Nieuwsbrief Oktober

Nieuwsbrief Oktober

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - Oktober

Tussen alle nieuwsberichten over de presidentsverkiezing in Amerika geven wij u wat écht belangrijk is: Chironieuws! Deze maand is er weer heel wat gebeurd: we hebben Waarschoot van truffels voorzien, hebben collectief als leidingsploeg nog eens ervaren hoe het is om zelf leiding te krijgen, en nog heel veel meer!

En ook de herfst heeft zich laten zien, de blaadjes beginnen te vallen en tonen ons opnieuw hoe mooi het wel buiten kan zijn, de zon is op vakantie en de regen toont zich elke dag wat meer. Reden te meer om te gaan ravotten in een berg bladeren of glijden in het natte gras!

En dan nu: een nieuwsbrief!
TIEN, NEGEN, TWEE, VIJF, GOAN!

In de Oktober-editie:

Gewest on the road

30/09

Chirocafé zoals we het zeggen, dit wordt georganiseerd door Gewest Houtland voor alle Chiro’s uit de buurt. Elk Chirocafé is telkens op een andere plek en met een ander concept. Deze keer ging het door in Maldegem, met een grote bierpong wedstrijd.

Uiteraard was Chiro Waarschoot als eerste present, zoals altijd mooi op tijd. We hielpen de organisatie nog even met alles klaar te zetten. Ondertussen stroomde iedereen toe. Tijdens de avond kon je verschillende Chiro’s uitdagen om een wedstrijdje bierpong te spelen. Het was natuurlijk niet verplicht om een spelletje bierpong te spelen, je kon ook gezellig bijpraten met chirovrienden. Er waren verschillende varianten van bierpong voorzien zodat het niet altijd bij de normale versie bleef. Je had de gewone piramide met bekers, een grote toren van bekers waarbij je vanboven naar beneden moest gaan en je had ook een versie met ringen waar je moest doorgooien vooraleer je in de bekers zat.

Meer Lezen

Sporten zonder diëten

01/10

Dit jaar op 01/10/2016 was het weer eens sporten zonder diëten, een activiteit van het gewest uit. Voor de lezers die niet weten wat dit inhoud, dat is een wedstrijd voor de beker van de beste sporters en de best verklede sporters die door de ploegen van de Chiro's binnen ons gewest Houtland gewonnen kan worden. Zij spelen tegen elkaar een bepaalde sport: hockey.En daarna is het de gewoonte dat iedereen samen beenhesp eet om de calorieën die verbrand waren tijdens het sporten weer aan te benen. Dus nu weten jullie ook het concept van sporten zonder diëten.

Chiro Waarschoot was weer van de partij om te winnen en lol te maken. Wij hadden 2 aan elkaar gewaagde ploegen gemaakt om te winnen en dan nog een dozijn aan cheerleaders. Het kon niet meer misgaan, we gingen winnen! Dus als opwarming zijn we met de fiets van Waarschoot naar Sleidinge gegaan, dit jaar via de korte weg. En waren we op tijd om ons in ploegen in te schrijven voor de wedstrijd en natuurlijk ook voor de lekkere beenhesp achteraf. Wanneer we ingeschreven waren, konden we beginnen met de tactieken te bespreken en een colaatje te drinken op onze eerste wedstrijden die we hopelijk zouden winnen.

Meer Lezen

Ontspanningsweekend

14-15-16/10

Naar jaarlijkse gewoonte gaat de leidingsploeg van Chiro Waarschoot in oktober samen een weekendje weg. De leiding die het vorige jaar gestopt is, steekt dan nog een laatste keer een weekend in elkaar om zo samen naar elkaar toe te groeien

Dit jaar begon alles zoals steeds in Waarschoot zelf. We kregen een uitnodiging waarin stond dat we naar een specifieke locatie moesten gaan, verkleed in onze beste boerenoutfit! De jongens moesten (sommigen zullen zelfs zeggen 'mochten') allemaal samenkomen in café De Metro, de meisjes verzamelden in het jeugdhuis. We werden daar opgewacht door iemand van de begeleiding en gingen zo naar het station, waar jongens en meisjes weer herenigd werden. Daar werd het opzet van de avond uitgelegd: we moesten kleine spelletjes spelen op de trein, om dan tips te krijgen over wie onze ‘boer zkt vrouw-date’ was voor die avond. Er werd veel gelachen en na elk spel wist iedereen al iets meer over zijn/haar date.

Meer Lezen

Truffelverkoop

22-23/10

22 en 23 oktober, een weekend waar veel mensen naar uitkijken. Dit komt uiteraard door onze truffelverkoop. Op vrijdagavond werden de laatste voorbereidingen getroffen. Als een geoliede machine vulden we de kleine doosjes waarvan 5 een Golden Ticket kregen. Wie zo'n ticket in zijn doosje vindt, mag helemaal gratis naar ons smulfestijn! De kleine doosjes waren dus gegeerd.

Op zaterdag begon onze verkoop doorheen Waarschoot. Dankzij de hulp van de Rakwi's, Tito's, Keti's en Aspi's, waarbij sommigen via hun charmes iedereen een doos konden aansmeren, verliep alles van een leien dakje. Tot zonsondergang maakten we de inwoners blij met onze truffels (en onze aanwezigheid). Op zondagmiddag kwam er nog een extra verkooptroef bij, namelijk de schattigheid van de 3 jongste groepen.

Meer Lezen

Oproep voor kleine maten tweedehandskledij

 

Is uw kleine kapoen uit zijn chirokledij gegroeid, maar is de kledij totaal nog niet versleten? U kan er andere mensen mee helpen! Zoals je wel al weet verzamelen we op Chiro Waarschoot ook tweedehandskledij. Deze verkopen we dan door voor een klein prijsje. Al wie nog een te kleine chirobroek, chirorok, hemd of trui in zijn kast heeft liggen kan deze voor of na de chiro afgeven.

 

Meer Lezen

Agenda

  • 4/12/2016: De Sint
  • 18/12/2016: Kerstfeestje
  • 25/12/2016: Kerstmis: Geen Chiro
  • 1/1/2017: Nieuwjaar: Geen Chiro
  • 12/03/2017: Vriendjesdag
  • 18/03/2017: Smulfestijn
  • 14-15-16/04/2017: Bivakverkenning: Geen Chiro
  • 7/05/2017: Daguitstap
  • 8-22/07/2017: Kamp!