Er was eens... Chiro Waarschoot!

Er was eens... Chiro Waarschoot!

Het begon allemaal lang geleden in een Waarschoot waar nonnen nog bij het straatbeeld hoorden en we nog genoeg hadden aan één supermarkt; Het was september 1956 om precies te zijn, dat Chiro Sint-Gerolf tot stand werd gebracht. Dit was de toenmalige jongens-Chiro die tot 2011 elke zondag zijn plaats had in de Nieuwstraat. Wat eerst een afgedankte paardenstal achter de kerk was is uitgegroeid tot een plek waar jarenlang Chirojongens samenkwamen om er de tijd van hun leven door te brengen.
FOTO1.jpg
De meisjes waren iets later, maar ook zij groeiden uit tot een mooie grote Chiro waar vele meisjes uit Waarschoot en omstreken naar uitkeken.
foto 2.jpg

Niemand kan beweren dat deze twee Chiro’s geen succes hebben gehad, integendeel. Toch kwam er een moment waarop beide bewegingen zo hun eigen problemen hadden. Natuurlijk wou de toenmalige leiding er alles aan doen om hun Chiro niet te laten uitdoven en het vele werk van de al even vele voorgangers in het water te gooien.

Daarom besloten de meisjes van Chiro Nazoena en de jongens van Chiro Dakan in 2010 dat ze hun krachten moesten bundelen om heelhuids door deze crisis te geraken. Zo ontstond Chiro Waarschoot.

chirowaarschoot eerste leidingsfoto.jpg

Op bovenstaande foto zie je de leiding ploeg die Chiro Waarschoot opgestart heeft. De Chiro zit vol gewoontes en tradities, zij hebben dan ook ellenlange vergaderingen gehouden over welke er zouden bewaard blijven en welke aan verandering toe waren.

Eén van die gewoontes die we van Chiro Dakan hebben overgenomen is La Nuit Blanche, één van DE hoogtepunten van het jaar! Voor het smulfestijn hebben we dan weer voor de formule van de meisjes gekozen.

foto 4.jpg foto5.jpg

Chiro Waarschoot heeft zijn eerste jaren dus doorgebracht op het plein van de meisjes, maar niet veel later bleek dat dit ook zou moeten veranderen. Dit was het begin van vele dagen schilderen, boren, zagen, lassen en wat je nog allemaal kan verzinnen om jeugdlokalen zo aangenaam mogelijk te maken!

In februari 2013 verhuiseden we uiteindelijk van Berg 8 naar de nieuwe jeugdlokalen in Oostmoer 2D. Dit kon natuurlijk niet ongezien voorbijgaan, dus deden we het op z'n Chiro Waarschoots: met veel toeters en bellen!

foto 6.jpg foto 7.jpg
Tot op heden zijn we daar nog elke zondag te vinden om een fantastische zondag te beleven! We zijn er zeker van dat onze geschiedenis nog lang niet op zijn einde is en dat deze elke zondag steeds een beetje langer wordt. Met de juiste ingrediënten zoals motivatie, plezier, vriendschap,… die onze Chiro altijd al zo sterk hebben gemaakt hopen we enkel nog mooiere tijden in te gaan!
Leiding door de jaren heen