Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - Oktober

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - OktoberNieuwsbrief Chiro Waarschoot

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - Oktober


Aan de oevers van de Dijle gooide Simon Petrus zijn net in het water, en toen was het avond en God zag dat het goed was, en Jezus vroeg of hij later spelen kon voor de kleine poppedeine. "Bim bam", zeide de Heer. Zijn woord was wet en Zijn woord was tienvoud. Bim bam, allemaal tope tegare samen. Amen.

De grote bazen van hierboven slidderen en knibbelen de aarde van onder de voeten des jeugds, doch zij staan weerop en zouden het van de weeromstuit niet anders willen. Door het gewroet en gewortel en gebeitel staan wij te boek, en Zijn woord is nog steeds tienvoud. Moge 't vuur hen in de harten ontsteken, en blij door het leven te gaan!

En dan nu: een nieuwsbrief!
TIEN, NEGEN, TWEE, VIJF, GOAN!

In de oktober-editie:

Voetbal: Chiro vs. KLJ

26 september

Naar jaarlijkse gewoonte was er op de avond van 26 september een wedstrijd voetbal tussen de chiro en KLJ leiding. Er werden twee wedstrijden gespeeld, een van de meisjes leiding tegen elkaar en 1 van de jongensleiding.

Op onze site vindt u een volledig verslag van de wedstrijd minuut per minuut.

DAMES - 1ste helft

0': De arbiter drinkt rap nog nen sprite en Flore verliest met blad, steen, schaar. De KLJ trapt de match op gang.

1': Veel gebrei op het middenveld, enkel een borstcontrole van Nini doet de toeschouwers juichen.

2': De KLJ kan de bal niet in de eigen rangen houden en Lisa ontzet de bal. Deze komt bij Flore, die haar rechtstreekse verdedigster in de wind zet met een panna.

3': Flore zet haar actie verder en levert een goede voorzet af, die in één tijd door Nele voorlangs getrapt wordt.

...

HEREN - 1ste helft

1': Schampoog heeft een paainen broek aan en roept “weg die bal”.

2': 0-1 voor de KLJ na een licht toegekende penalty. Ricci is kansloos.

3': De wedstrijd gaat rustig verder zonder uitgesproken kansen.

...

Meer Lezen

Sport en vermaak

11 oktober

Elk jaar wordt een groepje samengesteld om doorheen het jaar een aantal activiteiten te organiseren voor de leiding. Dit om de leidingsploeg nog wat dichter bij elkaar te brengen of gewoon om samen te ontspannen. Zaterdag 11 oktober was het de eerste activiteit van dit jaar en het was van eerste keer in orde!

Het was een mengeling van klassieke chirospelletjes en kennismakingsspelletjes. Niet dat we elkaar nog niet kennen, maar er zijn altijd wel genante verhalen die een spelletje nodig hebben vooraleer ze in de groep worden gesmeten. Plezier verzekerd! Andere spelletjes lieten ons dan weer toe het kind in ons nog eens los te laten. Dat een balsspel spelen in het donker een uitdaging is en niet iedereen nog even lenig is, is nu wel zeker, ongeveer even zeker als dat we een fijne avond samen beleefd hebben! We kijken alvast uit naar de volgende activiteit!

Meer Lezen

Dag van de jeugdbeweging

17 oktober

Vrijdag 17 oktober was het dag van de jeugdbeweging, dat is de dag waarbij iedereen die in een jeugdbeweging zit zijn uniform aantrekt om naar school/werk te gaan en zijn jeugdbeweging daarmee in de kijker wil zetten.

Op die dag is er altijd wel iets te doen, zo was er dit jaar opnieuw een gratis ontbijt in enkele grote steden, zoals Eeklo en Gent. Enkele leiding van Chiro Waarschoot besloot om zijn wekker vroeg te zetten en deze dag mooi in te zetten met een ontbijtje en ze kregen er geen spijt van!

Voor diegene die het niet konden opbrengen om zo vroeg op te staan of nog twijfelden om te gaan, misschien kunnen deze ervaringen van onze leiding hen motiveren om volgend jaar ook van de partij te zijn.

Hé, het is niet oké om dag van de jeugdbeweging gemist te hebben want..

* Het ontbijt op dag van de jeugdbeweging is zowat het gezelligste ontbijt van heel het jaar.

* Er is geen betere manier om je dag in te zetten dan met je chirovrienden.

* Zo'n topsfeer, zelfs in de vroege ochtend kom je zelden tegen.

