Jus d'Orange

Jus d'Orange

8/11/2014

14404_10203890830845872_1993428360848376864_n.jpgAl op de allereerste Chirodag van het nieuwe jaar werden de eerste oranje fuifplannen te rijpen gelegd in de schedelpannen der Aspi’s en hun leiding. En al snel kwamen enkele geniale hersenspinsels bovendrijven. Zo werd spoedig beslist dat deze editie een thema editie moest worden. Na enkele goede en minder goede voorstellen als fruit, een poes en cement werd toch met enthousiasme voor het Jungle-thema gegaan.

De intensieve brainstormsessies die hierop volgden hadden tot vruchtvol resultaat niet minder dan: een waterval, King of the Jungle, iets met lianen, tijgerpakjes, en nog zo veel meer. Deze zaken konden dan ook niet ontbreken op D-Day 8 november. Onze oranje krijgers gingen dan ook gezwind aan het zwoegen, en produceerden wonder boven wonder alles en meer en op tijd en nog eens met plezier!

Bordjes werden uitgezet, kaarten bij vleten en vloten verkocht, facebook-evenementen gepast en gepast gedeeld (een Chiro-evenement delen is nooit ongepast), affiches werden als een warmwollen deken over de hele Waarschootse middenstand gewoven en inkleding werd gemaakt, gekocht, geplakt en genaaid. Tot de allerlaatste dag, D-Dag – 1 zoals men ook wel eens pleegt te zeggen, werden voorbereidingen getroffen om van Jus d’Orange 2014 een topeditie te maken.

En dan. 8 november. Boem, paukeslag. De deuren van de Artevelde gaan open met een kreun en een zucht (vernoemde deur werd voor het laatst gesmeerd op de échte D-Day) en zowaar mijn naam ‘de allerheiligste opperste Keizer van China’ is, een drom, roedel, horde, kudde, menigte, school, tros, zwerm fuifgangers kwam ons daar nu toch binnenstromen! En dus, 3… 2… 1… START!

Onder het ritmische gedreun van de sensuele vibes en beats van DJ Krook - zijn sets worden ook wel omschreven als ‘Krookalicious’ - golfde de dansvloer van leeg tot vol tot meer dan vol tot een gonzende eenheid van een knaller van een fuif. Kings of the Jungle kwamen op en vielen weer teneder, enkele cola’s werden genuttigd, en de muziek bleef gelukkig mijlenver verwijderd van muzak.

Toen iedereen blij, moe, voldaan, bezweet en een ervaring rijker zijn spade had gezuiverd konden de Aspi’s rustig opruimen, afsluiten en een heerlijk verdiende slaap verwelkomen. Jus d’Orange 2014 – Jungle Edition was jungletastisch, Krookalicious en vooral diep en diep Aspi-oranje!

Tot volgend jaar!

(JJ)

Reageer