Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - Mei

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - MeiNieuwsbrief Chiro Waarschoot

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - Mei


Eenmaal de hongerigen zijn gespijsd, de dorstigen gelaafd, de groenen ontgroend en de kersen ontpit kunnen wij met zekerheid zeggen: 'Oh mei, mei, mei, niet gelijk de geit, want die zegt bei.' Het is officieel, ondergetekende heeft het pad der zinnigheid verlaten en dwaalt nu loos in een doolhof van rijmelarij en ander gespuis.

Toch breken hier en daar enkele zonnestralen door het benevelde okerkleurige gewelf dat ons omringt, en kunnen we ons wederom verblijden in het moedige weerwerk der chirojongens en -meisjes. Wat zou de wereld zonder hen zijn, een blanke bolster rond een ruwe pit? Chiro Waarschoot leads the way. Ik, away!

En dan nu: een nieuwsbrief!
TIEN, NEGEN, TWEE, VIJF, START!

In de Mei-editie:

Sportweek

28 april - 2 mei

Zoals jullie ondertussen wel al weten, zitten wij leiding heel weinig stil en is onze agenda steeds vrij tot zeer goed gevuld met van alles en nog wat. Hieronder vallen ook enkele activiteiten die georganiseerd worden door ons eigen werkgroepje Sport & Vermaak met als centraal idee: het dichter bij elkaar brengen van de leidingsgroep. Ook deze maand bleven we niet bij de pakken zitten en besloten we ons eens een volledige week te geven in een sportweek. Wat er elke dag op het programma stond leest u hieronder!

Maandag 28 april: Voetbal

Dag 1 van wat een ongelooflijk sportieve week zal worden is aangebroken. Om 20u00 konden we de spits afbijten met een intensieve en leerrijke voetbaltraining onder leiding van Jasper "Messi" De Bie. De opkomst was niet bijster groot maar dat hield ons niet tegen om ons 200% te smijten! Na de opwarming bleek al snel dat dit niet gewoon "een balleke shotten" ging zijn. Nadat iedereen terug werd geconfronteerd met de fysiek die toch niet meer is wat die ooit geweest is gingen we een alle aspecten van het voetbal even benadrukken. De fysiek was al gedaan, "gelukkig maar" valt te lezen op het merendeel van de gezichten. Nu was het tijd voor het balgevoel in iedereen wakker te schudden. Enkele envoudige pasoefeningen gevolgd door een parcours met de bal aan de voet zouden de klus wel klaren. Balgevoel: check! Volgende in de rij was het afwerkingsvermogen. Een lege goal was wonderwel al een uitdaging, maar naarmate de schoten op elkaar volgende zag je het aantal doelpunten genadeloos stijgen. Dan werd er nog gefocust op stilstaande fases en afwerken met het hoofd in een notendop en dan was het tijd om al het geleerde te gebruiken in een wedstrijd! Het was nagelbijtend spannend en de bal werd geraakt met alle delen van het lichaam met uitzondering van de armen uiteraard. Na een echte uitputtingsstrijd sprong één team er toch bovenuit. Amai, wat een sportieve eerste avond! "Meer van dat" klonk het na de afloop.

Meer Lezen

Gewestkayak

3 mei


Op een mooie zonovergoten dag stond er een bende enthousiaste leiding klaar aan de kerk van waarschoot. Wat was hun plan? Wat was hun doel? Waar gingen ze heen? Hun outfit verried ze, korte shortjes, k-ways en meer van dat! Het was weer tijd voor het evenement der evenementen, de kerst op de taart van het mooie chirojaar, de top van de ijsberg. Inderdaad, u kan het al raden: de kajak was er weer!

Beschonken van enthousiasme stapte deze vrolijke bende de bus op, klaar voor een heus avontuur. Aangekomen mochten we ons een bootje gaan halen en ons in het frisse water laten glijden. De peddels klaar in de aanslag om te roeien alsof ons leven er vanaf hing. Maar niet heus, dat roeien is pas voor op het einde als je weet dat je anders veel te laat komt. Dobberend lagen we te genieten van de glinstering op het water en het mooie uitzicht rondom ons. Een kleine tussenstop voor een vettig Waals frietje en een Bicky die er toch geen was maakte deze dag toch wel ietsje meer perfect. Uitgeput en voldaan kwamen de meeste bootjes aan, klaar om terug de bus op te stappen terug naar de beschaafde wereld.

Het was wederom een prachtige dag, volgend jaar weeral zou ik zeggen zo!

Meer Lezen

Chirocafé: We're going to Brasil

9 mei

Op 9 mei werd de Waarschootse leiding getrakteerd op een gezellige avond door de "Wollekes", beter bekend als de Waarschootse oudleiding. Het "chirocafé" ging net zoals de vorige keer door in het speelclublokaal, dat voor de gelegenheid omgetoverd was tot een mini-fuifzaaltje met allerlei voetbalsnufjes, want het thema was namelijk "Brazil".

Iedereen had een rode duivelaccessoire bij zich, dus het totale plaatje zag er best wel leuk uit! Er was ook een minivoetbalveldje voorzien en dit veldje werd al snel in gebruik genomen door enkele leiding. Leiding, oudleiding, koks, de VB en enkele aspiranten konden gezellig wat bijpraten met elkaar, met een snuifje muziek op de achtergrond. Hier en daar werd er ook wat gedanst en het nieuwe seintje werd ook aan de oudleiding voorgesteld.

Chiro Waarschoot kan alleen maar blij zijn met zo'n geëngageerde oudleidingsploeg en daarom willen we hen via deze weg nog eens bedanken voor de gezellige avond! Ook de VB mag bedankt worden, want hij voorzag iedereen de hele avond van een drankje naar aanleiding van de geboorte van zijn nieuwste spruit, Jippe!

Meer Lezen

Kampinschrijving

Vrijdag 6 juni

Op vrijdag 6 juni is het kampinschrijving voor alle leden die meewillen op tentenkamp naar Vaulx! De kampinschrijving start om 19 u en gaan door aan onze chirolokalen. In de brief vind je alle info terug!

Brief

Agenda

  • 14/07/2014 - 24/07/2014: KAMP Vaulx!