Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - September

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - SeptemberNieuwsbrief Chiro Waarschoot

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - September


"Stoof nu de peer, want het lam moet je smeden tot het heet is nietwaar!" Woordenaars aller lande verheugen zich, want een nieuw Chirojaar heeft zich aangekondigd als een lang verhoopte zucht en schreeuw. De trommelijnen knallen en de bouwvakkers hebben weer een reden om vuurwerk af te steken. Zolang het onze loef maar niet is, denken wij dan!

De dagen worden korter, maar dat let ons niet om er opnieuw elke Heeren dag een spreekwoordelijke lap op te geven van jewelste. Dra komt het lof wijl het wit er nog niet eens uit is. En de klokken, die zijn al lang naar Rome getrokken. Maar Chiro Waarschoot gaat door, en hoe? Dat lees je hier. Vanaf nu. Start.

En dan nu: een nieuwsbrief!
TIEN, NEGEN, TWEE, VIJF, GOAN!

In de September-editie:

Dag van de jeugd

23 augustus

In augustus organiseerde de verschillende jeugdbewegingen opnieuw een dag van de jeugd. De zon aan de hemel was al een voorteken dat deze dag alvast niet kon mislukken. Er viel opnieuw heel wat te doen voor de jongeren.

Dit jaar was er opnieuw een graffitimuur waar de jongeren op konden experimenteren met graffiti. Het eindresultaat was verbluffend! Er waren ook 3 verschillende springkastelen op het plein gezet. Het ene al wat groter dan het andere. Zo had je een gewoon springkasteel, een springkasteel met een enorme bal in het midden waarvan je andere personen ermee moest raken en het laatste maar het leukste springkasteel was hetgeen dat bootcamp heette. Op dit springkasteel was het de bedoeling dat je met 2 een parcours moest afleggen en om ter eerst aan het einde moest zijn. Lastig maar zeer leuk! Ook hadden die dag alle 3 de jeugdbewegingen een workshop voorbereid. Zo had de klj een dansinitiatie. Bij de scouts kon je loombandjes maken en natuurlijk de leukste workshop was van de chiro, een Karaoke! Het was de bedoeling dat je met een groep inschreef, een liedje koos, het natuurlijk heel luid zong en de meest decibels haalde! Op het einde van de dag waren er ook nog 2 bands die kwamen optreden in de klj lokalen. Het was vermoeiende maar zeer geslaagde dag.

Meer Lezen

Startdag Chiro Waarschoot

31 augustus


Dit jaar verwelkomden we de (nieuwe) leden na een zomerse pauze van een maand op de weide van ons Chiro Waarschoot feestival. Iedereen had een uitnodiging in de bus gekregen die ze aan de ingang konden omruilen voor een echt feestivalbandje om zo de feestivalweide te mogen betreden.

We hadden die dag verschillende artiesten uitgenodigd. Deze artiesten, populair bij klein en groot, moesten die middag het volk vermaken. Er was die dag echter één groot probleem. De verstrooide directeur was de papieren kwijtgeraakt die alle informatie bevatte over de zeven special acts. Gelukkig hadden de andere artiesten toevallig stukjes van de verloren informatie gezien en bedachten zo een plan om de directeur te helpen. Samen met de zeven verschillende afdelingen gingen ze op zoek naar de zeven verschillende acts. De pinkels tot en met de aspi’s mochten op bezoek gaan bij de verschillende artiesten om daar een leuk spelletje te spelen. Na elk spelletje kregen ze dan een beetje informatie over hun special act. Zo kon elke afdeling zijn special act voor dat jaar te weten komen. Rond het vieruurtje werden de special acts, meer bepaald hun afdelingsleiding voor dit jaar, bekend gemaakt voor iedereen. Daarna werden er nog enkele toffe spelletjes gespeeld om zowel de leiding als de medeleden beter te leren kennen. Het feestival werd spetterend afgesloten met een gezamenlijk optreden van de verschillende special acts van die dag. Als dat geen goede manier is om het Chirojaar in te zetten!

Meer Lezen

Startdag voor oudleiding

31 augustus

Chiro Waarschoot trapt het nieuwe werkjaar af. Dit was ook het sein om een nieuw werkjaar te starten met de oudleiding van Chiro Waarschoot. We begonnen er al 's morgens aan om de huidige leiding te trakteren op een stevige brunch zodat deze er kloek op stonden om een ganse middag de leden te entertainen. Wat achteraf gezien ook nodig bleek te zijn gezien de massale belangstelling van de vele (nieuwe)leden. Het feestival kan dan ook terugblikken op een ware succeseditie!

Na de brunch vertrokken de oud-leiding naar de terreinen van chiro ommekeer te Eeklo (waar het chirojaar pas twee weken later op gang getrapt wordt). De startdag voor oudleiding werd in het leven geroepen om de leiding die vorig jaar gestopt is de eerste zondag 'op te vangen' zodat er geen 'zwart gat' valt na een jarenlange chiro-carriere op zondagmiddag.

