Nieuwsbrief Februari

Nieuwsbrief Februari

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - Februari

Langzaam peddelend doorheen de waadbare dagelijkse (dat lees je goed, daar hoeft heus geen dag- meer bij) beslommeringen - alla niet meer zo waadbare pleinen en amfitheaters ten lande - grossieren chirojongens en -meisjes in vertier en spel maal negenduizend. Daarbij niet verlettend dat ook de dorstigen gelaafd en de hongerigen gevoed wezen. Is er trouwens nog belet?

Andermaal kraken wij onze boordevolle hersenpannen, tot de rand geplengd met herinneringen gemaakt en te beleven, om ze hier voor u tentoon te spreiden. Alors, een stuutje met choco om erdoor te komen! Is er trouwens nog beleg?

En dan nu: een nieuwsbrief!
TIEN, NEGEN, TWEE, VIJF, GOAN!

In de februari-editie:

Nieuwjaarsreceptie

2 januari

Een nieuw jaar, nieuw begin, nieuwe voornemens… Dit gaat allemaal van start bij het begin van 2015. Deze start van een nieuw jaar, liet de leiding niet links liggen. De VB en Tinneke organiseerden voor de leiding en aspi’s een nieuwjaarsreceptie op 2 januari, waar ze een hapje en een drankje onder elkaar konden benutten. Sommige namen deze uitnodiging als een goede gelegenheid om een ontspanning te nemen tijdens hun examens, andere bleven liever met hun neus tussen de boeken zitten en lieten deze receptie passeren. Dit is natuurlijk zonde, want een glaasje bubbels, een warm hapje en een goed liedje is een geslaagde combinatie om het nieuwe jaar onder vrienden in te gaan

Terwijl de jongens een spelletje ‘pietjesbak’ speelden, kletsten de meisjes wat bij over hoe ze de overgang van oud naar nieuw hebben gevierd. Hier en daar werd natuurlijk ook wel eens over hun examens gebabbeld, die voor de meeste leiding van start ging na de receptie.

Meer Lezen

Oh oh Chiro

31 Januari

31 januari 2015… We zijn zo goed als maand verder in dit Chirotastisch jaar. Toch vond ons gewest Houtland het een goed moment voor een nieuwjaarsreceptie en een fuif.

Voor de receptie verzamelde de leiding in één van de plaatselijke cafés om al een “aperetiefke” te nuttigen. Na het “opwarmerke” vertrok de leiding in groep naar de welgekende “Artevelde”. We werden er ontvangen met een glaasje bubbels of een glaasje jus d’orange. We kregen ook een bonnetje die we later nog konden inruilen voor een ander drankje. Tijdens de receptie konden we ons tegoed doen aan rolkoek, chips, nootjes, toastjes en gefrituurde snacks. De receptie was het ideale moment om bij te babbelen met je mensen uit de andere Chiro’s die we al dan niet door IK, afdelingsdag, … hebben leren kennen. Er werd ondertussen reclame gemaakt voor “de fuive van’t jaar”: “La nuit blanche”.

Meer Lezen

SB

2-6 Februari

Tijdens de lesvrije week van 2 tot 6 februari was het zover. Met 6 leiding (Emke, Vicky, Lien, Herman, Bernard en Willem) vertrokken we op SB. Dat is het tweede en laatste deel van de animatorcursus van de Chiro.

Dit SB ging door in Heidepark (Waasmunster). Daar geraakten we het gemakkelijkst met het openbaar vervoer maar dit verliep uiteraard niet van een leien dakje. Toen we afstapten in Gent-Dampoort om de trein richting Antwerpen te nemen bleken we maar met 5 op het perron te staan. Emke kon niet tijdig uitstappen en de trein reed door. Na enkele tactische beslissingen zaten we even later toch allemaal samen op de trein op weg naar Antwerpen. Een aansluiting naar Waasmunster was het meest evident aan het station van Lokeren, maar daar liet de bus zich een goed half uur op zich wachten. Gelukkig zat de sfeer er al direct goed in en bleven we geloven in een tijdige aankomst. En met succes!

Meer Lezen

Leefweek Leiding

8-13 Februari

Zondag: Eerst hebben we van 14:00 tot 18:00 leiding geven, wat leuk was voor iedereen. Na het leiding geven was het uiteraard opkuisen en installeren van alles in de lokalen zoals: - Het pinkels/ribbelslokaal omtoveren tot een homecinema en daarnaast een game-installatie met allemaal relaxzetels bij. - In het speelclublokaal een dartbord met pijltjes en scorebord met daarnaast een pingpongtafel die zeer amusant waren voor mensen die niet de hele tijd lui naar tv willen kijken. - De rakwi & tito lokalen werden gebruikt als slaapplaats voor de girls. Deze stonden zeer georganiseerd zodanig dat ze gemakkelijk naar hun bed konden en ze niemand onnodig wakker hoefden te maken door over of tussen de slapers te moeten kruipen. - Het ketilokaal werd gebruikt als boys room en daar lag iedereen waar hij wilde, zeer gemakkelijk voor uw materiaal maar niet om ‘ s nachts naar u bed te geraken. Gelukkig zijn wij zo stil als een ninja en maken wij niemand wakker. - En ten slotte het aspilokaal dat werd gewoon gebruikt als stockage voor zetels die we niet nodig hadden.

