Nieuwsbrief Maart

Nieuwsbrief Maart

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - Maart

De profetische woorden werden gesproken: Daar is de lente! Daar is de zon! En zo geschiedde. De zon kwam al wat meer kijken en dus werd de algemene mindset op de stand "amai, dat zonneke doet toch goed he" geplaatst. Er dook zelfs een levensgrote (en levende) melkdoos op die alle Joyvalle flapjes verzamelde!

Er werd samengespeeld met chiro's uit het meetjesland, frietjes hebben zelden zo goed gesmaakt en de leidingsploeg ging het plein waar we dit jaar op bivak gaan eens verkennen. De honderd dagen mogen dan al een tijdje geleden gestart zijn, onze honderd dagen tot kamp zijn ook reeds ingezet!

En dan nu: een nieuwsbrief!
TIEN, NEGEN, TWEE, VIJF, GOAN!

In de Maart-editie:

Oproep flapjes Joyvalle en Appelsientje!

 

Je leest het goed! Lekker op kamp is terug! Dat betekent dat we weer voluit flapjes sparen om gratis melk en fruitsap op kamp te kunnen verdienen. Inderdaad, dit jaar doet niet alleen Joyvalle mee, maar ook Appelsientje!

Hoe gaat het in zijn werking?
Heel simpel:

  • Drink veeeeeeeel melk van Joyvalle en veeeeeeeel fruitsap van Appelsientje (lekker én gezond!)
  • Zoek naar de rode flapjes op de verpakkingen
  • Breng de flapjes binnen op de Chiro elke zondag! (voor 31 mei)

Verder houdt ook Lotus opnieuw een actie voor de jeugdbewegingen. Hoe werkt het?

  • Eet veeeeeeel Lotus koeken, speculoospasta, etc.
  • Vind de sticker op de verpakking, op de rugzijde daarvan vind je een unieke code
  • Surf (voor 31 mei) naar www.lotusopkamp.be, selecteer 'Chiro Waarschoot' en geef je unieke code in!

Let het flapjes/stickers sparen begin! Je allerliefste leiding van Chiro Waarschoot

 

Meer Lezen

Speelclubweekend

4‐6 maart

Op 4 maart was het eindelijk zo ver, het moment waar de speelclubbers en speelclubleiding al een hele tijd naar uitkeken: het fantastische, fenomenale, supercoole speelclubweekend. De speelclubbers werden een heel weekend ondergedompeld in de wondere wereld van de indianen.

Nadat iedereen zijn bedje had geïnstalleerd konden we beginnen aan onze activiteit voor op vrijdagavond. Hierbij was het de bedoeling dat de speelclubbers de cowboys uit ons indianendorp gingen verdrijven zodat de indianen een feestje konden bouwen in hun dorp. Nadat Opperbliksem (Van (H)ecke), Blonde bliksem (Dolce) en Vurige Bliksem (Laura) samen met de koks een toneeltje hadden opgedragen, moesten de speelclubbers aan de hand van een paar korte spelletjes vuurwater verzamelen. Met dit vuurwater konden ze de cowboys in een diepe slaap brengen zodat de indianen ze uit hun dorp konden gooien. Hierna was het tijd om te slapen, maar daar dachten de speelclubbers duidelijk anders over. Ze hielden het nog enkele uren vol, maar besloten uiteindelijk toch in slaap te vallen.

Meer Lezen

Afdelingsdag voor de jongste groepen

6 maart

Ieder jaar is het een traditie dat het gewest (de overkoepelende organisatie van de chiro's in ± het Meetjesland) een "afdelingsdag" organiseert. Op deze dag spelen we met/tegen andere chiro's. Dit jaar wa het een nieuw concept, we gingen namelijk op een interactieve wandeltocht van het Leen naar de lokalen van Chiro Ommekeer (Eeklo).

Om half 1 hadden we afgesproken aan onze eigen lokalen en vertrokken we met leiding en leden richting het Leen. Omdat niet elke chiro pinkels en ribbels als aparte groepen heeft, speelde wij die dag voor een keertje samen. Na een knallend inleidingsspel waar de één al meer van snapte dan de ander, het was nogal ingewikkeld voor onze kleine kapoenen, vertrokken we op tocht naar de eerste tussenstop.

Meer Lezen

Afdelingsdag voor de oudste groepen

6 maart

Zoals elk jaar organiseerde gewest Houtland ook dit jaar zijn afdelingsdag; en natuurlijk kon Chiro Waarschoot hierbij niet ontbreken. Het thema voor de oudste groepen, want net zoals vorig jaar was de afdelingsdag apart voor de jongste en de oudste groepen, was dit jaar "Is't nog ver?!" Om half twee werd iedereen met zijn stalen ros aan de eigen Chirolokalen verwacht. Een gewester, in ons geval Niels van onze eigen Chiro, zou ons opwachten om het doel van deze spetterende dag uit te leggen.

