Nieuwsbrief November

Nieuwsbrief November

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - November

Liters fruitsap zijn gevloeid, de fanclub van Disney gegroeid. De koude werd hij niet gewaar, Tristan, met zijn penoir. Het ontspanningsweekend van het gewest is terug uit de dood herrezen, en ook op het terrein waren er pimpelmezen. Ook de weekends zijn van start gegaan, maar nog niet voor de speelclub, geel als een banaan.

Jammer genoeg gaan we het even op een lager pitje moeten doen de komende 2 maanden, want de examens komen er aan, maar de oudleiding zal zeker paraat staan om de leden een fantastische zondagmiddag te bezorgen. Voor dat we er echt aan beginnen, willen we u vanwege Chiro Waarschoot een prettig kerstfeest en een gelukkig Chirotastisch 2016 toewensen!

En dan nu: een nieuwsbrief!
TIEN, NEGEN, TWEE, VIJF, GOAN!

In de November-editie:

Jus d'Orange

7 november

Naar jaarlijkse traditie gaven de aspi's ook dit jaar een spetterende fuif om enerzijds hun kas te sponsoren en anderzijds om hun verantwoordelijkheid eens te testen. Om dit allemaal waar te maken, moesten we het één en ander klaarspelen. Hieronder een gedetailleerde beschrijving van hoe het van een idee tot een knalfuif kwam, althans zo ervaarden wij het toch.

Zoals vele van jullie ondertussen wel al weten, was de plek bij uitstek hiervoor niet meer beschikbaar. Zaal Artevelde heeft namelijk zijn beste tijd gehad. Dit weerhield de aspi's er niet van om naar alternatieven op zoek te gaan zodat ze toch een topavond konden bezorgen aan vrienden, kennissen en andere geïnteresseerden. Zo werd er gedacht aan de Kring, De Akkerhoeve en nog veel meer andere locaties. Uiteindelijk hebben we bij de scouts van Waarschoot een tent kunnen huren voor onze fuif (waarvoor dank!). Nu we dit wisten konden we doorgaan met de leukere aspecten van het geven van een fuif, zoals het bedenken van een thema, beslissen over de affiche en de DJ en nog veel meer.

Meer Lezen

Ontspanningsweekend gewest

30-31-1 oktober/november

Op vrijdag 9 oktober werden we omstreeks 19u30 in outfit verwacht aan de memorabele fuifzaal: den artevelde! Na een aangepast dienst om plechtig afscheid te kunnen nemen van de fuifzaal vertrokken we met auto's richting Hoboken. Tijdens de rit hielden we enkele stops om daar ter plaatse een spelletje te spelen in groepen tegen elkaar.

Na elk spelletje kregen de winnaars een beloning mee voor in de auto te consumeren. In Hoboken zelf werden we uit de auto's gezet. We moesten in groepjes zo snel mogelijk aankomen op onze verblijfplaats voor dat weekend. Eens aangekomen in Hobokoen maakten we er met z'n allen nog een gezellige avond van. We gingen allemaal samen in het jeugdhuis naast de deur dansen!

Meer Lezen

Rakwiweekend

20-21-22 november

Van 20 tot 22 november waren de rakwi's op weekend te Destelbergen met het thema "Waar is Wally?". Vrijdag 20 november stond de leiding om 18uur al paraat om hun auto's vol te proppen met spel- en kookmateriaal. Na 1uur geprutst en gepuzzeld te hebben om alles in de auto's te plaatsen, kwamen de rakwi's 1 voor 1 gepakt en gezakt aangereden. Ze kwamen eindelijk de locatie te weten. De reacties vlogen ons rond de oren. "Wat, Destelbergen?", "huh waar is dat?", "Ik ken dat niet", "Dat is in de buurt van Gent", "Wat Gent!"... Met andere woorden de rakwi's wisten niet waar het was.

Als iedereen verdeeld was over de auto's, konden we aanzetten voor een mooie autorit langs het verlichte Gent. Eenmaal aangekomen stonden de rakwi's al te springen om binnen te gaan, maar de "sleutelman" van chiro Destelbergen liet maar niet van zich horen. Na een halfuurtje ongeduldig wachten, konden we ons installeren. Het weekend kon van start gaan.

Meer Lezen

Titoweekend

23 oktober

Op vrijdag 13 november ging super coole Tito weekend van start. Verzamelen deden we op de Chiro en nadat de leiding nog een laatste check up had gedaan kwamen de eerste kindjes al aan. Sommigen waren verkleed, anderen niet. 1 ding hadden ze gemeen, ze waren klaar om op weekend te vertrekken. Na nog vlug de nieuwe videoclip van k3 gezien te hebben konden we aanzetten naar onze bestemming, Landegem. Gelukkig waren er genoeg ouders om te voeren want eerder die week was dit nog een probleem.

Eens aangekomen in Landegem stroomden de ouders druppelsgewijs toe want de parking is blijkbaar moeilijk te vinden. Na afscheid genomen te hebben van de ouders en hun kamer te hebben klaargezet was het tijd voor een quizje. Deze startte met een coole eet ronde van Vicky waarin de kinderen onder andere pudding moesten eten zonder handen, een grappig gezicht! De volgende ronde was een muziek ronde van Jamesson die gelukkig kon doorgaan met Vicky haar 4G. Iedereen zong vrolijk mee en ook bij het uitbeelden toonden de Tito's dat ze wat van muziek afwisten. De voorlaatste ronde kwam van Herman die hun geheugen testte met de foto's van de afgelopen zondagen. De allerlaatste ronde kwam van Willem die er een paar raadsels tegen aan gooide, dit was blijkbaar de moeilijkste ronde (ook voor de leiding).

Meer Lezen

Pinkelweekend

13-14-15 november

In het weekend van 13, 14 en 15 november gingen onze pinkels op een heus 'Onder Water'-weekend naar de chirolokalen van Lovendegem. Bij aankomst hielpen de ouders om de veldbedden van de kindjes op te zetten en wanneer de ouders afscheid hadden genomen van hun kleine spruit, kregen de pinkels nog een lekker warme gele pudding met speculaasjes van de koks. Vervolgens was het al tijd om de pyjama aan te doen en de tandjes te poetsen. Tot slot lazen wij, de leiding, nog een verhaaltje voor over de mooiste vis van de zee, zodat de kindjes al zouden kunnen dromen over die mooie onderwater-wereld.

En daar ging de wekker al... Zaterdagochtend was het vroeg dag. Na een stevig ontbijt, besloten we om er al meteen in te vliegen. We vertelden dat regenboogvis en al z'n vriendjes hun mooie kleuren en schubben verloren hadden omdat ze betoverd waren door de grote zeeheks. 's Ochtends moesten de pinkels dus helpen om alle kleuren terug te halen. Na elk goed gespeeld spel kregen de kindjes een tip, want ergens op het plein lagen 3 flessen verstopt met een magisch brouwsel in dat de visjes hun kleuren zou teruggeven. We speelden spelletjes zoals verf-honkbal, twister, jenga,...

Meer Lezen

Agenda

  • 20/12/2015: Kerstfeestje
  • 20/02/2016: La Nuit Blanche
  • 21/02/2016: Zwemmen
  • 06/03/2016: Afdelingsdag alle groepen
  • 13/03/2016: Vriendjesdag
  • 26/03/2016: Smulfestijn
  • 25‐26‐27/03/2016: Bivakverkenning
  • 08‐10/04/2016
  • 08/05/2016: Daguitstap
  • 11‐21/07/2016: KAMP!