Nieuwsbrief December/Januari

Nieuwsbrief December/Januari

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - December/Januari

Na een lange droogte van nieuwsbrieven zijn we eindelijk terug! De dagen beginnen te lengen, de feestzalen beginnen stilaan hun normale geur terug te krijgen, het ijs is van de banen en door deze nieuwsbrief komt de zon ook waarschijnlijk al weer wat dichter bij ons.

Naast klimatologische gebeurtenissen is er bij ons ook heel wat gebeurd: De Goedheilige man kwam langs, er werd gequizd, gebowld, geDimi't, gefeest en er kwamen oude bekenden nog eens proeven van het leidinggeven. Natuurlijk werd er door het merendeel van de leiding ook gezwoegd, gezweet en geschreven.

En dan nu: een nieuwsbrief!
TIEN, NEGEN, TWEE, VIJF, GOAN!

In de December/Januari-editie:

Oproep flapjes Joyvalle en Appelsientje!

 

Je leest het goed! Lekker op kamp is terug! Dat betekent dat we weer voluit flapjes sparen om gratis melk en fruitsap op kamp te kunnen verdienen. Inderdaad, dit jaar doet niet alleen Joyvalle mee, maar ook Appelsientje!

Hoe gaat het in zijn werking?
Heel simpel:

 • Drink veeeeeeeel melk van Joyvalle en veeeeeeeel fruitsap van Appelsientje (lekker én gezond!)
 • Zoek naar de rode flapjes op de verpakkingen
 • Breng de flapjes binnen op de Chiro elke zondag! (voor 31 mei)

Verder houdt ook Lotus opnieuw een actie voor de jeugdbewegingen. Hoe werkt het?

 • Eet veeeeeeel Lotus koeken, speculoospasta, etc.
 • Vind de sticker op de verpakking, op de rugzijde daarvan vind je een unieke code
 • Surf (voor 31 mei) naar www.lotusopkamp.be, selecteer 'Chiro Waarschoot' en geef je unieke code in!

Let het flapjes/stickers sparen begin! Je allerliefste leiding van Chiro Waarschoot

 

Meer Lezen

Gewest on the road

27 november

De avond van 27 november stonden er 2 activiteiten op het programma. De avond begon op de kaas‐ en wijnavond van de lagere school 'De Lieve'. Na de kaas‐ en wijnavond ging het nadeloos over in de activiteit van het gewest Houtland, namelijk 'Gewest on the road'.

Zoals aangegeven in de inleiding moesten we eerst de animatie verzorgen op de kaas‐ en wijnavond. Dit bestond er in om de kinderen bezig te houden zodat er niet te veel rumoer was tijdens het eten. De kinderen konden in de eetzaal van de lagere school terecht om te kleuren en om gezelschapsspelletjes te spelen. In de gang konden ze naar de film 'Toy Story 3' kijken. De actievere kinderen konden op de speelplaats terecht voor een leuk wedstrijdje voetbal.

Meer Lezen

De Sint op de Chiro!

29 november

Toch wel één van de spannendste Chirozondagen voor veel kindjes is wanneer de Sint een bezoekje brengt aan de Chiro. Dit ging door op 29 november, het lag wat vroeger dan normaal maar dit was omdat de week erna de lieve Sint al het land uit is...

Voor de leiding is dit ook spannend, alles moet goed verlopen om de kindjes een leuke dag te bezorgen. De Chirozondag begon net als gewoonlijk met de opening maar anders dan andere jaren gingen we erna in het speelclublokaal een paar sintliedjes zingen. Met heel de Chiro in afwachting van de komst van de Sint. En na een tiental minuten was het zover en kwam hij binnen! Alle kindjes natuurlijk dolenthousiast om de oude man nog eens in levende lijve te zien en te ontmoeten.

Meer Lezen

Bowlen

2 december

Naar goede gewoonte gingen enkele enthousiaste leiding een spelletje gaan bowlen. Dit jaar kozen we om het in de Euro City te doen in Zomergem.

Toen iedereen redelijk op tijd was toegekomen konden we naar binnen gaan om onze namen in te geven en onze schoenen te gaan verwisselen. Jasper en Bernard hadden enkele bowlschoenen ontdekt waar de woorden 'Strike Maker' op gedrukt stonden. Een beetje geluk kan je altijd gebruiken dus ze kozen ervoor om deze schoenen te nemen en te kijken of ze hen effectief de ene strike na de andere zouden bezorgen. Dan was het eindelijk tijd om te beginnen. We besloten om op 2 banen te spelen. Al snel werd duidelijk wie er de bovenhand ging nemen.

Meer Lezen

Quiz gewest Houtland

12 december

Buiten de "gewestdag", de dag waarop we samen met andere Chiro's samenspelen , organiseert ons gewest (de overkoepelende organisatie voor onze regio) ook enkele activiteiten voor de leiding en oud‐leiding van de chiro's van Maldegem tot Sleidinge. Zo is een van hun activiteiten de Gewestquiz, de ultieme gelegenheid om onze intellecten te bewijzen tegen elkaar.

Hoewel zou blijken dat het intellect bij de leiding van Chiro Waarschoot even zoek was, waren we toch weeral talrijk aanwezig die avond. We hebben ons op voorhand opgesplitst in twee teams en omdat het dit jaar zo uitkwam was er een jongens- en een meisjesteam: Team 1 (het meisjesteam ) bestaande uit Caro, Laura, Amber , Van (H)ecke en Bieke ook en Team 2 (het jongensteam A.K.A. Chiro Dalukt) bestaande uit Jamesson, Herman, Thomas en natuurlijk (en niet te vergeten) Tristan. De quiz bestond uit een aantal klassieke thema ronden zoals een muziekronde, een ronde over middelbare school kennis, een fotoronde ,et cetera. Hoewel we dachten dat die eerste ronden wel vlot verlopen waren bleek dat bij de eerste puntentelling, na de pauze, ons meisjesteam helemaal vanonder aan het klassement stond op plaats 20 en dat ons jongens team het niet zoveel beter had gedaan en slechts enkele plaatsen daarboven dwarrelde.

