Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - April

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - AprilNieuwsbrief Chiro Waarschoot

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - April


Ow zekers de plop, zou kabouter Zekerst zeggen. En meermaals hoorden wij zijn gevleugelde woorden op die mooie dag in april waarop wij naar het verre land der kabouters en Mega Mindy's trokken, alwaar de ene rollercoaster nog toffer was dan die andere, toch al heel toffe draaimaarzot!

Amper konden we bevroeden dat april opnieuw zo'n exquise maand zou worden voor ons bescheiden Chiro-collectief. Maar uiteraard konden we niet onderdoen voor die andere vermaledijde maand van 2014, het jaar waarin het alweer 2,014 millennia geleden was dat onzen Heere ontsproot! Genoeg gedwaald, er moeten verhalen verteld worden!

En dan nu: een nieuwsbrief!
TIEN, NEGEN, TWEE, VIJF, START!

In de April-editie:

Bivakverkenning

4 - 6 april

In het weekend van 4-6 april ging de leiding op bivakverkenning. Toen iedereen van school of werk kwam vetrokken we met man en macht naar de mooie Ardennen.

Vele onder ons hadden het plein waar we dit jaar naar toe gaan (Vaulx) nog niet gezien en waren daarom best wel nieuwsgierig. Na een uurtje en half rijden kwam iedereen toe op het plein. Het was inmiddels al wat donker en frisser geworden dus maakten we een niet zo groot maar toch heel gezellig kampvuurtje. Ons tentjes waren al opgezet door een handvol leiding die net iets vroeger vetrokken was. Na een kleine, of bij sommigen grote babbel, was het tijd om in ons slaapzakske te kruipen en te dromen over de dag die morgen zou komen.

Zaterdagvoormiddag gingen we eerst met zijn allen naar Chimay (het stadje dat 5 km van ons ligt). We vonden bijna direct de toeristische dienst en keken wat er allemaal in de omgeving te doen was. In de namiddag verdeelden we ons in groepjes: sommige gingen de nabij gelegen dorpen/stadjes wat gaan verkennen. Andere keken of er zwembaden in de buurt waren. Nog andere keken waar het ziekenhuis en de dokter zich bevonden.

Meer Lezen

Paaswok

12 april


Op 12 april besloot onze leidingsploeg nog eens een werkdag in te lassen voor allerlei zaken op en in orde te brengen. Zo kregen we wat verzoeken van de brandweer over hoe we ons lokalen konden optimaliseren op vlak van veiligheid.

Daarnaast waren er ook enkele voorstellen vanuit onze eigenste leiding gekomen van wat dringend eens onder handen moest worden genomen. Van 's morgens vroeg vlogen enkele fanatiekelingen er meteen in! Na een voormiddag zwoegen aan onder meer onze administratieve kast, de remorque (aanhangwagen voor de puristen onder ons)en het sjorbalkenrek, zorgde ons team Sport & Vermaak voor een lekkere maaltijd. Met Pasen in het vooruitzicht konden we de Paashaas ook niet ongevierd laten. En aangezien een Paasbrunch geen verrassing meer zou zijn, smeten we het eens over een andere boeg. We besloten een Paaswok te houden. Wat wok met Pasen te zien heeft, is ons nog niet allemaal duidelijk. Maar zo gezegd, zo gedaan verrasten de mensen uit Sport & Vermaak de aanwezigen op een lekkere cocktail terwijl ze wachtten op het hoofdgerecht. Ze konden kiezen uit een wok met vis of één met kip. Wat later hoorden we enkel nog kreten van welbehagen en werden ieders maag goed gevuld. Na dit overheerlijk hoofdgerecht waren er nog paaseitjes voor de laatste gaatjes op te vullen. Goed gevuld konden we daarna weer aan de slag. En zo werden onze lokalen nog eens geüpgraded naar de laatste nieuwe versie!

Meer Lezen

Daguitstap: Plopsaland

27 april

Ochtendstond heeft goud in de mond! Dit was zeker van toepassing de zondagochtend van de daguitstap. Om 9 uur vertrok Chiro Waarschoot vol enthousiasme op daguitstap naar Plopsaland.de rumoerigheid en uitkijkende blikken van de kindjes verried dat iedereen er zin in had.

Na een busrit naar de Panne werden we helemaal losgelaten in Plopsaland. Kwebbel stond al klaar om iedereen te begroeten. Een straaltje zonneschijn was soms aanwezig, ideaal dus. Van de Anubis-ride tot de Splash, de mooie ploptrein en het Wicky de Viking dorp, alles was superleuk! De kindjes hun enthousiasme was kei aanstekelijk, dus binnen de minuut liep de leiding ook met een grote lach en was het vroege ochtenduur snel vergeten.

Al bij al was Plopsaland weer een topeditie en kijken we al uit naar volgend jaar!

Meer Lezen

Special: De Weekends

Februari - Maart - April

Pinkels

21 - 23 maart

En toen was het weer tijd om de Pinkels een onvergetelijke tijd te bezorgen. En zo geschiedde het. Vrijdag vertrokken we met de leiding al naar onze weekendlocatie om alles klaar te zetten en een echt Pinkywood te maken van Chiro Sleidinge. Tegen de avond, bij het verdwijnen van het zonlicht, kwamen dan de eerste Pinkels toe.

