Nieuwsbrief September

Nieuwsbrief September

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - September

De opstart van een nieuw jaar is altijd een beetje zoeken, vandaar dat onze nieuwsbrief deze keer een beetje later is. Maar laten we het van de goeie kant bekijken: nu moeten we minder lang wachten voor de volgende nieuwsbrief! Desalniettemin zijn we goed begonnen, met een recordaantal leden op startdag!

Ook het verbond heeft ondervonden dat we met volle motivatie weer aan ons nieuwe werkjaar zijn begonnen, alsook Paul Severs die ons allemaal liet 'ziggezagge'.

En dan nu: een nieuwsbrief!
TIEN, NEGEN, TWEE, VIJF, GOAN!

In de September-editie:

Startdag Chiro Waarschoot

04/09

Zoals elk jaar moet de chiro wel eens opnieuw starten, en daar stonden 147 leden en 25 leiding al een hele poos voor te trapellen. Dat doen we ieder jaar met een geweldige startdag. De startdag betekent niet enkel dat het chirojaar weer begint maar ook dat de leiding voor het komende jaar wordt bekendgemaakt, dus dit is een belangrijke dag voor zowel leden als leiding.

Het "plot" van de dag werd uitgelegd in een prachtig uitgewerkt toneeltje waarin de priester om hulp riep. Want het jeugdhuis stond in brand! Nadat alle dorpelingen samen het vuur hadden gedoofd stelden zij vast dat de leidingsplaatsing in het jeugdhuis was gemaakt en dus verloren was gegaan in de brand.

Meer Lezen

Startdag Oost-Vlaanderen

10/09

Wat een feest de startdag in Dendermonde! We vertrokken om 9u15 aan het station in Waarschoot... Jammer genoeg met één iemand minder want die lag nog in dromenland. Na een amusante rit op de trein kwamen we eindelijk toe in Dendermonde waar we feestelijk ontvangen werden.

Verbond tegen verbond moesten we opdrachten uitvoeren om zo de langste knikkerbaan te kunnen maken. Om onderdelen te kunnen kopen moest je zoveel mogelijk dopjes van petflessen verdienen, om zoveel mogelijk in het jaarthema 'CHIROCYCLE' te blijven. Na dit openingsspel vertrokken we in een grote stoet richting het park van Dendermonde terwijl er luidruchtig gezongen werd: Zeise Zeise Zeise...!! Eenmaal toegekomen in het park was het al tijd om te picknicken samen met alle Chiro's van Oost-Vlaanderen. Er waren veel lekkere dingen voor ons voorzien zoals verse soep, cake, zelfgemaakte ice-tea en appels. Met een goed gevulde maag konden we starten aan het massaspel. Puur toeval zat iedereen van Chiro Waarschoot in dezelfde groep. TEAM GEEL!! Het was de bedoeling dat we het tegen andere Chiro's opnamen met ruige spelen.

Meer Lezen

Voetbal: Chiro vs. KLJ

23/09

Op vrijdag 23 september hebben we met de leidingsploeg gevoetbald tegen de KLJ. De favorieten waren wij natuurlijk. De KLJ had op voorhand nog niet echt goed getraind, terwijl wij dat wel hadden gedaan.

De eerste wedstrijd dat gespeeld werd waren de meisjes van de KLJ tegen onze meisjes. De KLJ was in het voordeel op dat moment want ze hadden een paar meisjes die voetbalden of voetbal hebben gespeeld. Daarom kwamen zij al snel op voorsprong en moesten onze meisjes al tegen een achterstand oplopen. Het werd al snel 2-0 en al snel 9-0. Nadat de KLJ 10 keer had gescoord konden onze meisjes toch nog goed voeballen waardoor ze eindelijk hebben gescoord. Nu stond het 10-1. Toen heeft de klj nog een paar keer gescoord en was het 12-1.

Meer Lezen

Oproep voor kleine maten tweedehandskledij

 

Is uw kleine kapoen uit zijn chirokledij gegroeid, maar is de kledij totaal nog niet versleten? U kan er andere mensen mee helpen! Zoals je wel al weet verzamelen we op Chiro Waarschoot ook tweedehandskledij. Deze verkopen we dan door voor een klein prijsje. Al wie nog een te kleine chirobroek, chirorok, hemd of trui in zijn kast heeft liggen kan deze voor of na de chiro afgeven.

 

Meer Lezen

Agenda

 • 14-15-16/10/2016: Ontspanningsweekend
 • 22-23/10/2016: Truffelverkoop
 • 21/10/2016: Dag van de jeugdbeweging
 • 5/11/2016: Jus d'orange
 • 4/12/2016: De Sint
 • 18/12/2016: Kerstfeestje
 • 25/12/2016: Kerstmis: Geen Chiro
 • 1/1/2017: Nieuwjaar: Geen Chiro
 • 12/03/2017: Vriendjesdag
 • 18/03/2017: Smulfestijn
 • 14-15-16/04/2017: Bivakverkenning: Geen Chiro
 • 7/05/2017: Daguitstap
 • 8-22/07/2017: Kamp!