Meer Lezen

Dimitri Vegas & Like Mike

19 december

Zoals vele ideeën komen tussen pot en pint, was dit bij dit idee niet anders. Na de vergadering op zondag (na de chiro) blijft er meestal nog wat leiding plakken om wat na te keuvelen over de gebeurtenissen van dat weekend. Op zo een zekere zondag zaten een paar leiding samen die lieten vallen dat ze naar een optreden van The Prodigy wilden gaan. Hierop kwam iemand anders met het voorstel om naar Dimitri Vegas & Like Mike te gaan.Vervolgens werd er gedacht of we dit niet met de volledige leidingsploeg kunnen doen en dan een bus inhuren om naar daar te rijden.

Op het eerste zicht leek dit zo één van de zottere ideeën die na verloop van tijd gewoon vergeten wordt, maar dit was deze keer niet het geval. We legden dit op de eerstvolgende vergadering voor aan de rest van die leiding die hier ook erg enthousiast over waren. Zo gezegd zo gedaan zaten we de dag dat er kaarten konden besteld worden achter onze computer zodat we er zeker bij waren. Door een klein misverstand hadden we in plaats van 30 kaarten per ongeluk 40 kaarten gekocht. Maar niet getreurd want "Hoe meer zielen hoe meer vreugd" denken we dan uiteraard en we nodigden onze oudleiding en enkele sympathisanten uit om ons te vergezellen. Uiteindelijk bleek dat er nog een 8‐tal bekenden gingen gaan op zaterdagavond 19 december en legden we dus allemaal samen (48 personen) voor een bus.

Meer Lezen

Kerstfeestje

20 december

Zoals de traditie het voorschrijft vieren we op het einde van elk jaar feest. En niet zomaar een feest, maar wel het alom gekende Kerstfeestje. De kerstman zat andermaal in de penarie, maar gelukkig waren er veel kindjes die hem wilden helpen.

De kerstman was namelijk gecrasht met zijn slee, waarbij de brokstukken alle kanten uitvlogen. Gelukkig had de sneeuwman gezien waar alle onderdelen naartoe waren gevlogen. Doormiddel van spelletjes spelen kregen de kerstman en zijn elfjes tips van deze sneeuwman om zo alle stukken terug te vinden. Na een helse zoektocht was de slee weer compleet en konden de kerstman en zijn kompanen verder pakjes gaan ronddragen. Vervolgens werden de kindjes verwend met koffiekoeken en kregen ze nog een cadeautje van de chiro, namelijk het supercoole chiro Waarschoot armbandje. Nadat alle buikjes goed gevuld waren, volgde een vrij podium waar iedereen die wilde zijn of haar talenten kon tonen aan de rest.

Meer Lezen

Nieuwjaarsreceptie

2 januari

Joepie! Het nieuwe jaar is aangebroken dus laten we dat grijze 2015 inruilen voor hopelijk een mooi en zonnig Chirojaar in 2016.

Op de Chiro zetten wij dan ook graag het nieuwe jaar in met ( zoals het hoort ) een fancy nieuwjaarsreceptie. Deze ging ook dit jaar weer door aan onze lokalen. Wat gebeurt er dan? Wel, eerst wordt er natuurlijk vlijtig in het rond gekust om elkaar een Gelukkig Nieuwjaar toe te wensen en dit doe je niet zonder een hapje en een drankje. Waarvoor dank aan onze VB en Niels die ervoor gezorgd hebben dat we geen honger en/of dorst meer hadden.

Meer Lezen

Leiding geven door oudleiding

De hele maand januari

Januari hoera! Ik weet het, voor het merendeel van de leiding is dit allesbehalve een leuke maand. Hun examens zorgen er namelijk voor dat ze de zondagen achter hun cursussen moeten doorbrengen in plaats van met hun kindjes op de Chiro. Minder jammer is dit voor ons, de oud-leiding. Wij komen maar al te graag eens terug op een zondag om groepen bij te staan die niet genoeg leiding hebben of groepen die voor de gelegenheid er wel eens eentje bij willen.

Ik had het geluk om terug te mogen komen bij mijn 2 oude groepen, de pinkels en de aspi's. Al ken ik er eigenlijk niemand meer van, de pinkeltjes blijven toch schatjes! Voor de gelegenheid kwamen Jitske, Kaat en ik verkleed als de drie koningen maar ze trapten er niet direct in, de slimmeriken! Het is leuk om te zien hoe ook zij even enthousiast zijn als wij om nieuwe gezichten te zien en tegen het einde van de dag luisteren ze al 'even goed' als naar hun leiding. Het was toch al even geleden dus op het einde van de zondag was ik wel blij dat ik thuis onder een warme douche kon kruipen, uitrusten en geen vergadering meer had die avond zoals vroeger, al heeft die natuurlijk ook zijn charmes ;)

Meer Lezen

Agenda

 • 21/02/2016: Zwemmen
 • 06/03/2016: Afdelingsdag alle groepen
 • 13/03/2016: Vriendjesdag
 • 26/03/2016: Smulfestijn
 • 25‐26‐27/03/2016: Bivakverkenning
 • 16/04/2016: La Nuit Blanche
 • 17/04/2016: GEEN CHIRO
 • 08/05/2016: Daguitstap
 • 11‐21/07/2016: KAMP!