I.K.

I.K.

31/10/2014 - 2/11/2014

IK.jpgOp vrijdag 31 oktober tot en met zondag 2 november is de nieuw-leiding van Chiro Waarschoot op IK vertrokken naar de Chirolokalen van Sleidinge. Ik is in het lang inleidingscursus. Dit is om de nieuwe leiding een beetje op te leiden en nieuwe spelletjes bij te brengen op een leuke creatieve manier. Deze cursus wordt georganiseerd door ons gewest, houtland. Het thema van dit jaar was Houtbola, dus alles was ingekleed in het ziekenhuisthema. En dit was echt goed gedaan, aan alle details waren gedacht.

We kwamen dus de vrijdagavond toe en daar werden we al direct in leefgroepen verdeeld waar we de rest van het weekend in gingen spelen. Ik vond dat makkelijker om in kleinere groepen te spelen en bij te leren. 's Avonds hebben we nog wat spelletjes gespeeld om elkaar beter te leren kennen. Ook een memory over verschillende manieren van spelletjes en dergelijke. Dat werd dan eens besproken en je mocht daar je mening over geven. De volgende dag hebben we in de voormiddag rond het woord DITMUZA (D: Doel, I: Inkleding, T: Terrein, M: Materiaal, U: Uitleg, S: Spelregels, A: Aanpassen) gewerkt /gespeeld. We speelden dan per letter een spelletje van hoe het niet moest. En dat gaf soms grappige scenario’s, bijvoorbeeld we speelden honkbal maar ze hadden niet gezegd wat ons terrein was waaardoor je eigenlijk niet eens een ronde moest lopen. Maar dat was echt leuk uitgedacht. In de namiddag deden we ook iets rond een woord: VOWAS (veiligheid observeren waarderen aanpassen stimuleren), je moest dan voor ieder spelletje een kaartje trekken met daarop 1 van die woorden. Daarmee moest je dan tijdens dat spelletje dat kenmerk meer naar voor brengen door bv. als je stimuleren had de mensen wat aan te moedigen. En dan moest er op het einde geraden worden welk kenmerk je had. 's Avonds werden we weer in groepjes verdeeld maar dan bij een afdeling, ik was bijvoorbeeld pinkels. De bedoeling toen was  naar allerlei postjes te gaan en daar kon je dan elementen verdienen voor een programma te maken voor een zondagnamiddag. En 's avonds was er dan nog een groot eindspel per leefgroep, dat mijn leefgroep gewonnen heeft. De zondagochtend moesten we dan per groep ons programma voorstellen en hebben we een evaluatie gedaan per leefgroep over het IK.

Ik vond het alleszinds een echt leuke en leerrijke ervaring. Ik heb mij heel goed geamuseerd en zo leer je ook eens de leiding van de andere chiro’s kennen. Een echte aanrader als je het mij vraagt.

(KVDV)

Reageer