Nieuwsbrief Januari

Nieuwsbrief Januari

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - November-December-Januari

 

Na het (voor sommigen) zware studeerwerk is het nu tijd om zich te focussen op wat fijnere dingen: namelijk CHIRO! Er komt een drukke periode aan, dus we zullen alleszins niet weg te denken zijn uit het Waarschoots straatbeeld.

En dan nu: een nieuwsbrief!
TIEN, NEGEN, TWEE, VIJF, GOAN!

In de November-december-januari-editie:

Ontspanningsweekend Gewest Houtland

28-29-30/10

‘Voila, de mail is verstuurd en daarmee ben ik ingeschreven.’ Ook dit jaar organiseerde ons Gewest een ontspanningsweekend uitsluitend voor de leiding. Ik had niet veel overtuiging nodig om deze mail te versturen. Zeker het thema sprak me direct aan: BEJAARDENTEHUIS! Iets wat blijkbaar toch de andere leiding minder aansprak, aangezien de opkomst dit jaar gehalveerd was. Toch had ik er zin in en niets kon mij thuishouden!

Bij de eerste voetstap op de trein voelde ik de weekendkriebels. Iedereen lachte, was duidelijk in de stemming en benieuwd naar waar we uiteindelijk naartoe moesten. We moesten op de trein verschillende opdrachten vervullen waarbij de meisjes en jongens van Chiro Sint-Jozef (Eeklo) en Chiro Sleidinge, die ook mee waren op dit weekend, moesten samenwerken. Eens aangekomen in de Dampuurte stonden er twee van het Gewest ons op te wachten. Zij hadden nog meer opdrachten voor ons waardoor we bij het volgen van de opgelegde taken ons verblijfplaats ontdekten. Eerst stopten we nog eens bij een gezellig caféetje om onze dorst te lessen, om dan naar het Chiroheem van Chiro Lourdes te vertrekken. Nadat we ons geïnstalleerd hadden, werd ons het doel van dit weekend uitgelegd. We moesten zoveel mogelijk pillen "tic tac" verzamelen om te kunnen overleven .

Meer Lezen

Jus d'orange lights up!

05/11

Zoals elk jaar gaven de aspi's, of zoals de enige echte Paul Severs zegt: "de helden in spe", ook dit jaar een spetterende fuif. Dit enerzijds om eens te testen wat deze nieuwe generatie aspiranten in hun mars hebben en anderzijds natuurlijk ook om hun kas te spijzen. "En waar hebben deze 'helden in spe' deze kas voor nodig?" Wel; om het komende jaar nog fantastischer te maken met bijvoorbeeld groepsbindende acitiviteiten die al eens een centje kunnen kosten. Hoe we er zoals alle vorige jaren opnieuw in geslaagd zijn om op 5 november 2016 van Jus d'orange een knalfuif te maken kan je hieronder uitgebreid lezen.

Een fuif organiseren vergt natuurlijk heel wat (voorbereidend) werk, zeker als je het groots wil aanpakken zoals de aspi’s van Chiro Waarschoot dit jaar van plan waren. Onze eerste taak was natuurlijk een locatie vastleggen. Aangezien onze geliefkoosde Artevelde ondertussen al meer dan een jaar niet meer bestaat en een tent zetten in november ook niet altijd de beste optie blijkt, zijn we opzoek gegaan naar een beter (?) alternatief. Uiteindelijk hebben we gevonden wat we zochten in een loods in de Ververij te Waarschoot waarin ook het EK voetbal 2016 (Frankrijk) live werd uitgezonden. Eens we deze prachtlocatie vastgelegd hadden was er geen tijd meer te verliezen. Het evenementenformulier werd ingevuld, WC’s werden geregeld, DJ Krook die al sinds jaar en dag op jus d’orange voor heerlijke plaatjes zorgt werd opnieuw gestrikt,… Maar deze taken vergden al bij al niet al te veel tijd en de aspi’s konden hun leiding hier weinig tot niet bij helpen. Maar als we de aspi’s nodig hadden, stonden ze allemaal onmiddellijk parraat. Zo hebben we meerdere malen samen gebrainstormd over hoe onze fuif er zou moeten uitzien.

