Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - December & Januari

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - December & JanuariNieuwsbrief Chiro Waarschoot

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - December & Januari


Aan de schrijver het writer's block, voor de crimineel een blanco strafblad. Mooi zijn de dagen waarom wij onszelf overstijgen en alsof het een kinderspel betrof de huzaren overwinnen. Zo ook ondergetekende, uw dienaar, en met hem alle vrienden der Chiro. Heuglijk de goed-nieuws-show wanneer die geen show is. En toen was er een kalender.

Leiders en leiderinnen gelijk gingen de voorbije weken even uit de bol met boeken, woorden, cijfers, powerpoints allerhande. En staan nu als weleer ter uwer beschikking. Hoort het gebrul!

En dan nu: een nieuwsbrief!
TIEN, NEGEN, TWEE, VIJF, GOAN!

In de december & januari-editie:

Sintbowlen

10 december

Zoals jullie ondertussen wel al weten is leiding zijn veel meer dan enkel de kinderen voorzien van een geweldige zondag. Dit kan bij sommige in combinatie met werk of school en andere hobby's wel eens wat stress en nood aan ontspanning opwekken. Daarom besloot het team Sport & Vermaak om nog eens een ontspannende activiteit in te lassen. 10 December leek daarvoor een uitgelezen datum aangezien er dan lekker nagekeuveld kon worden over de Sint en allerlei andere zaken zonder nog al te veel te denken over de examens die voor vele voor de deur staan.

Aangezien 10 december niet echt een datum is waarop het tropisch warm is, leek een activiteit binnen "the way to go". Sport & Vermaak besliste dan om het op een spel bowlen te gooien in de Yeti in Eeklo. Een groot dozijn van onze leiding ging gezamenlijk naar dit oord van ontspanning om hun gedachten eventjes te verzetten. Gelukkig was er gereserveerd want je kon daar door de mensen het volk niet zien (of hoe gaat dat spreekwoord ook al weer)! Dit laatste was een lol, want eigenlijk was het er echt niet druk en hadden we dus zeker en vast plaats genoeg om de ballen aan het rollen te maken. We splitsten ons op over twee banen: één waar het echt voor het plezier was en één waar de drang naar winnen is hoger lag, bestaande uit alle aanwezige jongens vergezeld door twee moedige meisjes die de strijd wel aandurfden en voor eens en voor altijdzouden bewijzen dat meisjes ook kunnen bowlen. Bij de plezierbaan werd er ook unaniem beslist om de zijkanten van de baan recht te zetten zodat de bal niet in de goot kon belanden.

Meer Lezen

Afdelingsdag jongste groepen

14 december

Op zondag 14 december ging naar jaarlijkse traditie de afdelingsdag door, deze keer in Eeklo. Dit jaar was het concept iets anders dan normaal: pinkels, ribbels, speelclubbers en rakwi's werden gemengd in groepen gestoken en ze moesten het vervolgens tegen elkaar opnemen. De kerstman had namelijk een nieuw elfje nodig, en dat elfje moest uit één van de teams komen.

Om tot het nieuwe kersman-elfje verkozen te worden, moesten de teams zoveel mogelijk cadeautjes verzamelen doorheen de dag. Mijn groep, topteam 2, begon met een opdrachtjesparcours in de sporthal. De attractie van deze activiteit was toch wel het reuze springkasteel waar menige chirozieltjes veel plezier vonden! Vervolgens waagden we ons aan het grote reis-rond-de-wereld parcours, alweer voorzien van een springkasteel maar deze keer in de vorm van een grote glijbaan. Slechts één woord: cool! Nadien trotseerden we de koude en speelden we moedig enkele spelletjes buiten. Ons team kon een heleboel kerstcadeautjes verzamelen, maar jammer genoeg niet voldoende om tot de nieuwe kerstman-elf verkozen te worden. Volgend jaar beter doen we beslist beter! In ieder geval, ik heb mij ontzettend geamuseerd, hopelijk de kindjes ook!

