Nieuwsbrief April

Nieuwsbrief April

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - April

Na lang gemis hebben de Ardennen de leiding van de chiro nog eens gezien, en blij dat ze waren! De keti's hebben verbroederd met de andere chiro's van ons gewest en de pinkels hebben de tijd van hun leven beleefd!

Zoals u wel kan zien is er wel elke week iemand op weekend geweest! Een unicum! Alleen gebracht door uw favoriete chiro, die van Waarschoot.

En dan nu: een nieuwsbrief!
TIEN, NEGEN, TWEE, VIJF, GOAN!

In de april-editie:

Ketibivak

7-9/04

Het is weer die tijd van het jaar. Ik moest mijn nachtrust weer inruilen voor een weekend met die keti’s van mij. 3.. 2.. 1.. start ketibivak!

De keti’s wisten meteen waar ze zich mochten aan verwachten. Ze werden meteen in het weekend gesmeten met heuse massaspelen. Een beentje hier, een handje daar, een armpje omhoog, een knietje verkeerd en iemand in het ziekenhuis. Het weekend was al goed ingezet! Wanneer de keti’s genoeg uitgeput waren van de massaspelen, was het tijd om even te knabbelen aan een fruitje en ons te laten informeren over het komende weekend.

Meer Lezen

Pinkelweekend!

7-9/04

Vrijdagavond kwamen de pinkels aan in de Oepites, te Zomergem samen met hun ouders. De bedjes werden opgezet, de ene bedjes zaten al vlugger in elkaar dan de andere. Na een kus en een knuffel vertrokken de ouders. Onze pinkels kregen een verse pannenkoek en we speelden nog een aantal spelletjes. Ten slotte lazen we nog een verhaaltje voor en daarna was het al tijd om te slapen.. of toch een poging tot.

De volgende dag werd de leiding al vroeg gewekt door de kindjes. We kregen een lekker ontbijt, voorzien door onze super-koks. Toen we ons maagje gevuld hadden, konden we beginnen met de activiteit. In de voormiddag deden we Muzische Olympische spelen. Aangezien het thema Ghost Rockers was, moesten zo ook hun talenten boven halen. Ze konden ze hun danstalenten tonen met de bumba-stop-dans en de stoelendans, hun stem met het A-spel, dirigeerkunsten met dirigentje en nog vele andere spelletjes.

Meer Lezen

Bivakverkenning

14-16/04

Het weekend van 14-15-16 april, was er geen chiro... Maar dat kwam omdat de leiding het kampterrein voor deze zomer was gaan verkennen, HOERA!

Vrijdag vertrokken er, op verschillende tijdstippen, vier auto’s richting de kampplaats in Hotton. Er was in totaal zestien leiding mee. De eerste auto was al vroeg weg om een nieuw plein te zoeken voor volgend jaar. De andere auto’s arriveerden op verschillende tijdstippen op het plein en begonnen al met de tenten op te zetten. Toen iedereen aangekomen was op het kampterrein, werd er een kampvuurtje gemaakt voor onze eerste avond op het nieuwe plein goed in te zetten!

Meer Lezen

Afdelingsdag Keti's & Aspi's

23/04

Op zondag 23 april kwam de tweede poging van afdelingsdag voor de oudste groepen. De eerste keer werd het afgezegd door het slechte weer, maar deze keer hadden we meer geluk en kon afdelingsdag gewoon doorgaan.

Dit jaar was het niet zomaar een gewone afdelingsdag, we gingen namelijk naar de Lembeekse bossen. Om half 1 stonden de keti’s en aspiranten klaar met de fiets om te vertrekken. Afdelingsdag werd dit jaar ook echt per afdeling gespeeld. Er werden verschillende bosspelen voorzien. De keti’s hebben een spel gespeeld dat ging over vrachtwagenchauffeurs, mensensmokkelaars en de politie. Om te bepalen wie welke functie had, speelden we een verdeelspel. Er werd een spel kiekeboe gespeeld, alle winnaars van het spel werden mensensmokkelaars. De verliezers van het spel moesten met twee armworstelen en de winnaars hiervan werden vrachtwagenchauffeurs en de verliezers werden de politie.

Meer Lezen

Agenda

  • 28/05/2017: infoavond ivm kamp voor de jongste groepen
  • 2/06/2017: Kampinschrijving
  • 10-20/07/2017: Kamp!