Nieuwsbrief April

Nieuwsbrief April

Nieuwsbrief Chiro Waarschoot - April

't Is mei begod, de katten dansen op de tafels van de muizen, die het ook even niet meer weten. Een net iets te ijverige vogel beoefent de blokfluitkunst al was het een overjaarse appel die na de overgave booms zijn lijf en bovenal lede aan het zeug gaf. O natuur, jij hemelse brok guitigheid. Tijd voor een barbecue in het Hof van Eden, met adamsribbetjes en een kippeborstje. O Eva, jij goddelijk kippetje.

't Is reeds vijf jaren dat deze komedie mocht duren, lang leve! En dat ze nog lang moge duren. Want wie anders vergast u maandelijks op tierlantijntjes zoals den dezen en den genen. Terloops, verboden woorden voor komende onbepaalde tijdsduur: dagdagelijks, ik heb zoiets van, naar ... toe en zwaluwen. Verplichte woorden voor zowat eeuwig: als je 't mij vraagt, Chiro Waarschoot! Bedankt!

En dan nu: een nieuwsbrief!
TIEN, NEGEN, TWEE, VIJF, GOAN!

In de April-editie:

Special: De weekends - Pinkels

20 - 22 maart

Ons pinkelweekend, dat volledig in het thema van superhelden stond, ging al vroeg van start voor de leiding van de allerkleinsten. Er werd na de middag afgesproken om de laatste loodjes te leggen aan het knutselwerk en vervolgens werd er ook al eens naar de lokalen van Sleidinge gereden om alles klaar te gaan zetten voor wat ongetwijfeld een onvergetelijk weekend zou worden.

De vrijdagavond rond 19u00 kwamen de eerste nieuwsgierige pinkels al aan en werden ze verwelkomd door een ontvangstcomité van superhelden waarvan Pinkelman ongetwijfeld de belangrijkste was (ondanks het feit dat hij steeds op een verhoogje moest staan omdat hij maar halve benen heeft). De ouders hielpen dan nog eventjes met het opzetten van de bedjes en dergelijke tot ze zagen dat het goed was. Erna werd er afscheid genomen van de kleine patatjes die voor wel twee dagen en nachten hun ouders moesten missen. Waar sommige kindjes hun ouders een vluchtige kus gaven om vervolgens met een fietsje, step of bal te gaan spelen, was het afscheid bij andere iets uitgebreider. Uiteindelijk waren alle ouders met een al dan niet gerust hart huiswaarts vertrokken en konden we er als echte superhelden invliegen.

Meer Lezen

Bivakverkenning

3 - 5 april

Op vrijdag 3 april vertrokken we naar jaarlijkse traditie op bivakverkenning. Dit is een weekend waarin de leiding het plein en de omgeving van het komende kamp verkent en reeds de nodige voorbereidingen treft.

Voor de gelegenheid en om alles een klein beetje grappiger te maken, moest elke leiding een ander thema kiezen en zich daarin verkleden. Zo gezegd, zo gedaan. Om 14u was de eerste helft van de leiding al paraat om alles in te laden en te vertrekken naar de andere kant van België. Toen we toekwamen op ons plein, bleken er toch enkele probleempjes te zijn. Er zijn enkele nieuwe wetten in gebruik genomen sinds januari 2015 waardoor ons plein eigenlijk niet meer wettig is. Daarom moesten we onmiddelijk op zoek naar een nieuw plein. Met een beetje hulp van plaatselijke bewoners, hebben we dan een superplein gevonden.

Meer Lezen

Ketibivak

10 - 12 april

Dedication, Friendship en … wat was het nu ook al weer? Discipline, juist ja… Het werd duidelijk hoog tijd dat onze keti’s eens deelnamen aan een training op de Safety First Academy! Met 13 afgevaardigden van Chiro Waarschoot (toevallig ook de beste chiro ’s lands), waren we de meest aanwezige Chiro op deze editie van Ketibivak!

