Nieuwsbrief Maart

Nieuwsbrief Maart

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - Maart

“Daar is de lente, daar is de zon!”, zongen wij in koor, en onze lieve Heer vergaste ons op een heerlijke westenwind op een bedje van hemelsluis‐jus. Gunther is Zijn naam, en hij lust wel een glaasje gerstenat op tijd en stond. Zou Hij niet vergeten zijn om zijn stondenwijzer een uurtje zuidwaarts te verplaatsen? Wat een mens lijden kan.

Rode kool is anders ook niet slecht. En wie beter om dat te verhalen dan de lieve jongens en meisjes van Chiro Trueshot. Zij pennen voor u allen naarstig en noest het allerlaatste en het allereerste neer, want genieten doe je met een unisono “Als je 't ons vraagt”!

En dan nu: een nieuwsbrief!
TIEN, NEGEN, TWEE, VIJF, GOAN!

In de februari-editie:

Special: De weekends - Rakwi's

27 februari - 1 maart

Vrijdagavond was het eindelijk zo ver: het begin van ons maffiaweekend! Om 19u kwamen de rakwi's vol spanning aan op de chiro om daarna te vertrekken richting Landegem. Gelukkig waren er enkele enthousiaste ouders die zin hadden om te voeren, zodat we vlotjes in Landegem aankwamen.

Na enige discussie waar de meisjes en de jongens zouden slapen en wie naast wie ging liggen was iedereen geïnstalleerd en konden we aan de eerste activiteit beginnen, namelijk een gezellige quiz. De rakwi's werden in teams van 3 verdeeld en begonnen vol overgave voor de overwinning te strijden. Naast een chiroronde, een muziekronde en een gsm- en tv-piskwisronde waren er ook de doeronde en creatieve ronde. Daarin moesten ze mopjes aan elkaar vertellen, Sjoepap namaken met plasticine en hun beste dancemoves tonen op het liedje van Trisha ‐ Billen trillen. Een opdracht waar alle rakwi's wonderwel in slaagden. Tussen de rondes door maakten onze koks, Tessa, Bram en Bie, partysnacks voor ons. Op het einde werden de winnaars bekend gemaakt. Dit was de groep met de zelfgekozen naam ‘de meisjes’. Na de quiz ging iedereen moe, maar voldaan zijn bedje in.

Meer Lezen

Special: De weekends - Tito's

27 februari - 1 maart

Na veel gissen en vissen naar de weekendplaats waren we goed vertrokken naar Stekene. Toen alle bedjes opstonden en alle slaapzakken uitgerold waren was het tijd om ons thema eens uit te leggen. De maffia stond centraal en ze kregen een start kapitaal .

Na enkele spelletjes dachten we dat ons tito's moe zouden zijn maar het tegengestelde was waar. Na veel gefluister en iets luider gebabbel vielen ze toch in slaap om hun batterijen op te laden voor de volgende dag met hun verkleedkleren in de aanslag. Velen zaten nog met de slapers in de ogen aan het ontbijt. Maar toen we het plaatselijk park gingen verkennen was iedereen weer vol energie en konden ze voordelen verdienen met hun groepje.

Na een klein voorvalletje konden we vertrekken richting stadscentrum van Stekene voor ons stadsspel. Hierbij konden ze nog meer verdienen en wisselen met elkaar. Aan de hand van allerlei opdrachten, spelletjes en afspraken werd ons stadsspel naar hartenlust gespeeld.

Meer Lezen

5 jaar chiro Waarschoot - Uitdaging 2: doolhof

7 maart

Omdat Chiro Waarschoot dit jaar 5 kaarsjes uitblaast, beslisten we om 5 supermegazotte uitdagingen aan te gaan dit jaar. Het maken van de bodypaintkalender verliep gesmeerd (letterlijk en figuurlijk), en als tweede uitdaging stond een reuzebakkendoolhof op het programma.

Dit ging door op zaterdag 7 maart. Reeds omstreeks 8u30 sloeg een 15-tal leiders en leidsters de handen in elkaar om het doolhof op te zetten. En in nog geen uur stonden al onze bakkies waar ze moesten staan! Hierna kon de afwerking beginnen zodat het dooflhof om 14u kon opengaan. Enkele kindjes van de scouts beten de spits af en ze hadden heel veel plezier in het doolhof! We zagen ook enkele bekende chirogezichtjes in de loop van de middag alsook oudleiding die een kijkje kwam nemen. Je zou voor minder: nog nooit was er in Waarschoot een bakkendoolhof te vinden! Het doolhof was nooit leeg en al snel was het 18u: de afbraak kon beginnen. We spanden onze spieren nog eens en hesen alle bakkies terug in de camion van Neyt, die we via deze weg nog eens willen bedanken voor het gebruik van hun bakken!

Meer Lezen

Afdelingsdag oudste groepen

8 maart

Zoals elk jaar gingen we ook dit jaar weer op afdelingsdag. Dit jaar zag deze er een beetje anders uit dan vorige jaren. Nu was het namelijk enkel met de 3 oudste groepen aangezien de 4 jongste reeds geweest waren vroeger dit jaar. Het thema voor ons was 'Welke Chiro trouwt met gewest Houtland ? '.

Elke chiro kreeg zijn eigen vak aangeduid en daar moesten we dan een hele namiddag inzitten. In het midden van al deze vakken stond een grote paal met allemaal koorden aan, aan deze koorden hing van elke chiro hun chiro vlag. De bedoeling was dat we in dit vak allerlei opdrachten vervulden zodat onze chiro vlag dichter naar het midden werd geschoven. Tussen de opdrachten door werden er af en toe spelletjes gespeeld met enkele tito's, keti's of aspiranten. Op het einde werd een ietwat groter spel gespeeld waarmee je veel voorsrpong kon verdienen. Uiteindelijk heeft Chiro Sleidinge gewonnen hoewel onze Chiro het eerlijkst heeft gespeeld maar goed. Aangezien zij gewonnen waren mochten zei dan ook trouwen met gewest Houtland.

