werd het uiteindelijk stil en konden ze dromen over het weekend dat hun nog te wachten stond.

Zaterdagochtend waren ze alweer vroeg uit de veren en klaar om aan de dag te beginnen. Om krachten op te doen begonnen we natuurlijk met een lekker ontbijtje. Bij Halloween horen er uiteraard snoepjes. Daarom vulden we onze voormiddag met een Trick-or-Treatganzenbord. De Speelclub moest zo veel mogelijk snoepjes verdienen door te winnen in de spelletjes. Hoe beter ze in de voormiddag speelden hoe meer snoepjes ze ’s avonds konden eten. Toen was het tijd voor het middageten. Op het menu stond overheerlijke pompoensoep met spinnengehaktballetjes. Gelukkig waren het geen echte spinnen en at iedereen zijn buikje rond. Na de platte rust en vrij spel op de speeltuin vlogen we er weer in met ons namiddagprogramma. We speelden het gezelschapsspel Doolhof maar met een twist. Ze moesten namelijk het spel winnen met hun team om zetten te mogen doen in het doolhof. Welk team er gewonnen heeft laten we in het midden maar we kunnen wel zeker zeggen dat het leuke sportieve, competitieve namiddag was.

Door al dat spelen hadden we natuurlijk weer honger. Gelukkig hadden onze koks lekker gekookt voor ons. Op het menu: balletjes in tomatensaus met pureespookjes. Nadat we onze bordjes afgelikt hadden werd alles klaargemaakt voor een rustige avond. Iedereen zocht een knus plekje uit en genoot met een zakje welverdiende snoepjes van de film COCO. Iedereen was moe na een dag vol spel en plezier dus die avond werd het een klein beetje vroeger stil. De laatste dag van ons supertoffe Halloweenweekend was aangebroken. Door de uurwisseling dacht de leiding dat ze een uurtje langer gingen kunnen slapen maar de Speelclub besliste daar anders over.

Uiteindelijk, nadat we alles opgeruimd hadden en nog enkele spelletjes speelden, was het tijd om terug naar het mooie Waarschoot (Lievegem) te vertrekken. Wij met de leiding vonden het een fantastisch (maar ook een beetje vermoeiend) weekend en we hopen dat onze Speelclubjes er evenveel van genoten hebben als wij.