Na een veilige busrit werden de keti’s onmiddellijk getest op hun teamwork-skills tijdens een aantal klassieke massaspelen. Wie deze kuddespelen kon doorstaan zonder opgeven, was al zeker van zijn/haar plaatsje in de opleiding. Uiteraard zagen we (zoals verwacht) bij iedereen het brandende verlangen om in de opleiding te slagen en bijgevolg werd iedereen geselecteerd voor het volgende deel van de opleiding: “Security @ the vuile keirmesse”. De bedoeling van dit opleidingsonderdeel was om verschillende kermisattracties te beveiligen. Om dit perfect te kunnen doen, moesten deze attracties natuurlijk eerst getest worden. ‘Beveiliging’ lijkt niet voor niets op het woord ‘bevuiliging’ en dus kwam dit facet hier ook zeker aan bod! Tijd voor het volgende onderdeel: de workshops. Bij dit onderdeel konden de keti’s kiezen uit 3 ‘keuzevakken’ waarmee ze hun kennis en kunde in de safety-wereld konden verruimen.

Meer Lezen

Sport en vermaak: Pokémonisatie

11 april

Op 11 april was er terug een activiteit gepland van sport en vermaak namelijk de pokémisatie. Anders dan alle andere keren hadden we toen afgesproken om 5 uur 's ochtends op de chiro. Pokémisatie houdt in dat we adhv spelletjes te spelen we er achter zouden komen wie we zouden zijn als pokémon.

Na de jammer genoeg magere opkomst konden we stipt om 5uur beginnen. Eerst kregen we de uitleg en de bedoeling van de dag te horen, we speelden spelletjes naar bepaalde eigenschappen van verschillende pekémons nl. water, vuur, wind,… Tussen de spellen door werd er soms het beginliedje van pokémon afgespeeld, in die tijd tot het liedje stopte moest je zo snel mogelijk en zoveel mogelijk snoepen gaan verzamelen die buiten verstopt lagen, het doel hiervan was ons nog niet duidelijk maar het had te maken met het eindspel. In totaal werd het liedje 3 keer afgespeeld. Toen we alle spelletjes gespeeld hadden was het dan tijd voor het eindspel. In dit spel kwam je te weten wie jij als pokémon zou zijn. Eerst moest je je snoepjes tellen die je in de loop van de ochtend verzamelt had, na een korte telling had wie anders dan Pelle de meeste snoepjes gevonden.

Meer Lezen

Nacht van de leiding

13 maart

De nacht van de leiding is een jaarlijks fenomeen waarbij de leiding van de verschillende jeugdbewegingen van Waarschoot samen eens ravotten. Dit jaar werd deze activiteit georganiseerd door de KLJ.

In het begin werden we in 4 groepen verdeeld en iedereen kreeg een bepaalde functie die belangrijk was voor een bepaald spel. Bij elk spel dat je won kon je een voordeel krijgen voor het eindspel of kreeg je een nadeel als je een spel verloren had. Het eindspel bestond uit een constructie waarbij elk team een kaars had die onder een opgespannen touw stond. Hierbij werd er een quiz gespeeld: als je antwoord fout was werd je kaars verhoogd zodat die dichter bij het touw kwam en als je een antwoord juist had werd die kaars terug verlaagd. Uiteindelijk kwam de kaars bij één team zo hoog dat het touw doorbrandde; dit was het verliezende team.

Meer Lezen

5 jaar Chiro Waarschoot!

24 t.e.m. 26 april

Dit jaar bestaat Chiro Waarschoot 5 jaar! Het is dus reeds vijf jaar geleden dat de jongens van Chiro Dakan en de meisjes van Chiro Nazoena besloten om de handen in elkaar te slaan en één grote Chiro te vormen. En dat is voor ons vanzelfsprekend een geweldige reden om te vieren. Dit doen we doorheen heel het jaar. Allereerst proberen we tijdens het chirojaar 5 uitdagingen tot een goed einde te brengen, waarna we in het weekend van 24 - 26 april een groot feestweekend houden: de 50 uur van Chiro Waarschoot!

Meer Info

Onze uitdagingen:

- We maken een heuse Chiro Waarschoot kalender, hoe die eruit zal komen te zien kan u binnen enkele maanden zelf ontdekken! --> CHECK!

- We knutselen een bouwwerk in elkaar met lege bakken --> CHECK!

- We houden een grote flashmob, buiten Chiro Waarschoot, ter promotie van ons weekend --> CHECK!

- We verzamelen zoveel mogelijk mensen van verschillende nationaliteiten die in hun eigen taal "Als je 't mij vraagt, Chiro Waarschoot!" zeggen --> CHECK

- We verzorgen een slotshow met een vuurspektakel --> CHECK

Want als je 't ons vraagt: Chiro Waarschoot!

Agenda

  • 10/05/2015: Daguitstap
  • 13/07/2015 - 23/07/2015: KAMP!