Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - Maart

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - MaartNieuwsbrief Chiro Waarschoot

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - Maart


'Daguitstap, 1 april!', tot in den treure toe herhaalden we het. Dit jaar is 't echt maar een fopje flauw mopje, want een daguitstap op dinsdag is toch maar een beetje raar. Toch zeker als je op de dag des Heeres afspreekt! Dus strijken wij één dezer zonnige dagen neer in het Plopperdeplopste pretpark van het land: Bellewaerde! Euh... Plopsaland natuurlijk, nu vernis ik mij nog ook! Vergis moet dat zijn, Samson. Sorry de snorry daarvoor!

Ach, als je maar geen voetballer wordt, ze schoppen je misschien halfdood! De Groot wist het al. En gelijk had ie, want als er toch wel één sport is waar de pijndrempel minstens boven het ex aequo ligt... Moet er nog zand zijn trouwens? Je weet maar nooit. Met al die zandbakken.

En dan nu: een nieuwsbrief!
TIEN, NEGEN, TWEE, VIJF, START!

In de Maart-editie:

Leefweek Aspiranten

10 - 14 maart

We hadden er ontzettend lang naar uitgekeken, maar na een weekje krokusvakantie was het dan zover: leefweek! Tijd om eens vijf dagen lang op onze favoriete plek in Waarschoot door te brengen en er te slapen, eten, lachen, spelen, in de jacuzzi dobberen en af en toe wat studeren.

Maandagavond begon het officieel met een kleine filmvoorstelling waarbij de aspi's als heuse sterren werden ontvangen. In het filmpje werd de rode draad en de gang van zaken tijdens de leefweek uit de doeken gedaan. Zo kwamen ze dus te weten dat er heuse oscars te rapen vielen op het einde van de leefweek. Alsof dat nog niet genoeg was, waren ze ook terecht gekomen in een soort gotcha-spel. Iedereen had een geïndividualiseerde opdracht en er was een lijst met tal van opdrachten die ze ook konden vervullen. Hoe meer geslaagde opdrachten, hoe meer punten, hoe groter de kans dat je DE Oscar zou winnen! Als afsluiter van de eerste avond was er nog een drankje en een heerlijk dessertbuffet voorzien. Zo'n leefweek is ideaal om als groep dichter bij elkaar te komen en elkaar wat beter te leren kennen. Zeker als aspi is het belangrijk om samen een sterke groep te vormen. Dat gevoel werd deze week aangesterkt door telkens samen te eten en elke avond een leuke avondactiviteit te doen. Ook op vrije momenten werd er wild gepingpongd en in de jacuzzi werden de laatste roddels uitgewisseld.

Meer Lezen

Nacht van de Leiding

15 maart


Nacht van de leiding, een jaarlijks fenomeen in Waarschoot. Alle leiding van de verschillende jeugdbewegingen verzamelden zich dit jaar in de Scoutslokalen. Tijd om een avond vol fun een spelletjes!

Het begon met een indeling in groepen. 6 teams stonden tegenover elkaar in 3 verschillende spelletjes. Je kwam telkens uit tegen een andere groep om zo punten te scoren. Het team met de meeste punten, was de winnaar van de avond. Elke team stond op scherp. Na het eerste spelletje werd al snel duidelijk wie er de avond zou domineren. Tijdens elk spel stonden was er ook frisdrank beschikbaar, of wat gerstenat voor wie dat wou. Dit moest ook op zijn tegen het einde van het spel.

Hockey, trefbal en het schop-een-kegel-omver-met-een-bal-spel waren de uitverkoren spelletjes van de avond. Toch goed gekozen, en men kon er echt in opgaan, wat er ook gedaan werd. Een top-avond om niet snel te vergeten. Volgend jaar staan we er weer, maar dan op een andere locatie, met een ander spel.

Meer Lezen

Vriendjesdag

16 maart

Vriendjesdag, Arghh! Chiro Waarschoot organiseert nu al 4 jaar op rij zijn beroemde 'vriendjesdag'. Elk jaar wordt dit evenement steeds populairder, waar wij, de Waarschootste leiding, uiteraard zeer tevreden mee zijn! Dit jaar was zonder twijfel een echte topeditie. De zon was rijkelijk aanwezig en de dolenthousiaste leiding wist de vele kindjes te animeren! Alles begon met een spannend toneel...

De piratenploeg van kapitein Dirk voer richting Caraïben, tot ze plots een bootje met drie dames zagen. Die dames hadden blijkbaar hulp nodig! Kapitein Dirk en zijn goedhartige crew hielpen de dames aan boord, iets wat ze beter niet hadden gedaan... De drie 'hulpbehoevende dames' waren namelijk drie zeer gemene, slechte piraten, namelijk Sliert, Blauwlip en Kapitein Zwartbaard. Zij veroverden de piratenchiroboot en vervingen de Chirovlag door een piratenvlag! Na enkele tranen vanuit het team van Kapitein Dirk, verzonnen de goede piraten samen met leidster Laura een plan: als ze de piratenvlag van de slechten zouden veroveren, dan zouden ze hen recht in het hart raken! Met andere woorden: zo'n nederlaag zou het team van Kapitein Zwartbaard nooit te boven komen! Zo gezegd, zo gedaan. Elke goede piraat nam een bende chirokindjes onder hoede en ze begonnen dan aan de verovering van de piratenvlag. Elke keer als de chirokindjes een spelletje speelden, kon hun eigen afdelingsvlag omhoog gehesen worden. Indien alle afdelingsvlaggen op het einde van de dag hoog in de lucht wapperden, konden we de piratenvlag vervangen door de prachtige chirovlag! En of dit lukte!

Alle chirokindjes gingen tevreden naar huis, zo ook hun vriendjes! Enkele vriendjes gaan zelfs naar de chiro blijven komen. En dag om nooooooit te vergeten in de geschiedenis van Chiro Waarschoot, aarrrghh.

Meer Lezen

Daguitstap

27 april

Het is zover, waar jullie al maanden naar uitkeken: onze grote daguitstap! En dit jaar gaan we naar Plopsaland, jawel!

Dit gaat allemaal door op 27 april, we verwachten iedereen om 8u45 en proberen tegen 18u30 terug te zijn. Wie wil meegaan vul het strookje in en geef het samen met 30 euro af aan je leiding voor zondag 13 april!

Alle verdere informatie vind je in de brief!

Agenda

  • 27/04/2014: Daguitstap
  • 14/07/2014 - 24/07/2014: KAMP Vaulx!