Special: De weekends - Keti's

Special: De weekends - Keti's

14-16/11/2014

ketis.jpgHet was weer tijd voor een van de leukste activiteiten van het jaar: Ketiweekend!

Nadat we bijna allemaal mooi op tijd waren en al onze valiezen (de ene al wat groter dan de andere) ingeladen waren, konden we eindelijk vertrekken met de auto richting het verre Oosten: Rillaar. Na een ‘spel in de file staan’ (dat een beetje langer duurde dan voorzien) kwamen we eindelijk aan op onze weekendplaats!

 

Nadat iedereen zijn bedje had geïnstalleerd hadden we nog tijd om een korte avondactiviteit te doen. Dit werd een quizje waarbij gewone vragen werden afgewisseld met grappige filmpjes waarvan de Keti’s moesten voorspellen wat er verder zou gebeuren. Tussen de rondes door kreeg het verliezende team een zeer fijn opdrachtje voorgeschoteld. Na deze superfijne quiz was het tijd voor de Keti’s om hun bedje op te zoeken om morgen fris aan een nieuwe dag te beginnen!

Na het ontbijt was het tijd om erin te vliegen! We speelden fijne spelletjes rond het thema ‘snoepen’. Na elk spel mocht de verliezer of het verliezende team een ongelofelijk lekkere kauwgom in de mond nemen. In het begin was dit fijn, maar na verloop was het toch niet zo simpel om nog te praten met een mond vol kauwgom.

De tijd vloog voorbij en plots was het alweer tijd om te eten. Onze koks hadden heerlijke soep gemaakt met fantastische ‘noedels van Beervelde’.

Nadat we onze honger hadden gestild was het tijd om toch eens dat dorp te gaan verkennen! We gingen dus naar het midden van het dorp om daar te horen dat keizer Wang Snee Wang Pang vermoord was, en dat er een paar verdachten waren. De Keti’s werden verdeeld in groepjes en elk groepslid was 1 van de verdachten. We speelden spelletjes en na elk spel mocht de winnaar met een kaart gaan zoeken naar tips (voor de een al wat gemakkelijker dan voor de ander), waarmee ze een verhaal konden samenstellen en waarin het duidelijk werd wie de dader was.

Na een fijne namiddag was de moordenaar ontmaskerd en was het toch wel tijd om een chococino (of ‘chocochino’, of ‘chocohocho’, of ‘voor mij hetzelfde’) te gaan drinken op een terrasje.

Daarna was het weer tijd om te gaan eten! Deze keer was het ‘Lijst met kip en cully’. Na dit lekkere avondmaal liep het weekend helaas bijna tot zijn einde… Dus dat wil zeggen: ‘FEEST!’. Op ons fantastisch Chinees Nieuwjaar konden de Keti’s hun beste dansmoves uithalen en dat hebben ze ook gedaan.

De volgende dag hebben we op ons gemak opgeruimd om dan weer koers te zetten richting Waarschoot, waar we nog een lekkere spaghetti gegeten hebben.

Omdat het weekend al lastig genoeg was besloten we om zondag nog lekker knus in de zetel naar een filmpje te kijken.

Jammer dat we dat niet elke maand kunnen doen, zo’n weekend!

 

(BD)

Reageer