Nieuwsbrief Augustus/September

Nieuwsbrief Augustus/September

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - Augustus/September

Een nieuw Chirojaar, een nieuw begin. Er wordt nog een beetje getreurd om de mensen die ons besloten te verlaten, maar er is ook vreugde, want het jaar is weer van start gegaan en naast de bekende gezichten zijn er ook een aantal nieuwe bijgekomen. Naast menselijke gezichten, zien we ook het gelaat van ons plein veranderen. Hier en daar wordt er gevraagd wanneer we de aardappelen gaan oogsten, maar de oogst zal niet zo eetbaar zijn, maar zal eerder komen in de vorm van plezier, schaterlachen, en vooral droge voeten.

Van Oostmoerland naar oud‐leidingland naar Brusselland, nadat zowat alle startdagen in Chiroland zijn afgerond, is het tijd om echt te beginnen.

En dan nu: een nieuwsbrief!
TIEN, NEGEN, TWEE, VIJF, GOAN!

In de Augustus/September-editie:

Vrijetijdsmarkt

29 augustus

Naar jaarlijkse gewoonte laten de Waarschootse sportverenigingen en jeugdbewegingen het beste van zichzelf zien op de laatste zaterdag van augustus. Dit jaar gebeurde dit met een nieuw concept, waardoor de Dag Van De Jeugd werd omgedoopt tot de Vrijetijdsmarkt.

Met de Chiro konden we uiteraard niet ontbreken. Na kort overleg vonden we dat we een zo groot mogelijke doelgroep moesten bereiken en dat iedereen direct kon meedoen met een spel. Dus kozen we voor een combinatie van volksspelen en populaire spelen zoals Vikingkubb. Ook versierden we ons deel met vlaggen zodat de kinderen wisten waar het amusement was. Met deze aanpak kwamen de geïnteresseerden in de mate dat er een deel van de kindjes graag in de Chiro zouden komen. Dit maakte van de vrijetijdsmarkt alvast een succes voor ons.

Meer Lezen

Startdag

30 augustus

De mooie startdag van Chiro Waarschoot startte voor de leiding al van in de voormiddag. Want we werden door onze lieve oud‐leiding verwent met een super lekkere brunch. Daarna vlogen we erin, we begonnen alles klaar te zetten en te versieren tegen dat de kindjes aankwamen.

Zo een startdag is zelfs voor de leiding nog altijd een spannend moment. Dus iedereen zat wel met een beetje stress toen de eerste kindjes arriveerden. Maar die smolt natuurlijk als boter voor de zon bij het zien van zo een dolenthousiaste bende, die te weten wilden komen wie hun nieuwe leiding zou worden. Om het een leuk te maken was het thema van de dag film en was het de bedoeling dat de kindjes naar allerlei postjes gingen per afdeling. En die postjes waren dan een soort van scène/genre van een film. Ze moesten daar dan een spel spelen en als ze dat goed hadden gedaan kregen ze een tip die hen al wat dichter bracht bij het ontdekken van hun nieuwe leiding.

Meer Lezen

Startdag Oud-leiding

30 augustus

Een nieuw Chirojaar, een nieuw begin, en zo ook voor de Waarschootse oud‐leiding (aka de Wollekes). De dag startten we met een stevige brunch, leiding en oud‐leiding samen. Zenuwen en spanning alom, want ook die dag wisten de kindjes wie hun leiding zou zijn. Daarnaast was er ook nog zoveel dat moest gebeuren, dus de leiding stond al te popelen om te beginnen. Nadat onze magen stevig gevuld waren gingen we elk onze eigen weg. De leiding zette het Chiroplein klaar voor de Startdag, de oud‐leiding ging op het pleintje zitten achter het Sociaal Huis.

Na een korte vergadering begon dan de activiteit: kallestekken. De bedoeling bij dit spel is om centjes af een klein stokje (de kalle) te gooien. Als u projectiel dichter bij een centje ligt dan de kalle, mag je het houden. Aangezien er die dag een talkrijke opkomst was stonden vier veldjes klaar om de deelnemers te ontvangen. Een willekeurige verdeling van teams, en klaar waren we om te beginnen.

Meer Lezen

Startdag Nationaal

12 september

Na onze fantastische startdag was het tijd om eens te kijken hoe Chiro Nationaal hun startdag zou zijn. De startdag vond plaats in het Jubelpark in Brussel, wat betekende dat we allemaal vroeg uit de veren moesten om gezellig samen met de trein richting Brussel te rijden. Het mag dan nog vroeg geweest zijn, iedereen was op tijd en dolenthousiast om te vertrekken.

Na een amusante treinrit (waar we Thomasken bijna kwijtspeelden) kwamen we aan in het station. We werden daar goed ontvangen door de mensen van het verbond en kregen dan een ticket voor de metro om zo naar het Jubelpark te rijden. Toen we bijna aankwamen aan het park, zagen we enkele bevallige dames dansen op het liedje “La Bomba” (ons allen bekend), toen we dichterbij kwamen, zagen we dat één van die bevallige dames onze eigen Flore Roggenman was!

Meer Lezen

Agenda

 • 9-10-11/10/2015: Ontspanningsweekend
 • 17-18/10/2015: Truffelverkoop
 • 23/10/2015: Dag van de jeugdbeweging
 • 07/11/2015: Jus d'Orange
 • 22/11/2015: Afdelingsdag oudste groepen (Tito's, Keti's, Aspi's)
 • 29/11/2015: De Sint
 • 20/12/2015: Kerstfeestje
 • 20/02/2016: La Nuit Blanche
 • 21/02/2016: Zwemmen
 • 06/03/2016: Afdelingsdag jongste groepen (Pinkels, Ribbels, Speelclub, Rakwi's)
 • 13/03/2016: Vriendjesdag
 • 26/03/2016: Smulfestijn
 • 25‐26‐27/03/2016: Bivakverkenning
 • 08‐10/04/2016
 • 08/05/2016: Daguitstap
 • 11‐21/07/2016: KAMP!