Nieuwsbrief Mei

Nieuwsbrief Mei

 

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - Mei

Examens! Oei, neen, wat zeggen we nou, dat zijn toch geen zaken om over te schrijven! Laten we herbeginnen: Zon! Vogels! Eieren! Kampvoorbereiding! Het nieuwe seintje is onthuld en het nieuwe kampliedje is uit de doeken gedaan. Fans van How I Met Your Mother zullen al meteen denken aan een roadtrip, maar wij zorgen ervoor dat die gedachte plaats maakt voor een heus piratenavontuur!

Maar laat ons niet te veel op de feiten vooruitlopen. Er is nog veel werk aan de winkel! Laat ons wel duidelijk zijn dat werk niet altijd gelijk is aan hard, on‐fijn labeur: samen werken naar een prachtig kamp is een van de mooiste dingen die ondergetekende zich kan voorstellen!

En dan nu: een nieuwsbrief!
TIEN, NEGEN, TWEE, VIJF, GOAN!

In de Mei-editie:

Wandeling Chiro Lembeke

30 april

Om het jaarthema van de Chiro, namelijk 'Kleur', extra in de verf te zetten*, organiseerde Chiro Komkomerin Lembeke op 30 april een wandeltocht. Omdat wij zo'n sportieve Chiro zijn kon de leiding hier zeker niet ontbreken.

Met een tiental leiding zijn we vertrokken richting onze noorderburen, om daar te genieten van een gezellige sneukeltour. Omdat wij de kunst van het 'chique te laat komen' perfect beheersen, waren wij de laatste groep die aan de wandeling begon. De sfeer zat er direct in met behulp van een stralend avondzonnetje. Natuurlijk konden de hapjes en drankjes onderweg ons ook zeker smaken. Na amper eenmaal verkeerd gelopen te zijn kwamen we terug aan op Chiro Lembeke. Door de helse inspanning hadden enkelen onder ons een redelijk uitgedroogde keel. Gelukkig sprongen de leiding van Chiro Lembeke in de bres om ons van gerstenat en dergelijke te voorzien.

Meer Lezen

Schoolfeest De Lieve

1 mei

Als je denkt aan kinderanimatie, denkt je automatisch aan jeugdbewegingen. Daarom was het ook logisch dat lagere school "De Lieve" onze hulp vroeg voor de kinderen te entertainen op hun schoolfeest.

Eenmaal toegekomen kregen we te horen wat er allemaal ter beschikking stond van de kinderen. Er waren volksspelen, hockey en een fietsparcours. Dat we verzot zijn van hockey, stond al te lezen in één van de vorige tekstjes (waar we kampioen werden ;) ). De Chiroleiding ging dus het toezicht doen van de hockey en we namen er de volksspelen er ook meteen bij. Al vrij snel nadat de eerste mensen toekwamen, was er interesse in de verschillende activiteiten. Een extra bonus was dat er veel Chiro leden aanwezig waren. Rond de middag konden we dan ook nog eens genieten van een playbackshow en een rommelmarkt, we hadden dus niets te kort.

Meer Lezen

Nacht van de leiding

5 mei

Donderdag 5 mei was het naar goede jaarlijkse gewoonte "nacht van de leiding". Elk jaar wordt er voor de Waarschootse leiding een activiteit georganiseerd.

Iedereen was welkom om een gezellige avond te beleven. Er was een zwakke opkomst maar dat kon de feestvreugde niet bederven! Het doel van de avond was dat je een spelletje moest winnen binnen je groep en de winnaar kreeg 4 bekers de verliezer maar 1 beker. De bedoeling was dat je aan het einde van de avond zo veel mogelijk bekers had. We zijn gestart met een zeer leuk spelletje bandenrace. Iedereen stond aan een band en moest rond de andere banden lopen maar ondertussen had je een beetje chocomelk in je mond waardoor het moeilijker was om te lopen. Als je de chocomelk uit je mond liet vallen was je er ook aan. De bedoeling was om de persoon voor jou te tikken. Het tweede spel dat we hebben gespeeld was Mastermind. De leiding moest aan de hand van 4 kleurtjes die op het terrein lagen verspreid een code maken die we hadden samengesteld.

Meer Lezen

Gewestkayak

7 mei

Het was weer zover, de Gewestkajak. Eén van de weinige dagen waar ik vóór 7u uit mijn bed ben (of toch poging tot). De bus pikte ons aan het gemeentehuis op om dan richting Lesse te vertrekken, en de sfeer zat al direct goed. Aan de gesprekken te horen had iedereen er zin in en gingen er weer een tal van avonturen beleefd worden.