Het eerste deel was een korte vergadering waarin de data voor de verschillende activiteiten werden vastgelegd. Bij deze zal er ook dit jaar terug een weekend , een chiro-café, een bolling, een brunch en een nieuwjaarsetentje georganiseerd worden. Verder staan we ook klaar om eventueel bij te springen om leiding te geven tijdens de examenperiode en de nawacht. Ook de vele chiro-activiteiten zoals smulfestijn, la nuit blanche, 5 jaar chiro,... staan al met stip genoteerd in de agenda!

Meer Lezen

Startdag Chiro Oost-Vlaanderen

13 september


Vol goeie moed vertrokken we naar Zottegem voor DE startdag. Na een warm en romantisch welkom aan het station vertrok de stoet richting een prachtig park. De stoet werd voorgegaan door een tractor met het bruidspaar op de kar en enkele chiroliederen.

Onderweg kreeg een enkeling onder ons het fantastische idee om een sprong in de vijver te wagen. Na een wedstrijdje naar de overkant en even uitblazen was er een overheerlijke maaltijd voorzien met een stuutje, appels, peren, aardbeien, soep, water,… Nadat onze magen vol zaten vertrok de stoet verder naar een megagroot plein. Een groot spel werd uitgelegd en de groepen werden verdeeld. Nadat het startsignaal werd gegeven vertrok iedereen naar een postje waar er gestreden werd voor de overwinning. Als men een spel won kreeg men bonnetjes voor proppen te verdienen die je dan op uw figuur kon afvuren. De figuur die de meeste proppen had won het grote spel.

Lees Meer

Sporten zonder diëten

27 september


Het nieuwe gewestjaar werd ingezet met een actieve sportnamiddag. De tweede editie van Sporten Zonder Diëten ging dit jaar door op Chiro Ommekeer. En het zag er goed uit: de zon was van de partij, de drie veldjes lagen klaar en iedereen was goed uitgerust. Het enige wat nog ontbrak waren onze sterspelers van de Chiro’s van het gewest.

Zij werden om drie uur in de middag verwacht aan de blokhutten in Eeklo. De tijd tikte rustig verder en voor we het wisten waren de eerste deelnemers daar. Groep per groep kwamen ze aan en schreven zich in. Nadat iedereen aangekomen en verzameld was, was het tijd om te beginnen. Elk ploegje moest drie hockeywedstrijdjes spelen van twee keer tien minuten. Won je de wedstrijd dan kreeg je drie punten, bij een gelijkstand elk één punt en anders nul. Op basis van de verdiende punten werd dan beslist wie er de halve finale mocht spelen. De eerste wedstrijd ging van start. De hockeysticks gleden over de grond en de balletjes werden meermaals geraakt. Juichende kreten en zuchtende geluiden vulden de zaal. Na twintig minuten was de eerste wedstrijd afgelopen. En zo verliepen ook de volgende matchen. Met telkens een pauze van tien minuten tussen de wedstrijden vloog de tijd voorbij.

Lees Meer

5 jaar Chiro Waarschoot!

24 t.e.m. 26 april

Dit jaar bestaat Chiro Waarschoot 5 jaar! Het is dus reeds vijf jaar geleden dat de jongens van Chiro Dakan en de meisjes van Chiro Nazoena besloten om de handen in elkaar te slaan en één grote Chiro te vormen. En dat is voor ons vanzelfsprekend een geweldige reden om te vieren. Dit doen we doorheen heel het jaar. Allereerst proberen we tijdens het chirojaar 5 uitdagingen tot een goed einde te brengen, waarna we in het weekend van 24 - 26 april een groot feestweekend houden: de 50 uur van Chiro Waarschoot!

Onze uitdagingen:

- We maken een heuse Chiro Waarschoot kalender, hoe die eruit zal komen te zien kan u binnen enkele maanden zelf ontdekken!

- We knutselen een bouwwerk in elkaar met lege bakken

- We houden een grote flashmob, buiten Chiro Waarschoot, ter promotie van ons weekend

- We verzamelen zoveel mogelijk mensen van verschillende nationaliteiten die in hun eigen taal "Als je 't mij vraagt, Chiro Waarschoot!" zeggen

- We verzorgen een slotshow met een vuurspektakel

Het feestweekend zal doorgaan van 24 t.e.m. 26 april, aan onze lokalen. Meer info hieromtrent volgt ongetwijfeld!

Want als je 't ons vraagt: Chiro Waarschoot!

Agenda

 • 17/10/2014: Dag van de jeugdbeweging
 • 17/10/2014 - 19/10/2014: Leidingsweekend
 • 25/10/2014 - 26/10/2014: Truffelverkoop
 • 08/11/2014: Jus d'Orange
 • 30/11/2014: Sinterklaas
 • 14/12/2014: Afdelingsdag -12 (Gewest)
 • 21/12/2014: Kerstfeestje
 • 21/02/2015: La Nuit Blanche
 • 22/02/2015: Zwemmen
 • 08/03/2015: Afdelingsdag +12 (Gewest)
 • 15/03/2015: Vriendjesdag
 • 28/03/2015: Smulfestijn
 • 03/04/2015 - 05/04/2015: Bivakverkenning
 • 10/04/2015 - 12/04/2014: Ketibivak (Gewest)
 • 24/04/2015 - 26/04/2015: 5 jaar Chiro Waarschoot!
 • 10/05/2015: Daguitstap
 • 13/07/2015 - 23/07/2015: KAMP!