Nieuwsbrief April

Nieuwsbrief April

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - April

Nu ik hier in de zon zit te typen, begint het toch al meer dan anders te kriebelen om straks op kamp te vertrekken. Of op daguitstap te gaan. Of te gaan kayakken met het gewest. Of eigenlijk zondagmiddag op de chiro zijn!

Nu zitten we hier samen aan de toekomst te denken, maar dit is natuurlijk een overzicht van wat er de voorbije maand allemaal gebeurd is in ons universum! Zo zijn de Keti's op weekend geweest, is het grootste feest van dit jaar reeds gegeven en bewezen enkelen dat ze zelfs met maar een minimum aan slaap nog steeds topvolleyballers zijn!

En dan nu: een nieuwsbrief!
TIEN, NEGEN, TWEE, VIJF, GOAN!

In de April-editie:

Oproep flapjes Joyvalle en Appelsientje!

 

Je leest het goed! Lekker op kamp is terug! Dat betekent dat we weer voluit flapjes sparen om gratis melk en fruitsap op kamp te kunnen verdienen. Inderdaad, dit jaar doet niet alleen Joyvalle mee, maar ook Appelsientje!

Hoe gaat het in zijn werking?
Heel simpel:

  • Drink veeeeeeeel melk van Joyvalle en veeeeeeeel fruitsap van Appelsientje (lekker én gezond!)
  • Zoek naar de rode flapjes op de verpakkingen
  • Breng de flapjes binnen op de Chiro elke zondag! (voor 31 mei)

Verder houdt ook Lotus opnieuw een actie voor de jeugdbewegingen. Hoe werkt het?

  • Eet veeeeeeel Lotus koeken, speculoospasta, etc.
  • Vind de sticker op de verpakking, op de rugzijde daarvan vind je een unieke code
  • Surf (voor 31 mei) naar www.lotusopkamp.be, selecteer 'Chiro Waarschoot' en geef je unieke code in!

Let het flapjes/stickers sparen begin! Je allerliefste leiding van Chiro Waarschoot

 

Meer Lezen

La Nuit Blanche

16 april

Het was zover , zaterdag 16 april '16 ging de fuive van het jaar door! LA NUIT BLANCHE. In de namiddag voor de fuif hebben we met z'n allen de puntjes op i gezet. Na hard werken hebben we met zijn allen gegeten om voldoende kracht te hebben om jullie een top fuif te bezorgen!

We begonnen om 19:00 met de traditionele receptie. Op de receptie was er alvast een vleugje muziek aanwezig en werden lekker hapjes en drankjes geserveerd. Om 22:00 was het dan tijd voor de feestgangers. De fuif begon , iedereen had zo lang naar dit moment verlangd/gestreefd! Ikzelf mocht beginnen met de shift 'voortoog' in het begin waren enkel de na genieters van de receptie aanwezig , deze hebben zich dan ook volledig laten gaan! Ze hebben gedanst en zich geamuseerd alsof hun leven ervan af ging. Rond 23:00 kwam de jeugd. Die hebben zich natuurlijk ook geamuseerd. Mijn eerste shift ging snel vooruit en het was al 12uur , dat wou zeggen op naar de volgende shift.

Meer Lezen

Volleybaltoernooi

17 April

Elk jaar organiseert Chiro Sleidinge een weekend dat bekend staat onder de "Bouwfeesten". Tijdens dit volledige weekend worden leden, sympathisanten en andere enthousiastelingen getrakteerd op tal van activiteiten. Wat hier ook onder valt is het volleybaltornooi dat ze geven op zondag. Normaliter kunnen wij hier niet van meegenieten (met uitzondering van de aspiranten) aangezien we de zondag zelf leiding moeten geven. Maar dit jaar zat de vork anders aan de steel.

Aangezien we de dag ervoor een fuif (lees: dé fuive van 't jaar) gegeven hebben en de omstandigheden hiervoor anders waren dan normaal, hebben we collectief besloten om de zondag na onze fuif geen leiding meer te geven. Dit was vooral te wijten aan het feit dat het dit jaar doorging in een tent en dat alles nog wat nieuw was, denk maar aan de opzet en afbraak die meer tijd zouden vergen dan toen we nog konden genieten van Zaal Artevelde. Maar goed, meer daarover leest u waarschijnlijk in het tekstje over La Nuit Blanche. Terug naar de kern van de zaak: het volleybaltornooi op 17 april in Sleidinge.

Meer Lezen

Ketiweekend

22‐24 April

Als hekkensluiters van alle afdelingen, gingen de keti's van 22‐24 april op weekend in Sint‐Andries te Brugge. Het algemene thema: weerwolven. Plaats des onheils: In een pittoresk park tussen het Jan Breydelstadion en de gevangenis.

Alles begon op vrijdagavond met de film 'The Forest'. Een film over een Japans bos en iets met geesten... Over deze film zal ik niet te veel uit de doeken doen, kwestie van geen 'spoiler' te zijn. Wel ben ik zeker dat geen enkele keti de naam 'Sara' nog toegefluisterd kan worden zonder in angstzweet uit te breken. Na de eerste nacht goed doorstaan te hebben, vlogen we er onmiddellijk terug in met een aantal actieve spelen. Het ene spel al iets gekender dan het andere. Zo bleek zwerkbal een spel voor herhaling vatbaar te zijn! Over de middag werden we aangenaam verrast door de koks met een overheerlijk tomatensoepje, speciaal 'gekroid' en met ananas als bijkomende optie. Mm mm mmmm.

Meer Lezen

Agenda

  • 08/05/2016: Daguitstap
  • 27/05/2016: Info‐avond voor de jongste groepen (kamp)
  • 03/06/2016: Kampinschrijving
  • 11‐21/07/2016: KAMP!