Meer Lezen

Dorpsspel Sport & Vermaak

11/11

Vrijdagavond 11 november kwam de leiding weer eens samen voor een activiteit van sport & vermaak. Sport & vermaak is een teampje binnen de leidingsploeg dat activiteiten organiseert in de week voor de leiding. Deze keer was het thema “brakkentocht” , als het ware een tocht waarin we in Waarschoot rondwandelden en alle lokale trekpleisters voor "brakken" opzochten en daar een spel speelden.

We begonnen onze tocht op onze eigenste Chirolokalen. Niet omdat het een verzamelplaats voor hangjongeren is maar omdat het gewoon makkelijk is. Daar verdeelden we de teams. Bij puur toeval kwam het uit dat de jongste leiding het moest opnemen tegen de meer ervaren leiding. Maar dat maakt natuurlijk niet uit, de bal is rond en het spel moet gespeeld worden. Na de verdeling van de teams werd het spel uitgelegd: de teams konden punten verdienen door spellen te winnen of door opdrachtjes uit te voeren. Opdrachtjes zijnde bijvoorbeeld een foto trekken van iemand van het andere team die zijn/haar mond wijd open houdt of een raadsel oplossen .

Meer Lezen

Rakwiweekend

25-26-27/11

Vrijdagavond 25 november was het zover: de rakwi’s vertrokken op weekend naar de lokalen van Chiro Oude Bareel. Het thema van dit supermegacoole rakwiweekend was Scooby Doo!

Eenmaal aangekomen bij de lokalen van Chiro Oude Bareel, begonnen de rakwi’s enthousiast met hun bedjes te installeren terwijl de leiding al het materiaal een plaatsje gaf. Vanaf het moment dat alles en iedereen geïnstalleerd was, begonnen de rakwi’s het weekend met een quiz. Hierin waren er verschillende rondes. Uiteraard een ronde met vragen over Scooby Doo en natuurlijk ook een toffe ronde met opdrachtjes. Voor de quiz werden de rakwi’s verdeeld in vier teams, elk team mocht een eigen naam bedenken: de dabbers, the bottleflippers, de minions en de kwebbels de quiz werd afgesloten met een eindspel: hoe meer punten de teams hadden gescoord bij de quizrondes, hoe meer kauwgom ze kregen. De bedoeling was om dan een zo hoog mogelijke toren te maken met kauwgom

Meer Lezen

Chirocafé

26/11

Aspiranten, leiding, oud-leiding en koks. Al jaren zitten we samen in de Chiro of hebben we er samen ingezeten. Het is niet gemakkelijk om eens af te spreken met iedereen, dus organiseert de oud-leiding enkele keren per jaar een Chirocafé. Elke editie heeft ook een thema, deze keer was het superhelden.

De oud-leiding had het speelclublokaal voor de gelegenheid een superheldenthema gegeven. Ook de aanwezigen hadden hun mooiste Catwoman- of Batmanpakje aangedaan, de één al wat beter dan de ander. Voorzien van een hapje en drankje, uiteraard ook in thema, konden we gezellig samenzijn en enkele oude verhalen ophalen. Vele herinneringen werden andermaal opgehaald. Met een streepje muziek werden de dansbenen ook bovengehaald om er nog een feestje van te maken.

Meer Lezen

De Sint

04/12

Zondag 4 december was het weer zover, de spannendste dag van het jaar voor vele kindjes was terug aangebroken. De enige echte Sint kwam namelijk op bezoek bij Chiro Waarschoot met zijn trouwe pieten!