Meer Lezen

Leidingsweekend

17 t.e.m. 19 oktober


Van 17 tot en met 19 oktober gingen we met de leiding ploeg op leidingsweekend. Dat is de uitgelezen kans om elkaar nóg beter te leren kennen. Het weekend werd volledig georganiseerd door de meest recente oud-leiding, die dit geweldig hebben gedaan.

Enkele weken voor het vertrek kregen we een klein kaartje in de bus. Daarop stond er hoe we ons moesten verkleden en waar we hadden afgesproken. Daarmee wisten we nog niet helemaal wat de bedoeling was. Al snel werd het duidelijk dat iedereen in een Disneyfiguur moest verkleed zijn. Alle figuren van eenzelfde film bleken op dezelfde plaats te moeten afspreken. Zo kregen we een idee over hoe de groepjes verdeeld waren.

Op de avond van het vertrek kregen de teams op hun afgesproken plaats een puzzel, deze leidde ons naar de kerk. Aan de kerk kwamen alle groepjes samen en werd de rest van de avond uitgelegd. We moesten liften naar de slaapplaats. Maar vooraleer we mochten vertrekken, moest je eigen team een spel winnen tegen de rest. Na een halfuurtje was iedereen op hun tocht vertrokken.

Lees Meer

Truffelverkoop

25 oktober


Zaterdag 25 oktober, een beetje voor 10 in de ochtend, stonden er al een paar rakwi's, tito's, keti's en aspi's ongeduldig te wachten aan het hekken van chiro Waarschoot. Wat deden deze leden daar, want op zaterdag is er toch geen chiro? Deze enthousiaste leden stonden daar niet toevallig, nee, ze waren klaar om truffels te gaan verkopen. Want het was weer zover, de jaarlijkse truffelverkoop!

De leden werden in groepjes verdeeld met een paar leiding bij en gewapend met dozen waren ze klaar om de Waarschootse bevolking van truffels te voorzien. Ze belden aan, en bleven (al dan niet) geduldig wachten tot er iemand de deur open deed om te vragen of ze truffels wilden kopen. Zo konden ze blijven doorgaan. Af en toe werd er eens gepauzeerd en konden ze op de chiro een beker lekkere soep of warme chocomelk drinken, om dan verder gaan naar de volgende straat. En zo bleven ze voortdoen tot het tijd was om naar huis te gaan.

Lees Meer

5 jaar Chiro Waarschoot!

24 t.e.m. 26 april

Dit jaar bestaat Chiro Waarschoot 5 jaar! Het is dus reeds vijf jaar geleden dat de jongens van Chiro Dakan en de meisjes van Chiro Nazoena besloten om de handen in elkaar te slaan en één grote Chiro te vormen. En dat is voor ons vanzelfsprekend een geweldige reden om te vieren. Dit doen we doorheen heel het jaar. Allereerst proberen we tijdens het chirojaar 5 uitdagingen tot een goed einde te brengen, waarna we in het weekend van 24 - 26 april een groot feestweekend houden: de 50 uur van Chiro Waarschoot!

Onze uitdagingen:

- We maken een heuse Chiro Waarschoot kalender, hoe die eruit zal komen te zien kan u binnen enkele maanden zelf ontdekken!

- We knutselen een bouwwerk in elkaar met lege bakken

- We houden een grote flashmob, buiten Chiro Waarschoot, ter promotie van ons weekend

- We verzamelen zoveel mogelijk mensen van verschillende nationaliteiten die in hun eigen taal "Als je 't mij vraagt, Chiro Waarschoot!" zeggen

- We verzorgen een slotshow met een vuurspektakel

Het feestweekend zal doorgaan van 24 t.e.m. 26 april, aan onze lokalen. Meer info hieromtrent volgt ongetwijfeld!

Want als je 't ons vraagt: Chiro Waarschoot!

Agenda

 • 08/11/2014: Jus d'Orange
 • 30/11/2014: Sinterklaas
 • 14/12/2014: Afdelingsdag -12 (Gewest)
 • 21/12/2014: Kerstfeestje
 • 21/02/2015: La Nuit Blanche
 • 22/02/2015: Zwemmen
 • 08/03/2015: Afdelingsdag +12 (Gewest)
 • 15/03/2015: Vriendjesdag
 • 28/03/2015: Smulfestijn
 • 03/04/2015 - 05/04/2015: Bivakverkenning
 • 10/04/2015 - 12/04/2014: Ketibivak (Gewest)
 • 24/04/2015 - 26/04/2015: 5 jaar Chiro Waarschoot!
 • 10/05/2015: Daguitstap
 • 13/07/2015 - 23/07/2015: KAMP!