Al snel werd duidelijk dat het geen afdelingsdag zou worden zoals we er al vele hadden gehad. De bedoeling was dit jaar om een fietstocht te maken richting Chiro Ommekeer, maar uiteraard werd er niet enkel gefietst, onderweg werd er van ons verwacht enkele opdrachtjes te vervullen. Zo was het bijvoorbeeld de bedoeling om in zo veel als mogelijk verschillende dorpen ‘Chiro Waarschoot’ te schrijven met krijt. De groep die het beste en de meeste opdrachtjes vervuld zou hebben, zou de beste afdeling van het gewest worden en mocht de hoofdprijs meenemen naar huis

Meer Lezen

Vriendjesdag

13 maart

Op 13 maart was het zover. Naar jaarlijkse gewoonte vierden we weer onze Vriendjesdag. Zoals de traditie het voorschrijft, werd dit ingeleid door een toneeltje. Zo werd het thema van de dag ook direct duidelijk.

Op een mooie dag versierden alle vogels hun vogelhuisje voor een groot feest, maar dan kwam Igor De Weiβe samen met zijn Backing Vogels de pret bederven. De vogels werden één voor één opgezogen in de colourstealer 2000 waardoor, zoals de naam het al verklapt, al hun mooie kleuren verdwenen waren. De vogels riepen dan de hulp in van de kindjes om hen te helpen om hun kleuren terug te winnen.

Meer Lezen

Gewest on the road

18 maart

Op 18 maart was het opnieuw zover, Gewest on the road. Deze editie ging door in het beste jeugdhuis van Vlaanderen en omstreken, namelijk jeugdhuis 't Ende in Waarschoot.

Diezelfde vrijdag hebben de koks en de leiding van Chiro Waarschoot nog goed doorgewerkt aan de voorbereidingen voor het Smulfestijn dat de volgende dag plaatsvond. Iedereen werkte goed door zodat alles snel afwerkt was. Na dit alles besloten we naar het alom bekende jeugdhuis van Waarschoot te trekken met de mensen die hier nog zin in hadden. Bij onze binnenkomst bleek het een editie te zijn die we hiervoor nog niet hadden gehad. Er werd een thema voorzien en we zagen de meeste leiding van de andere Gewestchiro's meedoen aan allerlei opdrachtjes. We waren nog niet volledig binnen en ze nodigden ons al onmiddellijk uit mee te doen met de groepsopdrachtjes en spelletjes.

Meer Lezen

Smulfestijn

19 maart

Het was weer tijd om de mensen van Waarschoot en omstreken een culinair hoogtepunt te bezorgen, dit keer weliswaar op verplaatsing.

Vrijdagavond kwam de leidingsploeg samen in Chiro Ommekeer om samen de zaal gezellig in te kleden. Omdat het een andere zaal was, was het niet evident om al onze normale inkleding toe te passen. Maar door op voorhand al te knutselen en ter plekke wat hoogstaande binnenhuisarchitectuur te beoefenen lukte het verassend goed en vlot. Nadat alles in gereedheid was gebracht gingen we met enkelen eens kijken wat het gewest voor ons in petto had in het jeugdhuis van Waarschoot. Zaterdagochtend was iedereen paraat om nog de laatste finishing touches te geven aan de zaal. De koks waren al volledig geіnstalleerd en waren er helemaal klaar voor.

Meer Lezen

Bivakverkenning

25‐27 maart

Dit jaar gingen we op bivakverkenning in Nismes, meer bepaald naar het KAMPTERREIN voor deze zomer!

We hadden op vrijdag afgesproken om allemaal samen te vertrekken, dit lukte helaas niet dus vertrokken er verschillende auto's op verschillende tijdstippen. De eerste auto vertrok rond de middag om twee uur. In die auto zaten Emma, Herman, Tinneke en Eline Verhelst. Zij waren als eerste op ons kampterrein om onze tenten op te zetten. Ze hadden ook al een heerlijk kampvuurtje gemaakt, gezelligheid verzekerd! De tweede auto was Niels, Amber, Willem en Robbe. In die auto was het één groot feest, de muziek stond luid en er werd uit volle borst meegezongen met de verschillende liedjes. Deze mensen hadden geluk, alles was net klaar en ze konden zich onmiddellijk van een goed plekje aan het kampvuur voorzien.

Meer Lezen

Agenda

  • 16/04/2016: La Nuit Blanche
  • 17/04/2016: GEEN CHIRO
  • 08/05/2016: Daguitstap
  • 11‐21/07/2016: KAMP!