De dag begon om 14u met een opening, zoals gewoonlijk. Wanneer we op een normale zondag een openingsspel zouden spelen, verzamelden we deze keer de leden in het pinkellokaal om een aantal sinterklaasliedjes op te frissen. Nadat de Sint onder luid gejuich was onthaald gingen de pinkels en ribbels naar hun lokaal om dit te versieren voor het bezoek van de Sint. De Sint ging direct naar het lokaal van de speelclub, deze hadden dit de week voordien al versierd. Daarna was het de beurt aan de pinkels en als laatst kwamen de ribbels aan beurt.

Meer Lezen

Sintbowlen

07/12

Voor alweer een leuke activiteit, namelijk bowlen, zakten we deze keer allen gezamenlijk af naar de Euro City, de ene met de fiets, de andere met de auto. Alvorens we naar binnen gingen wachtten we elkaar op aan de ingang van dit aardse paradijs. We hadden hier afgesproken om 19 uur en de ene was al meer op tijd dan de ander. Toen uiteindelijk iedereen was gearriveerd konden we beginnen.

We kregen twee banen ter beschikking waarvan de ene helaas af en toe in panne viel, de baan kon onze fantastische worpen waarschijnlijk niet goed aan (laten we het daar maar op steken). De eerste worpen verliepen niet bij iedereen vlekkeloos, maar alle begin is moeilijk! Na een tijdje kregen de meesten onder ons het onder de knie en al gauw werden de eerste strikes en spares gegooid. Aan het einde van het eerste spel bekeken we de scores en bleek dat er toch een aantal opmerkelijke cijfers gegooid waren.

Meer Lezen

Kerstfeestje

18/12

Zondagmiddag 18 december was de laatste zondag van het jaar en ja, daar hoorde een feestje bij. We organiseerden namelijk ons jaarlijks Kerstfeestje! De leiding zette al vroeg alles klaar. Na veel sleuren, opzetten en versieren kwamen de kindjes toe. De ene al wat meer verkleed dan de andere.

Dit jaar was er iets vreselijk aan de hand. Toen de kerstvrouwen besloten om een sneeuwgevecht te houden, zagen ze dat er geen sneeuw lag. Een kerst zonder sneeuw, dit kon niet! Het sneeuwmonster dook op en besloot geen sneeuw te laten vallen, het monster haatte sneeuw. Daar konden de kerstvrouwen en -man niet mee lachen. Ze sloten een deal, als het de kerstvrouwen en man lukte om de 5 opdrachten te vervullen, ging het monster weer sneeuw laten vallen. Ze vroegen de kindjes om hulp. Zo moesten ze dingen zoeken, samenwerken, luisteren naar het kerstverhaal en andere leuke spelletjes spelen. Chiro Waarschoot slaagde in de opdrachten en het sneeuwmonster hield hem aan zijn beloften. Het werd een mooie witte kerst! Omdat de kindjes zo goed geholpen hebben kregen ze hiervoor een beloning, een Chiro Waarschoot meetlat met gom, potlood en slijper.

Meer Lezen

Oproep voor kleine maten tweedehandskledij

 

Is uw kleine kapoen uit zijn chirokledij gegroeid, maar is de kledij totaal nog niet versleten? U kan er andere mensen mee helpen! Zoals je wel al weet verzamelen we op Chiro Waarschoot ook tweedehandskledij. Deze verkopen we dan door voor een klein prijsje. Al wie nog een te kleine chirobroek, chirorok, hemd of trui in zijn kast heeft liggen kan deze voor of na de chiro afgeven.

 

Meer Lezen

Agenda

  • 25/02/2017: La nuit blanche
  • 26/02/2017: Geen Chiro
  • 12/03/2017: Vriendjesdag
  • 18/03/2017: Smulfestijn
  • 26/03/2017: Zwemmen
  • 14-15-16/04/2017: Bivakverkenning: Geen Chiro
  • 7/05/2017: Daguitstap
  • 10-20/07/2017: Kamp!