Nieuwsbrief februari en maart

Nieuwsbrief februari en maart

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - Februari & Maart

Na het (voor sommigen) zware studeerwerk is het nu tijd om zich te focussen op wat fijnere dingen: namelijk CHIRO!

De laatste maanden werd er gefuifd, vriendjes gemaakt, gezwommen en gesmuld! Maar dit kan je allemaal hieronder lezen!

En dan nu: een nieuwsbrief!
TIEN, NEGEN, TWEE, VIJF, GOAN!

In de februari & maart-editie:

Animatorcursus

7-12/02

Dinsdag 7 februari, vertrokken Kim (Speelclub leidster) en Robin (Tito leider) naar Waasmunster om daar meer te leren over het leiding zijn en wat daar allemaal bij hoort. Het was vroeg in de ochtend en we waren lichtjes te vroeg maar dat gaf ons de perfecte opportuniteit om ons bed al op te maken en eens rond te kijken. Iets later begon de eerste activiteit, het was een groot spel waarin wij als Grieken geld kregen van Angela Merkel. De bedoeling van het spel was om op het einde zo min mogelijk geld te hebben. Het geld kon je kwijt raken aan verschillende postjes waar je spelletjes kon spelen. Het was een leuk spel om al wat kennis te maken met de begeleiding en al in de Chiro sfeer te komen.

Na dit leuke spel werden we in onze leefgroepen onder gebracht. In deze leefgroep zouden we dan 6 dagen lang praten over belangrijke zaken rond leiding zijn. Het was dan ook belangrijk dat we elkaar wat beter leerden kennen. Dit deden we aan de hand van wat kennismakingsspelletjes.

Meer Lezen

Ribbelweekend!

10-12/02

Op vrijdag 10 februari was het eindelijk zover! We vertrokken vol enthousiasme op weekend met de ribbels om er een weekend van te maken dat ze nooit gingen vergeten! De plaats van het weekend waren de lokalen van KSA Oepites in Zomergem. Het thema van het weekend was Mexico!

De leiding en de koks waren al op voorhand op de locatie om de kindjes en de ouders om half 8 te verwelkomen op de plaats waar hun dochter/zoon het hele weekend zou verblijven. Bij aankomst hielpen de ouders om de veldbedden van de kindjes op te zetten. Vervolgens was het tijd om afscheid te nemen van hun kindjes en te vertrekken. We gaven de ribbels nog even vrij spel. Toen iedereen geïnstalleerd was hebben we de ribbels bij elkaar geroepen om even te luisteren wat ons thema precies in petto had. Het was de bedoeling dat alle ribbels gekroond werden tot een echte Mexicaan. Dit moesten ze doen aan de hand van Mexicaanse spelletjes goed mee te spelen en zo konden ze enkele dingen verdienen: een sombrero, een snor, castagnetten en uiteraard een diploma mocht ook niet ontbreken. Toen alles was uitgelegd hebben we de ribbels ook eens voorgesteld aan de koks die ons gans het weekend door onze maagjes goed vulden.

Meer Lezen

Leefweek van de leiding

13-17/02

Eens per jaar komt de volledige leidingsploeg een volledige week samen om te genieten van elkaars gezelschap en een week lang op de chiro te overleven. Natuurlijk was dit jaar geen uitzondering. Na leiding gegeven te hebben op zondag gingen enkelen naar huis om nog hun laatste spullen te gaan halen, anderen hadden hun gerief al op de chiro gelegd en konden meteen beginnen met de inrichting.

Op de eerste avond werd ook nog een verrassing uit de doeken gedaan: we gingen de hele week een soort van 'Gotcha' spelen. Daarbij moest elke persoon een andere persoon uitschakelen door hem of haar iets speciaal te laten doen (bijvoorbeeld de persoon panna zetten). Iedereen kreeg zijn of haar target en zo kon de strijd volledig losbarsten!

Meer Lezen

La Nuit Blanche

25/02

Het was weer fuiftijd voor de chiro! Dit jaar werd de fuif opnieuw zoals de traditie het voorschrijft gegeven eind februari. Dit jaar moesten we weer op zoek naar een locatie aangezien de Artevelde er helaas niet meer is.. Maar die werd snel gevonden! Dankzij Willem Claeys en de bewoners van de Ververij konden we eenmalig onze fuif daar geven!

Vrijdagavond begonnen we er al aan. We hadden allemaal samen afgesproken om de zaal al wat in te richten en dat lukte heel aardig. De lichten werden opgehangen, de bar werd geïnstalleerd en de zaal werd een beetje op een geschikter formaat gezet. Zaterdagmiddag werden dan nog de finishing touches aangebracht en kroop iedereen in zijn glanzend witte tenue voor de avond. Iets na zeven begonnen de eerste sympathisanten, ouders en oud-leiding al binnen te druppelen.

Meer Lezen

Vriendjesdag

12/03

Het was weer tijd voor de enige echte vriendjesdag. Deze ging door op zondag 12 maart. Op deze zondag waren al onze vriendjes welkom. We lieten ze een dag beleven vol plezier, gespeel en gelach. Het aantredingsplein bevond zich niet meer op de chiro maar in de enige echte ruimte.

