Nieuwsbrief Oktober

Nieuwsbrief Oktober

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - Augustus/September

Na een weekendje massages, detox, gezichtscrèmes, acupunctuur en bloedzuigers heeft elke leid(st)er zijn innerlijke ontspannen zelve gevonden om er weer een lap op te geven! Truffels werden verkocht en gesmaakt, dames stonden reikhalzend door hun raam te kijken en zelfs de voortuin van onze Heer hemzelf werd even omgebouwd tot een Hollandse camping die truffels verkocht.

Ook Chiro Waarschoot werd op een zonnige vrijdagochtend vertegenwoordigd in enkele wereldsteden zoals Gent, Eeklo, en zelfs Oostende. We werden onthaald als koningen en koninginnen, keizers en keizerinnen, leiders en leiderinnen, om samen de belangrijkste maaltijd van de dag te nuttigen. Maar goed, alle gekheid op een twijgje -de ribbels zijn met alle stokjes gaan lopen- laten we beginnen!

En dan nu: een nieuwsbrief!
TIEN, NEGEN, TWEE, VIJF, GOAN!

In de Augustus/September-editie:

Sporten Zonder Diëten

3 oktober

Op zaterdag 3 oktober beloofde het alweer een spetterende editie te worden van Sporten Zonder Diëten georganiseerd door het allerbeste gewest Houtland. Voor diegene onder jullie die nog niet bekend zijn met dit concept geef ik nog een snelle schets van het hele gebeuren.

In de namiddag wordt een tornooi georganiseerd van een zekere sport, nu al enkele jaren hockey, waarin de verschillende chiro's van het gewest het tegen elkaar opnemen in teams van 5 personen. Naast de prijs voor het winnende team is er ook een prijs voor de best verklede chiro. Na het actieve gebeuren is er de mogelijkheid om te genieten van warme beenhesp met daarnaast een arsenaal aan groentjes zodat al die verbrande calorieën terug kunnen worden aangevuld. Vandaar dus de naam: Sporten Zonder Diëten!

Meer Lezen

Leidingsweekend

9 - 11 oktober

Op vrijdag 9 oktober werden we omstreeks 19u30 in outfit verwacht aan de memorabele fuifzaal: den artevelde! Na een aangepast dienst om plechtig afscheid te kunnen nemen van de fuifzaal vertrokken we met auto's richting Hoboken. Tijdens de rit hielden we enkele stops om daar ter plaatse een spelletje te spelen in groepen tegen elkaar.

Na elk spelletje kregen de winnaars een beloning mee voor in de auto te consumeren. In Hoboken zelf werden we uit de auto's gezet. We moesten in groepjes zo snel mogelijk aankomen op onze verblijfplaats voor dat weekend. Eens aangekomen in Hoboken maakten we er met z'n allen nog een gezellige avond van. We gingen allemaal samen in het jeugdhuis naast de deur dansen!

Meer Lezen

Truffelweekend

17 - 18 oktober

Op 17 en 18 Oktober was het weer zover, de jaarlijkse truffelverkoop Zaterdag om negen uur stond de leidingsploeg al klaar om de laatste voorbereidingen te treffen. Want een klein uurtje later kwamen de eerste leden vol enthousiasme toe. Zoals altijd gingen op zaterdag de oudste groepen (Rakwi, Tito, keti en Aspi) deur aan deur truffels verkopen. De weergoden waren in vergelijking met vorige jaren deze keer wel vrij goed gezind, wat van deze eerste dag ook een zeer succesvolle dag maakte.

Dit jaar verkochten we niet enkel aan de deur maar we stonden ook met onze blauwe caravan op het dorpsplein, waar er natuurlijk ook heerlijke truffels te verkrijgen waren. De zondag stond de caravan daar niet meer, maar dat zou overbodig geweest zijn want op de zondag gaan de jongsten ook op truffelverkoop. Ja de Pinkels, Ribbels en Speelclub kunnen dat ook (misschien zelfs nog beter dan de oudere groepen). Deze dag was het weer wederom om van te genieten. Op het einde van de dag mocht iedereen dan nog genieten van een warm kopje chocomelk.

Meer Lezen

Dag van de jeugdbeweging

23 oktober

Op 23 oktober was het DAG VAN DE JEUGDBEWEGING!! Als leiding van de tofste jeugdbeweging (Chiro Waarschoot nauurlijk) waren wij over heel Vlaanderen verspreid in ons uniform. Hieronder lees je enkele fantastische ervaringen van de Waarschootse Chiro leiding.

Dag van de jeugd beweging in Gent:
Het is sinds dit jaar een nieuw concept voor Dag van de Jeugdbeweging in Gent. Er is geen ontbijt meer, maar in de plaats daarvan is er nu in de namiddag een waar festijn voorzien! Voor diegene die hun uniform aandoen op deze nationale feestdag in elk geval. Aangezien niet alle leiding op deze dag les had of moest werken, zijn we met enkelen na het ontbijt in Waarschoot al vertrokken naar Gent om de dag daar door te brengen. Nadat we daar gezellig bijgepraat hadden in de voormiddag, zijn we gaan dineren in het chiqueste restaurant aan de Korenmarkt in Gent. De McDonalds!

Meer Lezen

Oproep oude chirokleren

Graag willen we een oproep doen aan alle ouders die chirokledij hebben waar hun kapoen niet meer in kan. Hoe gaat dit nu precies in zijn werk? Heb je kleren die niet meer passen, breng die dan mee naar de Chiro en bepaal er een prijsje voor. Wanneer jouw kleren doorverkocht worden, krijg jij dat geld en je helpt iemand die de volle pot van een chiro-uniform iets te hoog vindt. Alvast bedankt!

Het uniform is verplicht vanaf de Rakwi's. Dus wij verwachten dat iedereen vanaf de Rakwi's iedere zondag in uniform (chirobroek of -rok en de T-shirt) op de Chiro verschijnt! Vergeet ook jullie fluovestjes niet!

Agenda

 • 07/11/2015: Jus d'Orange
 • 22/11/2015: Afdelingsdag oudste groepen (Tito's, Keti's, Aspi's)
 • 29/11/2015: De Sint
 • 20/12/2015: Kerstfeestje
 • 20/02/2016: La Nuit Blanche
 • 21/02/2016: Zwemmen
 • 06/03/2016: Afdelingsdag jongste groepen (Pinkels, Ribbels, Speelclub, Rakwi's)
 • 13/03/2016: Vriendjesdag
 • 26/03/2016: Smulfestijn
 • 25‐26‐27/03/2016: Bivakverkenning
 • 08‐10/04/2016
 • 08/05/2016: Daguitstap
 • 11‐21/07/2016: KAMP!