Na de opkuis, het installeren en het eten van frieten of pita’s had iedereen vrij en kon iedereen doen wat hij/zij wou doen. Er waren er die naar een film of serie keken in de home cinema of die in de keuken wat babbelden. Dat was dag één van de leefweek, een goede start is al half gewonnen dus er komen nog meer zottere avonturen aan in deze leefweek.

Meer Lezen

La nuit blanche

21 Februari

Het teampje dat La Nuit Blanche voor dit jaar verzorgde was zaterdagochtend al vroeg in de weer om alles klaar te zetten. Alles werd fris gezet en de muziekinstallatie werd geïnstalleerd. Nadat alle afspraken omtrent de avond waren gemaakt was het al 19h00 en begon het eerste volk voor de receptie binnen te stromen. De mensen werden bediend met een hapje en een drankje en er kon wat bijgepraat worden.

Naarmate de avond vorderde kwam er meer en meer volk en toen de klok 22h00 sloeg werd de muziek wat luider gezet en weergalmde het “themalied” van La Nuit Blanche door de zaal. De mensen die nog wouden blijven voor de fuif kochten een bandje en eventueel nog een drankkaart, en de mensen die niet zo’n fuifbeesten waren gingen rustig huiswaarts. De fuive van’t jaar was meteen goed ingezet en dat was ook goed te zien aan de grote opkomst. Het bier vloeide goed en ook de cocktails werden gesmaakt.

Meer Lezen

Zwemmen

22 Februari

De dag na onze fuive vant jaar ‘La nuit Blanche’ gaan we traditiegetrouw altijd gaan zwemmen. Dit jaar gingen we naar het zwembad van Zomergem om daar een paar uurtjes te vertoeven. De jongste 3 groepen gingen terug met de auto en de oudste met de fiets. Omdat iedereen al stond te popelen vetrokken we direct na de opening . Met zo’n hele bende een paar rode lichten passeren die maar even op groen springen is niet zo evident. Maar na een goede 3 kwartier kwamen we toch aan en konden we niet wachten om het water in te duiken.

Meer Lezen

5 jaar Chiro Waarschoot!

24 t.e.m. 26 april

Dit jaar bestaat Chiro Waarschoot 5 jaar! Het is dus reeds vijf jaar geleden dat de jongens van Chiro Dakan en de meisjes van Chiro Nazoena besloten om de handen in elkaar te slaan en één grote Chiro te vormen. En dat is voor ons vanzelfsprekend een geweldige reden om te vieren. Dit doen we doorheen heel het jaar. Allereerst proberen we tijdens het chirojaar 5 uitdagingen tot een goed einde te brengen, waarna we in het weekend van 24 - 26 april een groot feestweekend houden: de 50 uur van Chiro Waarschoot!

Onze uitdagingen:

- We maken een heuse Chiro Waarschoot kalender, hoe die eruit zal komen te zien kan u binnen enkele maanden zelf ontdekken! --> CHECK!

- We knutselen een bouwwerk in elkaar met lege bakken

- We houden een grote flashmob, buiten Chiro Waarschoot, ter promotie van ons weekend

- We verzamelen zoveel mogelijk mensen van verschillende nationaliteiten die in hun eigen taal "Als je 't mij vraagt, Chiro Waarschoot!" zeggen

- We verzorgen een slotshow met een vuurspektakel

Het feestweekend zal doorgaan van 24 t.e.m. 26 april, aan onze lokalen. Meer info hieromtrent volgt ongetwijfeld!

Want als je 't ons vraagt: Chiro Waarschoot!

5 jaar Chiro Waarschoot: Kalender

één van de onderdelen van ons grote 5-jarig bestaanfeest is het uitvoeren van 5 uitdagingen (gekozen door onze allerliefste leden), met als deadline het feestweekend. De eerste daarvan is het maken van een verjaardagskalender, en er 250 stuks van verkopen. Het eerste deel van de opdracht is al gedaan, we hebben een kalender gemaakt! Gebodypainte chiroleiders/leiderinnen, iemand? Nu moet het tweede deel nog in orde komen. En daar hebben we jullie hulp voor nodig.

We verkopen de kalenders aan €8/stuk. Dus hebben jullie interesse in een originele Chiro Waarschoot verjaardagskalender, en wil je er zeker van zijn dat je één hebt, laat dit dan weten door een mailtje te sturen naar kalender@chirowaarschoot.be. De kalenders kan je ook voor of na elke chirozondag op het plein verkrijgen.

Chiro Waarschoot groet u!

Agenda

  • 08/03/2015: Afdelingsdag +12 (Gewest)
  • 15/03/2015: Vriendjesdag
  • 28/03/2015: Smulfestijn
  • 03/04/2015 - 05/04/2015: Bivakverkenning
  • 10/04/2015 - 12/04/2014: Ketibivak (Gewest)
  • 24/04/2015 - 26/04/2015: 5 jaar Chiro Waarschoot!
  • 10/05/2015: Daguitstap
  • 13/07/2015 - 23/07/2015: KAMP!