Zaterdagochtend begonnen we aan het sjorren van een giga grote raket. Ook werden er mooie planeten en sterren geschilderd. Iedereen was dus druk in de weer voor het maken van de mooiste raket/ruimte die er bestaat. Zaterdagmiddag gingen we verder met dit alles. We hebben alles tot de details uitgewerkt. Het toneeltje van de volgende dag werd ook al eens gerepeteerd. Wanneer alles mooi was opgeruimd gingen we huiswaarts.

Meer Lezen

Speelclubweekend

17-19/03

De speelclub is van 17 tot 19 maart op weekend geweest naar Lovendegem. Dat is een zeer mooie locatie voor allerlei leuke spelletjes te spelen. De leiding had al heel veel zin in het weekend omdat we met een zeer groot aantal op weekend vertrokken, namelijk 34 kindjes!

Toen we aankwamen in Lovendegem waren de kindjes heel actief, wat altijd zeer leuk is. We hebben de vrijdagavond nog eerst allemaal samen hun bedjes opgezet. Toen dit allemaal klaar was hebben we nog een pannenkoekje gegeten. Natuurlijk gemaakt door onze fantastische koks namelijk: Kato, Willem, Bernard, Herman en Thomas. Toen de pannenkoek op was hebben we ze in hun bedje gestoken en moesten ze slapen. Dit ging natuurlijk niet zonder problemen. Maar na enige tijd zijn ze toch in slaap gevallen. De leiding is nog even wakker gebleven en is dan ook gaan slapen.

Meer Lezen

Zwemmen

26/03

Zoals de traditie het voorschrijft, gaan we elk jaar gaan zwemmen met de chiro. Sinds enkele jaren maken we de Zomergemse wateren onveilig en dit jaar was dit niet anders.

De jongsten gaan altijd met de auto naar het zwembad, de oudsten met de fiets. Gelukkig voor hen was het een zonovergoten dag en konden ze zonder problemen naar Den Boer rijden. Eens in het zwembad kon iedereen zich uitleven op zijn manier. Sommigen dobberden graag rond in het kleintje, terwijl anderen het wel eens aandurfden om een salto te maken vanop de springplank.

Meer Lezen

Titoweekend

31/03-02/04

Op 31 maart vertrokken de Tito’s op weekend naar Gent. Het thema voor dit weekend was: l'hôtel de Tito’s Américains waarbij de leiding dan ook om 19u in hun schoonste kleren de kindjes opwachtten aan de lokalen van de Chiro in Waarschoot. Rond 19u15 vertrokken ze dan eindelijk op weekend nadat de chauffeurs de bestemming gekregen hadden.

Aangekomen op de bestemming was het nog even wachten op de sleutels maar dat duurde uiteindelijk niet lang. Wanneer de Tito's dan geïnstalleerd waren en de problemen met de beamer verholpen waren, kon de leiding eindelijk beginnen met de quiz voor de vrijdagavond. De quiz bevatte verschillende ronden waaronder een Chiro-ronde over de leiding van Chiro Waarschoot, een fotoronde en muziekronde, een gokronde en een ronde met raadseltjes. Na de quiz zochten de Tito's hun warme bedjes op en begonnen ze aan een goede nachtrust zodat ze uitgerust waren voor een actief programma de zaterdag.

Meer Lezen

Smulfestijn

01/04

De lente is in het land, en daarmee ook het lekkere eten op het smulfestijn van de chiro! In tegenstelling tot vorig jaar was de tijdelijke eet-hemel weer op de vaste locatie: De Kring in Waarschoot

Zo'n smulfestijn lijkt maar een middag of een avond te duren voor de meesten, maar er zit heel wat meer achter! Vrijdagavond kwamen we samen om alles klaar te zetten zodat we zaterdagochtend vlot en snel konden starten met de opbouw. Het klaarzetten liep vlekkeloos, en met een streepje muziek erbij werd het zelfs al heel snel aangenaam. Na alles zorgvuldig een plekje gegeven te hebben, besloten sommigen om naar huis te gaan, anderen om nog even een spelletje te spelen en nog anderen om nog 1 laatste drankje te gaan drinken in Waarschoots betere horecazaken.

Meer Lezen

Oproep voor kleine maten tweedehandskledij

 

Is uw kleine kapoen uit zijn chirokledij gegroeid, maar is de kledij totaal nog niet versleten? U kan er andere mensen mee helpen! Zoals je wel al weet verzamelen we op Chiro Waarschoot ook tweedehandskledij. Deze verkopen we dan door voor een klein prijsje. Al wie nog een te kleine chirobroek, chirorok, hemd of trui in zijn kast heeft liggen kan deze voor of na de chiro afgeven.

 

Meer Lezen

Agenda

  • 14-15-16/04/2017: Bivakverkenning: Geen Chiro
  • 7/05/2017: Daguitstap
  • 10-20/07/2017: Kamp!