Nieuwsbrief Februari

Nieuwsbrief Februari

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - Februari

Februari! De liefdesmaand! Er wordt van elkaar gehouden, dit jaar zelfs zo veel dat we er een extra dagje bij kregen. Anderen hielden meer van hun gameconsole en waagden hun kans op het fifatoernooi in het jeugdhuis. Er kwam een volledige chiro‐finale waarbij Thijs Roggeman als winnaar uit de bus kwam! Proficiat!

Jammer genoeg nog geen "fuive van 't jaar", maar toch is er het een en ander gebeurd. De toekomst van de Belgische wielerwereld lijkt verzekerd, dat werd getoond op weg naar het zwembad en aan schoonspringers ook geen gebrek! De chirolokalen werd voor een weekje omgetoverd tot resort voor leiding en enkelen hebben zichzelf verrijkt met kennis!

En dan nu: een nieuwsbrief!
TIEN, NEGEN, TWEE, VIJF, GOAN!

In de Februari-editie:

Oproep flapjes Joyvalle en Appelsientje!

 

Je leest het goed! Lekker op kamp is terug! Dat betekent dat we weer voluit flapjes sparen om gratis melk en fruitsap op kamp te kunnen verdienen. Inderdaad, dit jaar doet niet alleen Joyvalle mee, maar ook Appelsientje!

Hoe gaat het in zijn werking?
Heel simpel:

 • Drink veeeeeeeel melk van Joyvalle en veeeeeeeel fruitsap van Appelsientje (lekker én gezond!)
 • Zoek naar de rode flapjes op de verpakkingen
 • Breng de flapjes binnen op de Chiro elke zondag! (voor 31 mei)

Verder houdt ook Lotus opnieuw een actie voor de jeugdbewegingen. Hoe werkt het?

 • Eet veeeeeeel Lotus koeken, speculoospasta, etc.
 • Vind de sticker op de verpakking, op de rugzijde daarvan vind je een unieke code
 • Surf (voor 31 mei) naar www.lotusopkamp.be, selecteer 'Chiro Waarschoot' en geef je unieke code in!

Let het flapjes/stickers sparen begin! Je allerliefste leiding van Chiro Waarschoot

 

Meer Lezen

Animatorcursus

8‐12 februari

In de krokusvakantie zijn we met 5 mensen van onze leidingsploeg op animatorcursus geweest in het geweldige Heidepark te Waasmunster. (Thomas, Robbe, Van (H)ecke, Amber en Tinneke) We vertrokken op maandag ochtend om 09:15u met de trein, 2 uur later kwamen we aan in Waasmunster en werden we hartelijk ontvangen en dit meteen in het thema : De sprookjesgevangenis. Nadat we ons geïnstalleerd hadden kregen we instructies over de komende leerrijke week.

We werden in leefgroepen ingedeeld en mochten meteen gaan kennismaken met onze nieuwe vrienden en vriendinnen, in het begin verloopt dit altijd een beetje stroef maar dit evolueerde al snel in positieve zin. Er werden hechte groepen gevormd. De dag begon steeds om 8u 's ochtends met een stevig ontbijt. Dit was ook nodig aangezien de cursus al begon om 9u. Na 2 uur intensief bijleren kregen we telkens omstreeks 11u een welverdiende kom soep. Nadat onze magen er weer even tegen konden was het tijd om nog even terug te gaan naar ons leefgroep lokaal tot het middag werd. Na het middageten was er een half uurtje deugddoende platte rust. Toen de middagdutjes en de nodige tripjes naar Narnia voorbij waren mochten we weer 2u op een interactieve manier gaan bijleren.

Meer Lezen

Leefweek

14‐19 februari

Vanaf zondag 14 februari '16 tot vrijdag 19 februari '16 werd door team sport en vermaak de jaarlijkse leefweek georganiseerd. Het concept is eenvoudig, De Chiro lokalen worden één week lang de nieuwe thuis van de Waarschootse Chiroleiding. Tijdens deze week wordt samen gegeten, samen opgestaan en lief een leed gedeeld.

Nadat op zondagavond enkele lokalen omgetoverd werden tot living, ontspanningsruimte of slaapkamer kon de leefweek goed en wel van start gaan. Ook onze geliefde jacuzzi was er weer bij dit jaar en dit tot groot jolijt van iedereen. De eerste avond werd besloten om het rustig te houden, enkelen keken naar een film anderen waren gezellig aan het bijpraten in de keuken met een hapje en een drankje. Tijdens de leefweek gaan de dagelijkse activiteiten van iedereen non ‐ stop verder, bij sommige startte de dag erg vroeg en de meeste besloten om tijdig hun bedje op te zoeken.

Meer Lezen

Zwemmen!

21 februari

Zondag 21 februari was het weer zo ver; ons jaarlijks uitstapje naar het zwembad! Deze zondag week echter een beetje af van andere jaren. De leiding was namelijk opvallend fris. Maar daar is een goeie reden voor. Normaal gaan we telkens zwemmen de dag nadat de leiding de fuif La Nuit Blanche heeft gehouden. Dit jaar zal La Nuit Blanche echter uitzonderlijk doorgaan op 16 april. Dus kon de leiding dit jaar met volle energie genieten van alle waterpret.

Na de opening namen de oudste groepen (rakwi's tot aspi's) meteen hun fiets om aan de tocht naar het exotische Zomergem te beginnen. De jongste groepen (pinkels tot speelclub) konden een beetje chillen in de auto. Gelukkig zijn er zoveel enthousiaste ouders die tijd willen maken om te voeren, waarvoor een dikke merci!

Meer Lezen

Agenda

 • 06/03/2016: Afdelingsdag alle groepen
 • 13/03/2016: Vriendjesdag
 • 19/03/2016: Smulfestijn
 • 25‐26‐27/03/2016: Bivakverkenning
 • 16/04/2016: La Nuit Blanche
 • 17/04/2016: GEEN CHIRO
 • 08/05/2016: Daguitstap
 • 11‐21/07/2016: KAMP!