Na een half uur was iedereen gearriveerd, net als hun valiezen: tijd om de bedjes op te zetten en de kleedruimte in orde te brengen. Om de eerste avond goed in te zetten hadden we een grote Pinkelquiz voorzien. In 4 groepen namen ze het tegen elkaar op in verschillende rondes. Doe, roep, loop, zing, dit zijn maar een paar werkwoorden die de hele avond kunnen omschrijven. Met een pannenkoek tussendoor om de verloren enrgie terug te winnen gingen de Pinkels er helemaal voor. Tegen een schappelijk uur was het dan tijd om naar bed te gaan. Eén voor één werden ze geholpen met het aandoen van hun pyjama en werden ze in bed gestopt. Die avond duurde het nog even tegen dat ze de slaap te vatten hadden. De kamers werden gevuld met kleine kindjes stemmen.

Meer Lezen

Speelclub

21 - 23 maart

Op 21 maart was het eindelijk zover voor de speelclubbers van Chiro Waarschoot. Met volle moed vertrokken ze gepakt en gewigwamd naar het mooie Lovendegem, waar de Winnetous der lage landen nooit veraf zijn. Ondergetekende ging mee om in de potten te roeren, en de bizon lekker rosé te bakken.

Al van het begin dook er een groot probleem op: Ijzige Veer, een bevallig jong indianenmeisje kon niet meer verliefd worden. En wie heeft er nu niet eens graag duizend miljoen vlinders in de buik? Maar lang moest er niet getreurd worden, want de speelclubbers schoten zonder dralen in actie.

En met succes, want niet gelet op enkele kleine onderbrekingen om een kleine kudde grazers te verorberen - met veel smaak uiteraard - konden de speelclubbers van de tofste Waarschootse jeugdbeweging het hart van Ijzige Veer met veel overtuigingskracht laten smelten!

And all was well in Lovendegem.

Meer Lezen

Rakwi's

21 - 23 maart

In hetzelfde weekend gingen de Pinkels, Speelclubbers en Rakwi's op weekend. De Rakwi's gingen naar Chiro Lourdes. Hoe het weekend was voor hun, kan je hieronder lezen. Marlies vertelt ons hoe zij het weekend heeft ervaren, en wat ze allemaal gedaan heeft.

Toen we in CHIRO LOURDES aankwamen was het al donker. We hebben eerst onze bedden opgemaakt, dan hebben we een nog paar spelletjes gespeeld.

De volgende ochtend kregen we ontbijt van onze koks: Kaat, Jasper en Bram. Na het ontbijt zijn we onze tanden gaan poetsen en hebben we veeeeeeeel spelletjes gespeeld.

's Middags waren er boterhammen met een heerlijke soep.Daarna kregen we een halfuurtje vrij, tijd om de glijbaan te gaan verkennen. Het halfuurtje vrij was snel voorbij en de vele spelletjes waren weer in
zicht. De dag was snel om. Eerst moesten we nog eten, het was weer super lekker.

Meer Lezen

Tito's

28 februari - 2 maart

EINDELIJK was het zover! Op vrijdag 28 februari werden de Tito's om 19.00 op de Chiro verwacht om op een fantastisch weekend te vertrekken. Na het nemen van afscheid van de mama's en papa's en het enthousiast zwaaien naar broers of zussen konden we vertrekken richting het Wippelgemse!

13 zotte tito's werden in verschillende auto's van ouders en leiding naar de lokalen van de Wippelgemse Chiro gebracht. De lokalen werden in een mum van tijd omgetoverd tot een slaapparadijs waar je van veldbed naar veldbed kon rollen. De jongens hadden iets meer plek maar deze hadden wel kerstlichtjes om de sfeer erin te houden. Nadien hebben we een super cool avond spel gespeeld op het modderloze plein van Chiro weweko ! Na het sleuren en trekken aan groepsgenoten hebben onze tito's het slaapparadijs opgezocht en nog een feestje gebouwd zonder hun leiding.

Meer Lezen

Aspi's

18 - 19 april

18 april 1914 - In tijden als deze, wanneer je met je leven moet vechten voor het vaderland en je enkel je beste vrienden kan vertrouwen, kan je je maar beter voorbereiden op het ergste. Daarom pakten wij vandaag snel onze zakken en trokken met 22 man sterk richting het zuiden van dit kleine land om ons voor te bereiden op den groten oorlog.

Uiteraard moest dit allemaal in het geniep gebeuren dus kregen deze dappere Belgen, ook wel eens aspiranten genoemd, even een vals paspoort. Deze identiteit moesten ze voor de komende 2 dagen aannemen. Zo werd Tinneke Clementine, Amber werd Edwise en Willem Jean-Baptiste. Jammer genoeg werden ook alle bezittingen van deze mensen afgenomen, maar gelukkig kregen ze van ons een zakje met 10 munten in. Hier moesten ze goed voor zorgen, een taak die niet voor iedereen was weggelegd. Op het einde van dit weekend zouden ze deze munten nog goed kunnen gebruiken. Eenmaal we allemaal geïnstalleerd waren in ons onderkomen in het verre Fraiture, werden onze lege magen gevuld met heerlijke spaghetti. Nadat we allemaal eens de show hadden gestolen tijden improvisatiespelletjes, was het tijd om onder de lakens t kruipen. Dat was echter niet verplicht.

Meer Lezen

Agenda

  • 14/07/2014 - 24/07/2014: KAMP Vaulx!