Nieuwsbrief Mei - Juni

Nieuwsbrief Mei - Juni

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - Mei - Juni

Odes zijn zo dun gezaaid tegenwoordig. Ik kwam er laatst één tegen in de plaatselijke supermarkt: 'ode aan de deo'. Ze was niet goed geschreven. Vermoedelijk ook in Comic Sans, het geschrift van Beëlzebub zelve. Edoch torst ook de heer der vurige onderwereld zijn lasten, al verbleken die in het niet bij Atlas' zere rug. Toch vreemd dat nieuwe en oude goden nooit een chiropractor aanstelden, wat die zou kunnen aanrekenen aan ambrozijn en gouden appels, rijstpap met gouden lepeltjes, maagden per zes dozijn, en verlichting, zoveel eeuwige verlichting.

Laat dit dan een kleine ode aan de jeugd zijn. Een ode aan de Chiro, een ode aan het kamp, en aan wakker worden in een veel te koude tent op een veel te vroeg uur met het niet mis te verstane gevoel van zaligheid. Daarvoor hoef je zelfs geen chiropractor te zijn! Een kabbelend riviertje hier, een tekenbeet daar, een brief van la madre en el padre als welkom vieruurtje. Een kampvuur met vrienden, door vrienden, tien heerlijke dagen om naar uit te kijken, tien heerlijke dagen om te beleven. Je zou er nog lyrisch van worden.

 

Een goeie opsomming is veel waard, en verder hoeft er niets gezegd. Laat deze dan mijn laatste pennestreken zijn. En om af te ronden, een punt.

En dan nu: een nieuwsbrief!
TIEN, NEGEN, TWEE, VIJF, GOAN!

In de Mei/Juni-editie:

Kayak Gewest Houtland

2 mei

Al wekenlang werd er uitgekeken naar de activiteit van ons Gewest: De Kajak! Samen met onze broeders en zusters van de Gewestchiro's een peddelke slaan in de woeste Lesse, wat meer moet er zijn.

Van 's morgens vroeg werden we opgehaald aan het gemeentehuis van Waarschoot. Een dolle bustrip van wel 2 uur zorgde ervoor dat het enthousiamse van de deelnemers nog meer steeg. Terwijl sommigen hun lachspieren trainden met het bekijken van 'Het Eiland', waren anderen het enthousiasme op een andere manier aan het verwerven. Aangekomen bij de kajakkeet, moesten we onze partner ter hand nemen waarna onze kajak aan ons werd toegewezen. Een kleine schuifaf zorgde ervoor dat we ter water gingen, en zo startte onze 21 km lange tocht.

Meer Lezen

Bedankje voor de Oud-leiding

3 mei

Iedereen die chiroleid(st)er is of geweest is weet hoe fantastisch leuk dat is, maar dat het ook veel tijd vraagt. Gelukkig hebben we ook een oud-leidingsgroep die als geen ander weet hoe de chiro werkt en daarom de leiding ook graag eens helpt of verwent.

Zo organiseren ze 2 keer per jaar een chiro café, telkens in een leuk thema. Dit jaar vond er een plaats eind oktober waarbij iedereen zijn mooiste Tirol kostuum nog eens uit de kast mocht halen. Een tweede vond plaats halverwege maart met het toepasselijke thema "St. Patrick's day".Ook verwenden ze de volledige chiro met een vieruurtje met warme soep en chocomelk.

Meer Lezen

Uitstap naar Bobbejaanland

10 mei

10 mei was dit jaar niet alleen een fijn voor de mama's maar ook voor de kindjes en leiding van Chiro Waarschoot. Het was namelijk opnieuw onze jaarlijkse daguitstap. Vorig jaar maakten we met Chiro Waarschoot "Plopsaland De Panne" onveilig. Dit jaar was het nog eens de beurt aan "Bobbejaanland", het kindje van DE Bobejaan Schoepen.

Om 8u45 werden alle leden op de Chiro verwacht. Na de opening mochten alle kindjes nog even naar het toilet als ze moesten, aangezien er geen tussenstop werd gemaakt met de bus. Vervolgens gingen we per groep richting de camionparking waar de bussen op ons stonden te wachten. Vervolgens nam iedereen per groep plaats in één van de twee bussen.

Meer Lezen

Agenda

  • 13/07/2015 - 23/07/2015: KAMP!