Meer Lezen

Sport en vermaak: geluk bij een ongeluk

13 maart

Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan en de leiding zich ook graag eens ontspant, is er het werkgroepje Sport & Vermaak die doorheen het chirojaar leuke ontspannings activiteiten organiseert. En op vrijdag 13 maart was er weer eens een activiteit genaamd “geluk bij een ongeluk”.

Het concept van de avond was dat we telkens door een bepaalde (fictieve) ongelukkige situatie getroffen werden. Zo begon onze avond al goed toen we te horen kregen dat we onze fietsen aan elkaar vast mochten binden, wat het fietsen aanzienlijk moeilijker maakte. Na een spelletje kiekeboe op de fiets reden we snel door naar de parking van de GB. Maar wat een pech, blijkbaar was heel de GB overstroomd en moesten wij pedellen voor ons leven (in winkelkarretjes met hockeysticks). Na dit eerder zotte spel stonden onze banden blijkbaar plat en moesten we onze fiets tot aan de kerk op onze schouder dragen. Met veel enthousiasme werd dit ook gedaan.
Bij de kerk aangekomen namen we eerst nog een welverdiende pauze.

Meer Lezen

Vriendjesdag

15 maart

15 maart was het weer tijd voor onze befaamde vriendjesdag, we gooiden dit jaar het roer om en kozen voor een iets meer uitzonderlijk thema: een teleporteermachine en een buitenaardse wereld waren het resultaat.

Twee broers en één zus, Bernard, Willem en Justine sleutelden al weken aan hun teleporteermachine. Na wat gesukkel van de minderbegaafde broer slagen ze erin hun machine uit te testen en wat blijkt: ZE WERKT! Hun enthousiasme wordt verstoord door hun moeder die geïrriteerd de kamer binnenkomt met hun twee katten aan haar zij. De moeder neemt haar kinderen mee naar beneden om te eten en ze laten de katten achter bij de machine. Na wat originele ideeën van de katten wat dit bouwwerk zou kunnen zijn, komen ze tot het besluit dat het een luxe kattenbak is, en nietsvermoedend vernielen ze zo de machine.

Na het eten keren de kinderen terug met hun moeder om toch eens hun machine te tonen waar ze zo trots op zijn. Ze willen echt bewijzen aan hun moeder dat deze machine echt werkt en stappen in de machine, waarna hun moeder deze activeert.

Meer Lezen

5 jaar Chiro Waarschoot!

24 t.e.m. 26 april

Dit jaar bestaat Chiro Waarschoot 5 jaar! Het is dus reeds vijf jaar geleden dat de jongens van Chiro Dakan en de meisjes van Chiro Nazoena besloten om de handen in elkaar te slaan en één grote Chiro te vormen. En dat is voor ons vanzelfsprekend een geweldige reden om te vieren. Dit doen we doorheen heel het jaar. Allereerst proberen we tijdens het chirojaar 5 uitdagingen tot een goed einde te brengen, waarna we in het weekend van 24 - 26 april een groot feestweekend houden: de 50 uur van Chiro Waarschoot!

Meer Info

Onze uitdagingen:

- We maken een heuse Chiro Waarschoot kalender, hoe die eruit zal komen te zien kan u binnen enkele maanden zelf ontdekken! --> CHECK!

- We knutselen een bouwwerk in elkaar met lege bakken --> CHECK!

- We houden een grote flashmob, buiten Chiro Waarschoot, ter promotie van ons weekend --> CHECK!

- We verzamelen zoveel mogelijk mensen van verschillende nationaliteiten die in hun eigen taal "Als je 't mij vraagt, Chiro Waarschoot!" zeggen

- We verzorgen een slotshow met een vuurspektakel

Het feestweekend zal doorgaan van 24 t.e.m. 26 april, aan onze lokalen. Meer info hieromtrent volgt ongetwijfeld!

Want als je 't ons vraagt: Chiro Waarschoot!

5 jaar Chiro Waarschoot: Kalender

één van de onderdelen van ons grote 5-jarig bestaanfeest is het uitvoeren van 5 uitdagingen (gekozen door onze allerliefste leden), met als deadline het feestweekend. De eerste daarvan is het maken van een verjaardagskalender, en er 250 stuks van verkopen. Het eerste deel van de opdracht is al gedaan, we hebben een kalender gemaakt! Gebodypainte chiroleiders/leiderinnen, iemand? Nu moet het tweede deel nog in orde komen. En daar hebben we jullie hulp voor nodig.

We verkopen de kalenders aan €8/stuk. Dus hebben jullie interesse in een originele Chiro Waarschoot verjaardagskalender, en wil je er zeker van zijn dat je één hebt, laat dit dan weten door een mailtje te sturen naar kalender@chirowaarschoot.be. De kalenders kan je ook voor of na elke chirozondag op het plein verkrijgen.

Chiro Waarschoot groet u!

Agenda

  • 03/04/2015 - 05/04/2015: Bivakverkenning
  • 10/04/2015 - 12/04/2014: Ketibivak (Gewest)
  • 24/04/2015 - 26/04/2015: 5 jaar Chiro Waarschoot!
  • 10/05/2015: Daguitstap
  • 13/07/2015 - 23/07/2015: KAMP!