Meer Lezen

Kerstfeestje

21 december

Het moet toch altijd lukken dat net rond de kerstperiode de Kerstman steeds weer in de problemen komt. Ook dit jaar was dit het geval, gelukkig waren de kindjes van chiro Waarschoot er om hem wederom uit de nood te helpen.

Deze keer was de Yeti boos op de Kerstman omdat hij nog nooit een kerstcadeau had gekregen van de Kerstman! Daarom nam hij samen met zijn beste vriend mr. Sneeuwman wraak door de Kerstman en zijn geliefde tweekoppige rendier gevangen te nemen in zijn hol. De kerstelfjes zagen dit gebeuren en riepen onmiddellijk de hulp in van onze chiro.

De elfjes vroegen aan de kindjes om samen met hen spelletjes te spelen en zo misschien de juiste sleutels te vinden om de kooi van de yeti open te maken en de Kerstman te bevrijden. Bij de eerste spelletjes waarbij er pakjes moesten gestolen worden en met ballen gegooid, hadden de elfjes en chirokindjes nog niet zo veel succes. Geen enkele sleutel paste!

Meer Lezen

5 jaar Chiro Waarschoot: Kalender


één van de onderdelen van ons grote 5-jarig bestaanfeest is het uitvoeren van 5 uitdagingen (gekozen door onze allerliefste leden), met als deadline het feestweekend. De eerste daarvan is het maken van een verjaardagskalender, en er 250 stuks van verkopen. Het eerste deel van de opdracht is al gedaan, we hebben een kalender gemaakt! Gebodypainte chiroleiders/leiderinnen, iemand? Nu moet het tweede deel nog in orde komen. En daar hebben we jullie hulp voor nodig.

We verkopen de kalenders aan €8/stuk. Dus hebben jullie interesse in een originele Chiro Waarschoot verjaardagskalender, en wil je er zeker van zijn dat je één hebt, laat dit dan weten door een mailtje te sturen naar kalender@chirowaarschoot.be. De kalenders kan je ook voor of na elke chirozondag op het plein verkrijgen.

Chiro Waarschoot groet u!

5 jaar Chiro Waarschoot!

24 t.e.m. 26 april

Dit jaar bestaat Chiro Waarschoot 5 jaar! Het is dus reeds vijf jaar geleden dat de jongens van Chiro Dakan en de meisjes van Chiro Nazoena besloten om de handen in elkaar te slaan en één grote Chiro te vormen. En dat is voor ons vanzelfsprekend een geweldige reden om te vieren. Dit doen we doorheen heel het jaar. Allereerst proberen we tijdens het chirojaar 5 uitdagingen tot een goed einde te brengen, waarna we in het weekend van 24 - 26 april een groot feestweekend houden: de 50 uur van Chiro Waarschoot!

Onze uitdagingen:


- We maken een heuse Chiro Waarschoot kalender, hoe die eruit zal komen te zien kan u binnen enkele maanden zelf ontdekken!
--> CHECK!

- We knutselen een bouwwerk in elkaar met lege bakken

- We houden een grote flashmob, buiten Chiro Waarschoot, ter promotie van ons weekend

- We verzamelen zoveel mogelijk mensen van verschillende nationaliteiten die in hun eigen taal "Als je 't mij vraagt, Chiro Waarschoot!" zeggen

- We verzorgen een slotshow met een vuurspektakel

Het feestweekend zal doorgaan van 24 t.e.m. 26 april, aan onze lokalen. Meer info hieromtrent volgt ongetwijfeld!

Want als je 't ons vraagt: Chiro Waarschoot!

Agenda

  • 21/02/2015: La Nuit Blanche
  • 22/02/2015: Zwemmen
  • 08/03/2015: Afdelingsdag +12 (Gewest)
  • 15/03/2015: Vriendjesdag
  • 28/03/2015: Smulfestijn
  • 03/04/2015 - 05/04/2015: Bivakverkenning
  • 10/04/2015 - 12/04/2014: Ketibivak (Gewest)
  • 24/04/2015 - 26/04/2015: 5 jaar Chiro Waarschoot!
  • 10/05/2015: Daguitstap
  • 13/07/2015 - 23/07/2015: KAMP!