Dagboek

Dagboek

Pinkelweekend

16-17-18/03

Het weekend van 16-18 maart gingen de pinkels op Ketnet-weekend.

Op vrijdagavond kwamen onze Pinkels toe in hun leuke dalton pakjes. Na het installeren van de bedjes en het zetten van de valiezen was het tijd om afscheid te nemen van hun mama en papa. Toen de ouders vertrokken waren, konden we beginnen met onze eerste activiteit. De pinkelleiding had een escaperoom gemaakt. In elke kamer kregen de pinkels een opdracht en moesten ze die zo snel mogelijk uitvoeren. Eens het goed was, mochten ze door naar de andere kamer. Wie als eerst alle opdrachten uitvoerde en door de deur kon lopen, was gewonnen en was de beste Dalton. Na de activiteit was het al snel tijd om te gaan slapen, maar daar hadden onze pinkels duidelijk nog geen zin in.

Vriendjesdag

11/03/2018

Ook dit jaar was het weer onze jaarlijkse vriendjesdag. Naar aanleiding hiervan hadden we 7 Wally’s in de verschillende afdelingskleuren verstopt doorheen heel Waarschoot. Misschien ben je ze wel ergens tegengekomen! 

De weergoden waren ons die zondag goedgezind dus het was een mooie zonnige dag, het perfecte weer om op zoek te gaan naar Wally. Er waren weer een aantal nieuwe kindjes aanwezig, die nu zelfs nog altijd naar de chiro komen! Naast nieuwe kindjes was er ook oud-leiding aanwezig die het heel leuk vonden om nog eens op de Chiro te zijn, maar de kindjes vonden het ook leuk om ze nog eens terug te zien. Wie ook aanwezig waren: het meetje en peetje van onze Chiro. Zij kwamen eens kijken hoe onze werking in elkaar zit en vonden het ook heel leuk om eens mee te spelen met ons.

Zwemmen

4/03/2018

Zoals elk jaar staat zwemmen op onze kalender. Dit jaar ging deze activiteit door op 4 maart in het zwembad van Zomergem. En plezier dat we hadden!

De oudsten trotseerden de regen en de wind op hun fiets richting het zwembad, terwijl de jongste drie groepen konden rekenen op vervoer van hun ouders. De kleinsten kwamen uiteraard eerst aan en gingen zich klaarmaken in de kleedkamers. Dit was in het begin een grote uitdaging want de lichten van de kleedkamers stonden uit, waardoor het pikkedonker was. Na eventjes zaklampen gebruikt te hebben, schoten de lichten aan en konden we ons echt beginnen omkleden.

La Nuit Blanche

24/02/2018

La Nuit Blache A.K.A. de fuive van ‘t jaar ging dit jaar zoals de traditie het voorschrijft weer door eind februari. Voor het derde jaar op rij hadden we een locatiewissel. Deze keer was ‘the place to be’ Zaal Albo.

Vrijdag begonnen we met de opzet. Een grote zaal staat gelijk aan veel opzetwerk, maar dit hield ons niet tegen om er voor 100% voor te gaan. Na enkele uren doorwerken, konden we naar huis om nog een beetje uit te rusten voor de grote dag.

Leefweek

18-23/02/2018

18 februari was het eindelijk weer zover, na een geslaagde chirozondag zou de leidingsploeg, zoals elk jaar, opnieuw een weekje op de chiro vertoeven. De voornaamste reden voor zo’n leefweek is om de sfeer binnen de leidingsploeg optimaal te houden. Er staat dus heel wat ontspanning op het programma, maar natuurlijk moet er ook elke dag naar school of werk gegaan worden, eten gemaakt worden,…

Zondagavond, onmiddellijk na de Chiro, ging een deel van de leidingsploeg nog eens snel naar huis om nog enkele spullen te halen of om zich nog eens te wassen na goed geravot te hebben met de kindjes. Eens iedereen terug aanwezig was, werd alles in gereedheid gebracht om optimaal te kunnen genieten van onze leefweek. De organisatoren van deze week, werkgroepje Sport & Vermaak, hadden voor deze eerste avond ook al een stevige activiteit voor ons in petto. Zo hadden ze Lasergeweren gehuurd waardoor we ons plein voor een avond konden omtoveren in een waar slagveld. Verschillende spelletjes werden gespeeld en de leefweek leek nu al onvergetelijk te gaan worden.