Na een goede 2 uur op de bus kwamen we eindelijk aan het begin van de afvaart. Er werd ons gevraagd het handje van iemand vast te pakken die dan ons kajakpartner was voor de hele rit. Gelukkig had ik een goede keuze gemaakt. En hop, in de boot! Via de kleine glijbaan werden we in het water gelaten. Vanaf nu begon onze tocht van 21 km richting het eindpunt. Onderweg zorgden heel wat obstakels voor dat beetje avontuur. En hop, een tak in mijn gezicht! Dat zag ik niet aankomen. Bruggen, pijlers, strandjes en andere kajakkers lagen in onze weg. Totdat we aan de frituur kwamen. De verzamelplek van de groep waar we iedereen terug tegenkwamen. Moedereuh, geef mij frieten!

Meer Lezen

Daguitstap

8 mei

Op zaterdag 8 mei zijn we naar goede gewoonte met de Chiro naar een pretpark geweest, dit jaar was het uitverkoren park Bellewaerde.

We hadden duidelijk een goede dag gekozen met fantastisch weer. Om negen uur zijn we vertrokken met de bus richting Bellewaerde. De busrit was niet zo lang zodat we langer in het pretpark konden vertoeven. Toen we aankwamen werd er allereerst een grote groepsfoto genomen als herinnering. Toen dat achter de rug was is iedereen met zijn groep het pretpark gaan verkennen en werden de attracties grondig uitgetest door zowel leden als leiding! De attracties die overkop gingen waren enkel weggelegd voor de durvers. Rond de middag zocht elke groep een gezellig plekje in de schaduw waar ze konden picknicken. De boterhammen werden snel opgegeten want er stonden nog heel wat attracties te wachten. Met een volle maag gingen we verder...

Meer Lezen

Nacht van Sport & Vermaak

13 mei

Op vrijdag de dertiende, de dag waarop mensen met een sterk bijgeloof de deur niet durven uitkomen, hadden wij met de leiding nog eens een activiteit gepland om de groepssfeer eens te meer te bevorderen. Tegen de verwachtingen in draaide deze activiteit niet rond het ongeluk dat de dertiende met zich meebrengt maar wel met wat bij velen nog gevoelig ligt, namelijk de roots van Chiro Waarschoot. Zoals de meeste zich wel nog zullen herinneren was de chiro tot enkele jaren geleden nog niet gemengd. Daarom gingen we vandaag de wedstrijd aan: de jongens tegen de meisjes; het testosteron tegen het oestrogeen; De Kens tegen de Barbies. Het beloofde alvast een spannende strijd te worden aangezien iedereen zich al eens graag bewijst tegen het andere geslacht.

Deze avond was het de bedoeling dat we een korte wandeling maakten doorheen onze geliefde gemeente. Daarbij waren er enkele tussenstops voorzien en was het de bedoeling dat we van de ene stop naar de andere stop zo veel mogelijk opdrachten volbrachten zonder dat het andere team het kon zien en benoemen. Dit klinkt op het eerste zicht makkelijker dan het lijkt aangezien sommigen zich al snel ontpopten tot echte inspecteurs en niets onopgemerkt voorbij lieten gaan. Eens aangekomen op zo een tussenstop was het tijd voor de ontknoping welk van de teams het meeste opdrachten had volbracht. Het winnende team kreeg hiervoor één punt en het verliezende moest een zekere straf ondergaan. Op deze stops werd er ook een onschuldig en luchtig spelletje gespeeld zodat de gemoederen niet te hoog konden oplopen. Dit had geen invloed op de scores.

Meer Lezen

Traktatie oud‐leiding

15 mei

Net zoals de auto zonder de motor, de bloemen zonder de bijtjes, het brood zonder de bakker,.. zou ook chiro Waarschoot hetzelfde niet zijn zonder een goeddraaiende leidingsploeg. Maar elke leidingsploeg komt voort uit een vorige leidingsploeg en ook die oudleiding heeft het ooit moeten leren van hun (mede)leiding. Bovendien stopt het leiding-zijn niet zomaar. Het stopt eigenlijk feitelijk zelfs nooit! Eens het meest droevige moment op kamp voorbij is en daarmee de leidingsjaren achter de rug zijn, beginnen namelijk de oud‐leidingsjaren!

Wanneer het leiding geven in drukkere tijden (examenperiodes) wat moeilijker te behappen is; wanneer een fuifzaal of eetfestijn gevuld moet worden met enthousiast volk; wanneer er een ontspanningsweekend voor de leiding georganiseerd moet worden; wanneer we hulp nodig hebben bij de aankomst en vertrek op kamp; wanneer er gewaakt moet worden over onze tenten en materiaal na het kamp; wanneer we kartingkampioen willen worden van het Meetjesland; Kortom, wanneer we ze broodnodig hebben, staan ze nog steeds met volle goesting klaar voor de leiding en leden van chiro Waarschoot.

Meer Lezen

Agenda

  • 26/06/2016: Kampbezinning (vanaf 18u)
  • 11‐21/07/2016: KAMP!